Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: WARREN HAYNES/GRYPHON/BYRDS

Μετά από 10 σχεδόν χρόνια ο κιθαρίστας των Gov’t Mule αλλά και Allman Brothers, Warren Haynes επιστρέφει με καινούργιο άλμπουμ. Τίτλος του Million Voices Whisper με ημερομηνία κυκλοφορίας του την 1η Νοεμβρίου. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε cd, βινύλιο, deluxe CD με 4 bonus τραγούδια και ψηφιακά. Πρώτο video single το This Life As We Know It, «ένα τραγούδι με θετικούς στίχους και συναίσθημα με τους οποίους όλοι μπορούμε να σχετιστούμε» λέει ο κιθαρίστας. «Σαν άλμπουμ το Million Voices Whisper είναι αρκετά διαφορετικό από τους προηγούμενους σόλο δίσκους μου καθώς υπάρχει μεγάλη επιρροή από τη soul σόουλ”. Μαζί του παίζει ο οργανίστας John Medeski, ο ντράμερ Terence Higgins κι ο μπασίστας των Gov’t Mule, Kevin Scott. Σπέσιαλ καλεσμένο, ο κιθαρίστας Derek Trucks.


Οι Gryphon είναι ένα αγγλικό progressive συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1972 , παίζοντας folk μεσαιωνική μουσική, κοντά στον ήχο των Renaissance. Έχουν κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ και στις 6 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν το πρώτο live άλμπουμ τους με τίτλο Gryphon Live – A Sonic Tonic όπου περιέχει πολλά παλιά κομμάτια τους αλλά κι αρκετά που ηχογράφησαν μετά την επανασύνδεσή τους το 2015. Η μουσική των Gryphon δεν κατηγοριοποιείται και είναι δύσκολο να περιγραφεί και η μουσική τους καταφέρνει να δημιουργήσει μια καλειδοσκοπική φαντασία ατμοσφαιρικού  ήχου.


Τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού country folk άλμπουμ Sweetheart of the Rodeo των Byrds, γιόρτασαν 2 βασικά μέλη τους με μια περιοδεία, οι Roger McGuinn και Chris Hillman που ήταν βασικά μέλη των Byrds, με τη συνδρομή του with Marty Stuart. Η περιοδεία ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σε 2πλό βινύλιο στις 24 Οκτωβρίου με τίτλο Roger McGuinn, Chris Hillman with Marty Stuart and His Fabulous Superlatives Celebrate the 50th Anniversary of Sweetheart of the Rodeo. Η περιοδεία είχε γίνει το 2018 και αρχικά το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει σε βινύλιο κατά τη διάρκεια της Record Store Day. Τα άλλα δύο βασικά μέλη των Byrds, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Gram Parsons κι ο ντράμερ Kevin Kelley έχουν πεθάνει.



Α.Ρ.

3/9/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου