To 2008, το περιβάλλον για τα hard/heavy συγκροτήματα ήταν ακόμα καλό ή σύμφωνα με τους πιο απαισιόδοξους, »κράταγε ακόμα»! Εκείνη τη χρονιά, σχηματίστηκαν οι Chickenfoot (Sammy Hagar, Michael Anthony, Joe Satriani και Chad Smith) το τελευταίο μεγάλο supergroup, βάσει της δυναμικής των μελών του και τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους (Νο 4 Αμερική, Νο 23 Μ.Βρετανία), φέρνοντας ένα φρέσκο ήχο, με πρώτο single το Oh Yeah, ένα καλό κομμάτι. Τίποτε το φοβερό, αλλά όχι αδιάφορο. To άλμπουμ ξεκινά με το Avenida Revolucion με τη φωνή του Hagar να ξεχωρίζει όπως συμβαίνει και με τα Get It Up και Soap On The Rope, που ακολουθούν. Καλά κομμάτια, που δικαιολογούν την αγορά του άλμπουμ. Σίγουρα το Oh Yeah! ξεχωρίζει εύκολα, με τα Runnin´Out, Down The Drain και Bad To The Bone(καμία σχέση με το γνωστό) να είναι αρκετά καλά. Αλλά έως εκεί. Όλες οι μελωδίες είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να γράψουν (ας μην ξεχνάμε ότι οι καριέρες τους είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια και όσο να το κάνουμε, ότι καλό είχαν να προσφέρουν, το προσέφεραν!) και η συμβολή του Andy Jones στην παραγωγή, ήταν καθοριστική. Όπως μαντέψατε, ηχητικά το Chickenfoot γειτονεύει με τα άλμπουμ των Van Halen της Hagar περιόδου, ενώ το χτύπημα του Chad Smith, δεν έχει καμία σχέση με αυτό των Red Hot Chili Peppers. Πιο hard rocking drumming, πιο drive. Η έκπληξη ήταν ο Joe Satriani, που πάντα πίστευα, και το έγραφα με την πρώτη ευκαιρία, ότι τέτοιου είδους κιθαρίστες, δυσκολεύονται να λειτουργήσουν μέσα σε συγκρότημα. Κι όμως το παίξιμό του δεν κουράζει, δεν εξαντλείται σε κουραστικά σόλο και ντύνει τα τραγούδια με πολλά περάσματα ρυθμικού παιξίματος!
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Καλή προσπάθεια, αντάξια της ποιότητά τους, αλλά όταν τελειώνει το cd, δεν μου μένει τίποτε!
TRIVIA
O Chad Smith παίζει τύμπανα και στα 2 studio άλμπουμ και σε 5 τραγούδια στο LV. Υποχρεώσεις του με τους Red Hot Chili Peppers, δεν του επέτρεψαν να παίζει στις περιοδείες, όπου από το 2011 τον αντικατέστησε ο Kenny Aronoff.
Στον τίτλο του άρθρου το S/T σημαίνει self Title (ομότιτλο)
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
To 2011 κυκλοφόρησαν το Chickenfoot III (δεν μεσολαβεί το…ΙΙ!)
Υ.Γ. Ιδέα μου είναι ή η κιθαριστική εισαγωγή του Oh Yeah, θα μπορούσε να ανήκει σε οποιοδήποτε τραγούδι των Red Hot Chili Peppers;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
12/3/25
Δημοσίευση σχολίου