NEWS OF THE WORLD (2/10/24)

 


• Δύο συναυλίες στη μνήμη του Άγιου Rory Gallagher θα δώσει στις 1 και 2 Ιουλίου 2025 ο Αμερικάνος κιθαρίστας Joe Bonamassa στη γενέτειρά του, στο Cork. Οι συναυλίες θα γίνουν στο Marquee του Cork στο πλαίσιο των 30 χρόνων από το θάνατο του Ιρλανδού κιθαρίστα και ο Bonamassa θα παίξει ολόκληρο το άλμπουμ Irish Tour '74.Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν στις 17 Οκτωβρίου από το Ticketmaster. 

• Στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Saxon που ξεκινάει στις 4 Φεβρουαίου 2025 από τη Βρέμη (για την ώρα δεν συμπεριλαμβάνεται η χώρα μας), το συγκρότημα θα παίξει ολόκληρο το άλμπουμ του Wheels Of Steel.
• Έχοντας ανακοινώσει σε μεγάλο βαθμό μια σειρά ονομάτων, το Wacken Open Air festival 2025 έγινε sold out. Έως τώρα έχουν ανακοινωθεί 34 ονόματα με αυτά των Saxon, Gojira, Within Temptation, Papa Roach, Apocalyptica, Machine Head, Tarja/Marco και Michael Schenker ((My Years With UFO), να ξεχωρίζουν.



• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Kris Kristofferson, ένας πραγματικός θρύλος της country μουσικής. Μέλος των θρυλικών Highwaymen, μαζί με τους Johnny Cash και Willie Nelson, ο Kristofferson, διαμόρφωσε το σύγχρονο τοπίο της country μουσικής, αναδιαμορφώνοντας τα καθιερωμένα πλαίσια και διευκολύνοντας νέους τρόπους έκφρασης καλλιτεχνικών συναισθημάτων. Εκτός από τραγουδιστής και συνθέτης country είχε και καριέρα ηθοποιού, παίζοντας στις ταινίες Pat Garrett and Billy the Kid, Cisco Pike, Bring Me the Head of Alfredo Garcia,  Alice Doesn't Live Here Anymore, A Star Is Born, Convoy,  Heaven's Gate, Planet of the Apes και δεκάδες άλλες.
Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα "Lovin' Her Was Easier (than Anything I'll Ever Do Again)(1971), Why Me(1973), ενώ το Me and Bobby McGee,  Νο1 στην Αμερική στους μικρούς δίσκους από την Janis Joplin, είναι δική του σύνθεση! Είχε κάνει τρεις γάμους, με τη Rita Coollige να είναι η δεύτερη γυναίκα του. Είχε σχέση με την Janis Joplin, πριν αυτή φύγει από τη ζωή.
• O 75χρονος Gene Simmons δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον αποκαλούν μαλάκα – και μάλιστα όπως λέει και στο παρελθόν έχει δηλώσει κάτι τέτοιο, συγκρίνοντάς την με τη λέξη nigger που απευθύνονται στους μαύρος. "Είμαι εντάξει με το να με χαρακτηρίζουν ή να με θεωρούν μαλάκα, γιατί ξέρω ποιος είμαι. Και υπάρχουν άλλοι που λένε ότι το κάνω για χρήματα". Και η απάντησή μου είναι «φυσικά». Όταν όλα τα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη, γίνονται από ανθρώπους που δεν τους αρέσει η δουλειά που έχουν και ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι για να μπορούν να κερδίζουν χρήματα να ταΐσουν τις οικογένειές τους και να τους βάλουν στέγη μόνο για χρήματα. Όλα αυτά τα είπε στην Kara Mayer Robinson και στο Really Famous.

•  To ντοκιμαντέρ για τον Elton John, Never Too Late, θα προβληθεί από το Disney+ στις 13 Δεκεμβρίου. Η σκηνοθεσία έγινε από τους R.J. Cutler και David Furnish και με αφορμή τη συναυλία του στο Dodger Stadium, το Νοέμβριο του 2022, επιστρέφει στο παρελθόν, στα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε πριν ακόμα γίνει γνωστός και φθάνει έως τις ημέρες μας.

•  Την διάλυσή τους ανακοίνωσαν οι Ten Years After, με τους Ric Lee ντραμς και  Chick Churchill πλήκτρα, τα μόνα αρχικά μέλη, να διακόπτουν τις περιοδείες που έκαναν με τη συμμετοχή των Marcus Bonfanti κιθάρα και Colin Hodgkinson μπάσο (αντικατέστησε τον Leo Lyons). Μετά το θάνατο του Alvin Lee (πέθανε το 2013)το συγκρότημα βγήκε περιοδείες με τον Joe Gooch (από το 2003) όπου τους είχαμε δει και στην Αθήνα. O ντράμερ Ric Lee δήλωσε ότι ετοιμάζει καινούργιο σχήμα και θα επανέλθει με δίσκο!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία  77 ετών ο ντράμερ Τζίμης Τζιμόπουλος, που τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα υγείας. Η συνάντησή του με τον ντράμερ Νικόλα Τσιλογιάννη (Μπουρμπούλια), έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Έπαιξε με τους Sailors, οι οποίοι εξελίχθηκαν στους γνωστούς Idols ενώ συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ της  Μαρίζςα Κωχ, «Μια Εκδρομή με την Μαρίζα» (1981), της Γιάννας Κομνηνού, “Γιάννα Κομνηνού & Οι Αισθηματίες” αλλά στο άλμπουμ του Δημήτρη Πουλικάκου με τα Αδέσποτα Σκυλιά(2004).
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος τον φώναζε «Αττίλα» γιατί με το μουστάκι που είχε, έμοιαζε με Μογγόλο!
• Το διαβάσαμε κι αυτό! Ο Tony Iommi θα παίξει στο επερχόμενο άλμπουμ του Robbie Williams όπου θα παίξει το σόλο στο τραγούδι Rocket.
• Την έκπληξη έκανε ο Michael Schenker και έστειλε ανοιχτή πρόσκληση στον τραγουδιστή των UFO, Phil Mogg που έχει ρίξει όλη τη βαρύτητά του στο καινούργιο συγκρότημα του, τους Moggs Motel, λέγοντας αυτός κι ο ντράμερ Andy Parkerr είναι ανοιχτοί σε μια τελευταία συναυλία των UFO. Και προχώρησε ακόμα περισσότερο, λέγοντας ότι όταν έμαθε ότι ηχογραφηθεί με το καινούργιο του συγκρότημα (τους Moggs Motel), του έστειλε μήνυμα ότι θα συμμετείχε στο δίσκο αν το ήθελε κι αυτός. «Αλλά καμιά φορά, οι Managers παίζουν περίεργα παιγχνίδια». Εν αναμονή της απάντησης του Phil Mogg …..
• Το Νοέμβριο μπαίνουν στο studio οι Slash Featuring Myles Kennedy & The Conspirators για να ηχογραφήσουν τα καινούργια τραγούδια τους.
• Με επιτυχία εγχειρίστηκε στο λαιμό για να του αφαιρεθεί ο καρκινικός όγκος, ο κιθαρίστας των Dead Daisies, Doug Aldrich και τη θέση του στο συγκρότημα πήρε προσωρινά ο Reb Beach.
• Οι Body Count το συγκρότημα του Ice-T παρουσίασε μια διασκευή της κλασικής επιτυχίας των Pink Floyd, Comfortably Numb όπου το σόλο παίζει ο David Gilmour. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο καινούργιο άλμπουμ τους Merciless που θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου.


• Μιλώντας σε μια παλαιότερη συνέντευξή του στο YouTube, ο ντράμερ των Deep Purple, Ian Paice είπε ότι το παίξιμο του ντράμερ των Beatles, Ringo Starr είναι από τα καλύτερα που έχει ακούσει και βέβαια τον έχει επηρεάσει. Θεωρεί ότι το παίξιμό του Sgt. Pepper, είναι το καλύτερό του!
• Ακούγεται απίστευτο αλλά οι πωλήσεις του τραγουδιού των Iron Butterfly, In-A-Gadda-Da-Vida(1968), έχουν ξεπεράσει τα 30.000.000 αντίτυπα! Στο νούμερο περιλαμβάνονται όλων των ειδών οι πωλήσεις (ψηφιακές/φυσικές).
• Την έκπληξη έκαναν οι Linkin Park κι αντικατέστησαν τον τραγουδιστή τους Chester Bennington (αυτοκτόνησε το 2017 σε ηλικία 41 ετών) με την Emily Armstrong (πρώην Dead Sada), προσλαμβάνοντας και καινούργιο ντράμερ, τον Colin Brittain. Παράλληλα με αυτές τις ανακοινώσεις, το συγκρότημα παρουσίασε ένα video single για το τραγούδι Emptiness Machine. Θέλει μαγκιά και πολύ στήριξη για να αντικαθιστάς ένα άνδρα τραγουδιστή με γυναίκα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται σαν συντραγουδίστρια με τον κιθαρίστα Mike Shinoda. Δείτε εδώ το video




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου