ΠΩΣ Ο SIMON McBRIDE ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ DEEP PURPLE


Ήταν 23 Ιουλίου 2022 όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Steve Morse από τους Deep Purple, λόγω της σοβαρής ασθένειας της γυναίκας του Janine.
 Ένα κεφάλαιο έκλεινε κι ένα καινούργιο άνοιγε. “Και τώρα, τι;” ήταν το ερώτημα απ΄όλους τους fans των Τιτανοτεράστιων με το συγκρότημα να έχει κλείσει 55 χρόνια ζωής και τον Morse να είναι μαζί τους σε 8 studio άλμπουμ και σε πολλά live. Απ το μυαλό όλων πέρασε η ιδέα ότι »κάπου εδώ το ταξίδι τελειώνει». Μόνο που οι Gillan, Glover, Paice και Airey ΔΕΝ σκέφτηκαν έτσι και είχαν ξεκινήσει την αναζήτηση αντικαταστάτη που βρέθηκε στο πρόσωπο του άγνωστου Βορειοιρλανδού Simon McBride.
Γεννημένος τον Απρίλιο του 1979, ο McBride, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας με τους γνωστούς Sweet Savage, το συγκρότημα όπου ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα κι ο Vivian Campbell (αργότερα Whitesnake/Def Leppard) και μαζί τους ηχογράφησε 2 άλμπουμ, τα Killing Time(1996) και Rune(1998) και στη συνέχεια έπαιξε με τον Ιρλανδό τραγουδιστή Andrew Strong, που έγινε γνωστός από την ταινία Commitments(1991). Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Rich Man Falling, έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 4 άλμπουμ και live. Τελευταίο προσωπικό άλμπουμ το, το Fighter (2022). Έχει παίξει ακόμα στους Snakecharmer ενώ δίδασκε στο (Brighton Institute of Modern Music) του Δουβλίνου. Στην οικογένεια των Deep Purple μπήκε το 2010 όταν έγινε μέλος του συγκροτήματος που συνόδευε τον Don Airey στην προσωπική περιοδεία του. Ο Airey ήταν αυτός που τον πρότεινε και η ανακοίνωσή του έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022. Τον McBride τον είδαμε στις 7 Ιουλίου 2023 στο Rocwave μαζί με τους Saxon. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/9/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου