NEWS OF THE WORLD (11/10/24)

 

• Τα 60 χρόνια των Who γιορτάζουν τα αγγλικά ταχυδρομεία και έβγαλαν μια σειρά πολλών διαφορετικών εκδόσεων, τιμώντας το μεγάλο συγκρότημα. Μπορείτε να τα προπαραγγείλετε από εδώ.   https://www.royalmail.com/ 

• Οι Pink Floyd πούλησαν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους και χρήσης ονόματος στη Sony αντί 400.000.000$, πράγμα που σημαίνει ότι θα ακούμε τα κομμάτια τους σε περισσότερες διαφημίσεις, έργα,  τηλεοπτικές εκπομπές, gaming κ.α..

• Στο μακρινό 1966, οι Neil Young και Stephen Stills ήταν μέλη των Buffalo Springfield και σχεδόν 60 χρόνια μετά, οι 2 μουσικοί ξανά βρέθηκαν στη σκηνή μιας φιλανθρωπικής συναυλίας στο Lake Hughes της Καλιφόρνια, με το όνομα Harvest Moon: A Gathering, όπου τα έσοδα προσφέρονται προσφέρονται σε παιδιά με χρόνιες ασθένειες. Οι 2 μουσικοί αφού έπαιξαν διάφορα τραγούδια από την κοινή καριέρα τους αλλά και δικά τους, θυμήθηκαν ένα τραγούδι από την εποχή των Buffalo Springfield, το Hung Upside Down που έπαιξαν για πρώτη φορά μετά από 57 χρόνια. «Οι χειρότερες τέσσερις λέξεις που μπορείς να ακούσεις σε μια ζωντανή εμφάνιση είναι «ένα νέο τραγούδι», δήλωσε ο Stills πριν ξεκινήσουν να παίζουν. «Αυτό το παλιό τραγούδι χρειάστηκε δύο αιώνες για να ακουστεί!» 


• Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλειας βαρύνεται ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers, Josh Klinghoffer για το θάνατο πεζού το Μάρτιο του 2024 στην Καλιφόρνια. Η κόρη του θανόντος, κατηγορεί τον Klinghoffer ότι είχε αποσπαστεί σοβαρά όταν περνούσε από τη διασταύρωση. Στο βίντεο που μελετούσαν τα δικαστήρια, ο οδηγός φέρεται να κοιτάζει το κινητό του καθώς περνούσαν με ταχύτητα τη διασταύρωση όταν συνέβη το περιστατικό.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο πρώην κιθαρίστας και τραγουδιστής των Outlaws, Freddie Salem. Ήταν μέλος τους από το 1977 έως και το 1983.

 • Οι Opeth μετέθεσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του καινούργιου άλμπουμ τους, The Last Will & Testament για τις 22 Νοεμβρίου, επικαλούμενοι καθυστερήσεις στη διαδικασία παραγωγής. 

• Ακούστε το καινούργιο τραγούδι των Innerwish, Sea Of Lies, στο οποίο συμμετέχει ο τραγουδιστής των Blind Guardian, Hansi Kürsch και περιλαμβάνεται στο καινούργιο άλμπουμ τους Ash of eternal flame. Το τραγούδι είναι σύνθεση των Θύμιου Κρίκου και Μανώλη Τσίγκου και οι στόχοι είναι του Φραγκίσκου Σαμοϊλη. 

• Οι Gotthard ανακοίνωσαν ότι το καινούργιο τους άλμπουμ με τίτλο Stereo Crush, θα κυκλοφορήσει το νέο έτος. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

• Το πρώτο άλμπουμ των Steel Panther, Feel The Steel, έφθασε τις 100.000 αντίτυπα στη Μ.Βρετανία.

• Ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασε ο πρώην Stratovarius, Timo Tolkki με τίτλο Faust, εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του Johann Wolfgang Von Goethe, με τους στίχους να αναφέρονται στο αιώνιο δίλημμα βαθύνει στο αιώνιο δίλημμα του Faust, να πουλά την ψυχή του στον Διάβολο με αντάλλαγμα απεριόριστη γνώση και κοσμικές απολαύσεις. Στο μικρόφωνο, ο Jeff Scott Soto! 

 • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο συνθέτης και παραγωγός Jack Ponti, γνωστός από τις συνεργασίες του με Bon Jovi, Alice Cooper, Keel, Nelson, Kane Roberts και Kiss. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του παίζοντας κιθάρα με τους Rest  όπου τραγουδιστής τους ήταν ο Jon Bon Jovi!
• Το νούμερο του 1.000.000$, προσέφερε η Dolly Parton υπέρ των θυμάτων τοy τυφώνα Hurricane Helene, που χτύπησε τις νοτιοανατολικές πολιτείες της Αμερικής (Georgia, Florida, North Carolina κ.α.), αφήνοντας πίσω του 200 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους. 
• Οι Silver R.I.S.C. παρουσίασαν το lyric video του τραγουδιού τους The Sinner μέσα από τον καινούργιο δίσκο τους Knot Over που ήδη έχει κυκλοφορήσει. Το συγκρότημα θα ανοίξει την sold out συναυλία των FM στις 2 Νοεμβρίου στο Piraeus Club Academy (Πειραιώς 105, Γκάζι).



 




  

 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου