ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ REUNION ΤΩΝ BLACK SABBATH


 Διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές, ίσως θεωρήσετε ότι είμαι αρνητικός ή και ακόμα χειρότερα, ζηλεύω που δεν μπόρεσα να βρω εισιτήριο για την (οριστική) αποχαιρετιστήρια συναυλία των Black Sabbath. Όμως δεν είναι έτσι!

Όσο περνούν οι ημέρες και η ψυχραιμία παίρνει την θέση του ενθουσιασμού, τόσο οι δεύτερες σκέψεις για την οριστική αποχαιρετιστήρια συναυλία των Black Sabbath στις 5 Ιουλίου στη γενέτειρά τους, το Birmingham στο Villa Park,γίνονται εντονότερες. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε 16 λεπτά, με τους fans στην ουρά, στην αναμονή, να υπερβαίνουν τους 530.000 χρήστες. Οι τιμές; Απλησίαστες! Ξεκίναγαν από 197.50 λίρες και έφθαναν τις 2.932.50, ανάλογα τη θέση που θα επέλεγες, πάντα λίρες. Βέβαια το πακέτο είναι πολύ δυνατό με τη συμμετοχή των Metallica (δεν βλέπουμε κάθε ημέρα Black Sabbath και Metallica μαζί) Slayer, Pantera, Tool, River Sons ενώ στη σκηνή θα ανέβουν και οι Tom Morello (Rage Against the Machine) που είναι ο Μουσικός Δ/ντης της βραδιάς, οι Billy Corgan (Smashing Pumpkins), Fred Durst (Limp Bizkit), Jonathan Davis (Korn),Wolfgang Van Halen, Zakk Wylde, David Draiman (Disturbed), Duff McKagan και Slash, Frank Bello (Anthrax),Jake E. Lee, K.K. Downing, Lzzy Hale (Halestorm), Mike Bordin (Faith No More), Rudy Sarzo, Sammy Hagar, Scott Ian (Anthrax) και Papa V Perpetua (Ghost). Παίρνοντας ανάσα για να διαβάσω όλα τα παραπάνω ονόματα (μού λείπει το όνομα του Gus G), αισθάνομαι ότι δεν έχουμε αποχαιρετιστήρια συναυλία αλλά μια Συγκέντρωση Γιγάντων! αλλά  Πέραν του ενθουσιασμού, το πρώτο που σκεφτήκαμε όλοι ήταν «πως ο Ozzy θα τραγουδήσει όταν αντιμετωπίζει τόσα σοβαρά προβλήματα υγείας (Parkinson) που τον εμποδίζουν ακόμα και να περπατήσει». Και δεν είναι μόνο ο Ozzy. Κι ο ντράμερ Bill Ward αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιάς γι αυτό και στο άλλο(!) reunion, του 2017, είχε αντικατασταθεί από τον Brad Wilk, έχοντας εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την μη πρόσκλησή του. Αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, ο Ozzy έκανε την αναμενόμενη δήλωση ότι θα τραγουδήσει ορισμένα "μικρά κομμάτια" ("little bits and pieces") κατά την τελευταία του συναυλία. Ο 76χρονος Ozzy, ο οποίος δεν έχει παίξει ολόκληρο σόου από τα τέλη του 2018, είπε στην εκπομπή του SiriusXM "Ozzy Speaks": "Δεν σκοπεύω να κάνω ένα σετ με τους Black Sabbath, αλλά κάνω μικρά κομμάτια ("little bits and pieces") μαζί τους, κι όπου νιώθω άνετα."

Βέβαια όταν κάποιος έχει Parkinson, όλες του οι κινήσεις περιορίζονται. Ας θυμηθούμε τον Glen Tipton που ξεκίνησε να παίζει αραιά και που με τους Judas Priest και σταδιακά, σταμάτησε. Κι έτσι γεννάται το ερώτημα "πως θα τραγουδήσει;", βγάζοντας εντελώς από το μυαλό μας τα προηχογραφημένα αλλά με την πιθανότητα οι Black Sabbath να παίξουν ένα μικρό set, όσο αντέχουν (κυρίως οι Ozzy/Ward) και τα υπόλοιπα συγκροτήματα να καλύψουν το χρόνο. Βέβαια πριν ανακοινώσουν τη συναυλία, σίγουρα είχαν κάνει τα κουμάντα τους, με τις απαραίτητες πρόβες και μετρώντας το παραμικρό.  

Όλοι ελπίζουμε η συναυλία της 5ης Ιουλίου να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο Αντίο, αντάξιο της φήμης και της ιστορίας τους.

Υ.Γ.: Διάβασα ότι προσκάλεσαν και τον Axl, με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη φορά που οι Guns and Roses να παίζουν σε αποχαιρετιστήρια-tribute συναυλία μετά από αυτήν για τον Freddie Mercury στο Wembley! 

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

18/2/25


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου