NEWS OF THE WORLD (17/10/24)


 •  Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε νωρίς χθες το πρωϊ ο πρώην κιθαρίστας του Ozzy, Jake E. Lee όταν δέχτηκε πυροβολισμούς στην πόλη του Las Vegas. Ο κιθαρίστας προφανώς τραυματίστηκε γιατί διακομίστηκε σε νοσοκομείο και λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Η αστυνομία ερευνά το γεγονός. O πρώτος που εξέφρασε τη συμπάθεια του ήταν ο Ozzy.

•  Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Η διαρκής άνοδος πωλήσεων δίσκων βινυλίου, έχει σταματήσει τους πρώτους 9 μήνες του 2024 και σύμφωνα με έκθεση του Billboard, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου μειώθηκαν δραματικά από 34,9.00.000μονάδες πέρυσι σε μόλις 23,300.000 φέτος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι δίσκοι βινυλίου εξακολουθούν να κυριαρχούν στις πωλήσεις έναντι κάθε άλλης μορφής φυσικών μέσων μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των CD. Πάντως δίπλα σε αυτά τα στοιχεία να προσθέσετε ότι οι ροές αυξήθηκαν κατά 7%. Δεν χρειάζεται να σημειώσω ότι οι τιμές των δίσκων βινυλίου, περισσότερο παραπέμπουν σε κόσμημα παρά σε είδος ψυχαγωγίας.

• Το δεύτερο άλμπουμ του κυκλοφόρησε ο πολυοργανίστας, μουσικός, τραγουδιστής/τραγουδοποιός Swamp Blues Kara που συνδυάζει δυνατούς στίχους με σκληρή μουσική. Βαθιά επηρεασμένο από τα μπλουζ και την folk μουσική, καθώς και από την Dark Country, δημιουργεί έναν ζεστό αλλά ταυτόχρονα δυνατό ήχο. Το παίξιμό του επικεντρώνεται σε θεμελιώδη μουσικά στοιχεία και εξερευνά απλά αλλά ουσιαστικά μουσικά μονοπάτια με την χρήση Bluegrass οργάνων (resonator guitars, Cigar boxes, Banjo, φυσαρμόνικα).


Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του promo CD με τρία τραγούδια, τον Δεκέμβριο του 2021 εμφανίζεται στην stang head στο Hoxton του Λονδίνου και τον Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Out oF The Swamp. Τον Φεβρουάριο του 2023 κυκλοφορεί το single But I Love You Like A MotherFucker και τον Σεπτεμβριο του 2024 κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο με τον τίτλο Redemption που έρχεται μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, εξ ου και ο τίτλος (Λύτρωση). Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη δουλειά 8 τραγουδιών με βιωματικό και κοινωνικοπολιτικό στίχο, καθώς και μουσικούς πειραματισμούς με ιδιαίτερο και διαφορετικό στυλ, αλλά πάντα με βάση τα Dirty Blues-Boogie. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι Weird nights, όπου γίνεται πάντρεμα 2 τελείως διαφορετικών ειδών μουσικής, των Blues και της trip hop. Ακούστε εδώ τα τραγούδια του.

• Οι Pantera ανακοίνωσαν 22 ημερομηνίες σε ευρωπαικές πόλεις (Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Λονδίνο, Κρακοβία, Αμβούργο, Όσλο, Οστραβα κ.α.) για Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2025. Δεν σας κάνει εντύπωση που δεν έχουν συμπεριλάβει την Ελλάδα;

• Το πρώην μέλος των Mr. Bungle, Theobald "Theo" Brooks Lengyel είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 61χρονης συντρόφου του η οποία κατέγραψε την δολοφονία της στο κινητό της, εκλιπαρώντας για τη ζωή της.

• Έτοιμο ακόμα ένα ντοκιμαντέρ για τους Beatles, παραγωγής του Martin Scorsese και σκηνοθεσία David Tedeschi, θα προβληθεί αποκλειστικά στο Disney+ στις 29 Νοεμβρίου. Τίτλος του Beatles ’64 και εστιάζει στην πρώτη επίσκεψη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1964.Φυσικά απαθανατίζεται η άφιξη τους στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης καθώς και η εμφάνισής τους στο The Ed Sullivan Show. 

• Οι Saxon παρουσίασαν το video για το τραγούδι τους Fire And Steel, μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους Hell, Fire And Damnation, που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2024.  Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στις βιομηχανίες μετάλλου του Sheffield.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, η Cissy Houston, μητέρα της Whitney και τραγουδίστρια των Sweet Inspirations. Με αυτό το an R&B φωνητικό συγκρότημα, είχε κάνει φωνητικά στους Elvis Presley, Otis Redding, Wilson Pickett, Drifters, Dusty Springfield, Dionne Warwick, Aretha Franklin και Jimi Hendrix κ.α. Στον Hendrix κάνει φωνητικά στο Burning of the Midnight Lamp(1967).Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από Ατλσχάιμερ.
• Οι Monster Magnet ακύρωσαν τις τελευταίες 10 ημερομηνίες της ευρωπαικής περιοδείας τους καθώς ο 67χρονος τραγουδιστής Dave Wyndorf αντιμετωπίζει πρόβλημα με κρύωμα αλλά και κλείσιμο του λαιμού του.
• Δείτε το lyric videoτων Cure για το καινούργιο τραγούδι τους, A Fragile Thing, από το επερχόμενο άλμπουμ τους Songs of the Lost World. Το κομμάτι ξεκινά με στοιχειωμένο πιάνο για να μπουν μπάσα και ντραμς, δίνοντάς του έναν πιο γεμάτο ήχο, συνοδευόμενα .από την χαρακτηριστική φωνή του Robert Smith. Οι στίχοι μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην επιλογή των επιλογών μας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη λύπη» είπε ο Smith.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Χάρης Χαλκίτης, που τον μάθαμε χάρη στη συμμετοχή του στους Aphrodite’s Child. Γεννημένος στην Αίγυπτο,  έρχεται στην Αθήνα το 1961 και συμμετέχει σε συγκροτήματα όπως Playboys, Aphrodite’s Child(συμμετέχει στο 666, παίζοντας μπάσο, κρουστά, σαξόφωνο, φωνητικά, ενώ συμμετέχει και στην περιοδεία). Με την διάλυση των Aphrodite’s Child, γίνεται μόνιμος μουσικός του Ντέμη Ρούσσου, κάνοντας την παραγωγή στο πρώτο του άλμπουμ On the Greek Side of My Mind (1971) το οποίο κυκλοφόρησε και με τίτλο Fire and Ice. Έκανε ακόμα παραγωγή σε τραγούδια της Dalida και τωνς Queen Samantha, Eros, ενός βραχύβιου συγκροτήματος που σχηματίστηκε στην Γαλλία από τους Λουκά Σιδερά, Δημήτρη Ταμπόση (κιθαρίστα/τραγουδιστή), Λάκη Βλαβιανό (πιάνο) και τον Χάρη Χαλκίτη (μπάσο, σαξόφωνο, περκάσιονς). Το 1975 κυκλοφορεί τον πρώτο του μεγάλο δίσκο με τίτλο Harry Halkitis αλλά μπορείτε να τον βρείτε και με τίτλο Marita.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το  1984, συνεχίζοντας να δουλεύει σαν ενορχηστρωτής με Πωλίνα, Ζαννέτ Καπούγια, Δάκη, Κωσταντίνα, Μαντώ, Αθηνά Μαυρομάτη, Αμάντα, Άντρος Κωσταντίνου, Γιώργος Κατσίνης αλλά και με την κόρη του Βικτωρία Χαλκίτη. Διαβάστε εδώ την πλήρη βιογραφία του.  
• Σίγουρα είναι η είδηση που δε ενδιαφέρει κανένα. Δύο από τα παιδάκια που έπαιζαν δίπλα στο Jack Black στην ταινία, School of Rock(2003), οι 11χρονοι τότε Caitlin Hale (στο ρόλο της Marta aka 'Blondie') κι ο Angelo Massagli (στο ρόλο του Frankie, aka the 'tough guy), παντρεύτηκαν!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου