WHO - JOINT TOGETHER(1990)


 Το Join Together(1990) είναι το τρίτο live των Who και κυκλοφόρησε 8 χρόνια μετά το απογοητευτικό studio It’s Hard (1982) και η αρχική κυκλοφορία του είχε γίνει σε box set 3πλού βινύλιου και αργότερα σε 2πλό cd. Στα 21 τραγούδια καταγράφεται η αμερικάνικη περιοδεία του 1989, με τις ηχογραφήσεις να έχουν γίνει στα Radio City Music Hall της Ν.Υόρκης και Universal Amphitheatre του Los Angeles. Η κυκλοφορία του άλμπουμ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Keith Moon που είχε φύγει από τη ζωή το Σεπτέμβριο του 1978. Εδώ οι τρεις Who (Roger Daltrey, Pete Townshend και John Entwistle) συνοδεύονται από τον Άγγλο ντράμερ  Simon Phillips καθώς και τους Steve «Boltz» Bolton κιθάρες και John Bundrick πλήκτρα αλλά και 5 μουσικούς πουν παίζουν πνευστά, με το κύριο βάρος των τραγουδιών να πέφτει κατά κύριο λόγω στα τραγούδια του Tommy.
Σίγουρα οι Who έχουν πολύ πιο σημαντικά live όπως το συγκλονιστικό Live at Leeds που έχει παρουσιαστεί όπως και το Live at the Isle of Wight Festival του 1970 (πατήστε εδώ να διαβάσετε την παρουσίασή του) αλλά και τα Blues to the Bush ή και το Live At Shea Stadium 1982 με τον Kenny Jones στα ντραμς. Ο λόγος που επέλεξα το Join Together είναι το πλάτος της ερμηνείας των τραγουδιών τους λόγω των 5 πνευστών που δίνουν μια άλλη χροιά στα τραγούδια. Σίγουρα το Join Together (1990, No 59 UK, No 189 USA)ΔΕΝ είναι ορόσημο στην καριέρα και ο ήχος του δεν είναι ο hard rocky που έχουμε συνηθίσει από το συγκρότημα. Από την άλλη πλευρά, ήταν το άλμπουμ περιοδεία που επανέφερε το συγκρότημα, μετά από μια σχεδόν 8χρονη απουσία-διάλειμμα, κάνοντας τους εκατομμύρια ανά τον πλανήτη fans τους ευτυχισμένους, δίνοντας τους την ευκαιρία να τους δουν σε συναυλία, εκτός από εμάς που δεν τους είδαμε ποτέ! Ανήκω στην κατηγορία των Fαns των Who από το Tommy και μετά, έως και το Who by Numbers γι αυτό και μου αρέσει ο hard rock ήχος τους και το Join Together δεν τον έχει. Μπορεί τα ντραμς του Simon Philips να είναι αυτά που πρέπει, το καλπάζον μπάσο του John Entwistle να ακούγεται όπως πρέπει αλλά μου λείπει η ανατριχίλα.

Ευπρόσδεκτα τα 3 τραγούδια (Face the Face, A Little Is Enough, Rough Boys) από την προσωπική δισκογραφία του Pete Townshend. Το τραγούδι Join Together, που έδωσε τον τίτλο στο άλμπουμ, προέρχεται από ένα single του 1972 που δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα δίσκο τους και ο Townshend το προόριζε και την όπερά του Lifehouse.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

2/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου