ΑΓΙΟΣ RORY GALLAGHER, WISHBONE ASH ΚΑΙ BAD COMPANY LIVE ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70

Τρία video από τη χρυσή εποχή του κλασικού rock και από τις αρχές της δεκαετίας του 70 και το «θησαυροφυλάκιο» της αμερικάνικης εκπομπής Midnight Special, Πρώτα οι Wishbone Ash όπου παίζουν live το Blowin’ Free. Το γύρισμα έγινε τον Μάρτιο του 1974 κατά τη διάρκεια της αμερικάνικης περιοδείας της Live Dates tour. Τέτοια σπάνια γυρίσματα, έχουν μεγάλη αξία, καθώς δείχνουν το συγκρότημα στο ζενίθ της καριέρας τους αλλά και μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της εποχής.

Ο Άγιος Rory Gallagher ήταν καλεσμένος της εκπομπής Midnight Special στις 7 Ιουνίου 1974 όπου έπαιξε και το Hands off. Μαζί του σκηνή ο μπασίστας Gerry McAvoy, ο πιανίστας Lou Martin κι ο ντράμερ  Rod de'Ath.



Άλλο ένα video διαμάντι από το…θησαυροφυλάκιο της αμερικάνικης τηλεοπτικής εκπομπής Midnight Special. Αυτή τη φορά, ο χρόνος μας μεταφέρει τον Απρίλιο του 1979 όταν οι Bad Company έπαιξαν live  (σ.σ. όλες οι εμφανίσεις στην εκπομπή είναι live) το Can't Get Enough, τρεις ημέρες πριν ξεκινήσουν την Desolation Angels tour. Έχω ξανά γράψει ότι τέτοια ιστορικά video, μας μεταφέρουν στην αυθεντικότητα της εποχής και το συγκεκριμένο έχει την ιδιαιτερότητα ότι τραγουδιστής Paul Rodgers επιδίδεται σε ένα σπάνιο κιθαριστικό σόλο.


Α.Ρ.

8/9/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου