MICHAEL SCHENKER - MY YEARS WITH UFO: ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΑΙΞΙΜΟ ΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ;

Σαν ιδέα ακούγεται καλή. Κλασικά τραγούδια των UFO της περιόδου που ο Γερμανός Michael Schenker ήταν κιθαρίστας του αγγλικού συγκροτήματος και τα έπαιζε κατά κόρον στις συναυλίες τους. Από εκεί και πέρα, γιατί να ακούσω ή ακόμα χειρότερα, γιατί να αγοράσω ένα cd tribute στην ουσία, με κομματάρες που με βρήκαν στη μετά εφηβεία μου να χτυπιέμαι στο δωμάτιο μου με ερμητικά κλειστή την πόρτα. Δεν λέω, η ιδέα να προσκαλέσει δυνατά ονόματα τραγουδιστών να τα ερμηνεύσουν του βγήκε, όπως ο Dee Snider που σκίζει το Natural Thing, τον Joey Tempest το Only you can rock me, τον Joe Lynn Turner (σ.σ. σε πόσα tributes έχει πάρει μέρος;) στο πολυπαιγμένο και πάντα αγαπημένο Doctor Doctor αλλά και τους Jeff Scott Soto παρέα με τον κιθάρα του John Norum στο Lights Out, τον Stephen Pearcy των Ratt στο Shoot Shoot και για να μην σας κουράζω άλλο, τον πρώην H.EA.T./Skid Row, Erik Grönwall μαζί με τον Slash, στο Mother Mary.ΟΛΕΣ οι εκτελέσεις είναι εξαιρετικές, το παίξιμο, άριστο, το ειδικό βάρος των συμμετασχόντων, ασήκωτο, η απόδοση το ίδιο. Τελευταίο άφησα το Love to Love που τραγουδά ο Axl Rose, ο οποίος τραγούδησε 3 UFO classics αλλά έδωσε άδεια μόνο για το Love to Love.Ακούστε το εδώ. ”O Axl είναι τελειομανής” λέει ο Schenker και περιγράφει πως βρέθηκε στο άλμπουμ. Ο Schenker είχε καλέσει τον Slash, ο οποίος όπως διαβάσατε πιο πάνω είναι φιλοξενούμενος στο Mother Mary και τυχαία είπε του Axl ότι παίζει. Η αντίδραση του Axl ήταν «Μακάρι να είχε καλέσει κι εμένα»! Μόλις το έμαθε ο Schenker, φρόντισε να επικοινωνήσει μαζί του και έτσι βρέθηκε στο studio να τραγουδάει τα Love to Love, Too hot to handle και Only you can rock me, για να μείνει μόνο ικανοποιημένος από τη απόδοσή το στο πρώτο, που τελικά συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ.

Δεν υπάρχει διασκευή που να μην είναι καλή, πάνω από το μέσο όρο, αλλά οι πρώτες εκτελέσεις είναι αξεπέραστες. Η παραγωγή έγινε από τον μόνιμο συνεργάτη του M.S, τον επίσης Γερμανό κιθαρίστα και τραγουδιστή πρώην μέλος των Bonfire, Casanova, Mad Max, Lessmann / Voss κ.α. Στο My Years with UFO τραγουδάει το Let It Roll. 

TRIVIA

O Michael Schenker έχει παίξει σε 5 σημαντικά άλμπουμ των UFO, στα Phenomenon (1974), Force It (1975), No Heavy Petting (1976), Lights Out (1977), Obsession (1978) και στο Strangers in the Night(1979.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/10/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου