EAGLES- HEARTACHE TONIGHT


 Ο θάνατος του JD Souther άφησε πίσω του ένα σημαντικό κενό που έχει να κάνει με τα πολλά και καλά τραγούδια που συνσυνέθεσε. Οι Eagles του έκαναν μια μεγάλη αφιέρωση κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Sphere του Las Vegas και η στήλη Έτσι Γράφτηκε, παρουσιάζει μια μεγάλη επιτυχία των Eagles από το άλμπουμ The Long Run(1979), το Heartache Tonight(No1 USA, No 40 UK) των Don Hensley, JD Souther, Bob Seger και Glenn Frey (συνιδρυτικό μέλος των Eagles, κιθάρα/τραγούδι).
Η μουσική του τραγουδιού προήλθε από ένα ταζαμάρισμα των Frey και Souther, όταν βρισκόντουσαν στο σπίτι του Frey στο Λος Άντζελες, γράφοντας τον πρώτο στίχο ακούγοντας τραγούδια του Sam Cooke! Στην πραγαμτικότητα, άκουγαν τραγούδια του Sam Cooke και τα τραγουδούσαν. Μέσα στην παραζάλη του τζαμαρίσματος, ο  Frey τηλεφώνησε του Bob Seger και του τραγούδησε τον στίχο, προτείνοντας του κάποιες αλλαγές με τους JD. Souther, Don Henley και Glenn Frey να τελειώνουν τους στίχους. Ο Bob Seger δίνει μια διαφορετική εκδοχή, λέγοντας ότι το τραγούδι ξεκίνησε από αυτόν και τον Frey στο σπίτι του. «Έπαιζα μπάσο και έπαιζε κιθάρα. Εκεί που τραγούδαγε "Somebody's gonna hurt somebody", πετάχτηκα και φώναξε «A heartache tonight» με το ρεφρέν να μπαίνει στο μυαλό μου και αμέσως το ολοκληρώσαμε. Τους στίχους συμπλήρωσε ο Henley (ντράμερ και τραγουδιστής των Eagles) που φώναξε, «There's gonna be a heartache tonight, I know". Αμέσως άρχισα να το τραγουδάω και ο Glen μου είπε: «Ναι, αυτό είναι!».
To Heartache Tonight κυκλοφόρησε σε μικρό δίσκο και ήταν το τελευταίο Νο1 μικρός δίσκος των Eagles και είναι από τα λίγα τραγούδια των Eagles που το υπογράφουν 4 μουσικοί.

 
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΑΝ
Ο country τραγουδιστής John Anderson, το τραγούδησε στο tribute άλμπουμ Common Thread: The Songs of the Eagles, όπως κι Michael Bublé στο άλμπουμ του Crazy Love και το 1983 το διασκεύασε ακόμα ένας μεγάλος της Country, o Conway Twitty

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου