Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ RONNIE JAMES DIO (Video)


"Cancer, I’ll kick your ass", μονολόγησε ο Ronnie James Dio μόλις έμαθε τη διάγνωση, γεμάτος ελπίδα και κουράγιο για τη μεγάλη μάχη που τον περίμενε. Ήταν 25 Νοεμβρίου 2009 όταν ανακοινώθηκε ότι ο Μεγάλος Τραγουδιστής έπασχε από καρκίνοι του στομάχου και ξεκινούσε θεραπεία. Ήταν όμως αργά καθώς ενώ είχε τα συμπτώματα, δεν φρόντισε από την αρχή να ακολουθήσει θεραπεία, παρασυρμένος από το ρυθμό των περιοδειών σαν Heaven and Hell κι όταν πια επισκέφτηκε τον γιατρό του, ο καρκίνος είχε μεγαλώσει.
Μπήκε στο MD Anderson Cancer Center του Houston και στις 4 Μαϊου 2010 ανακοινώθηκε η ακύρωση της καλοκαιρινής περιοδείας των Heaven & Hell, με τελευταία συναυλία που έδωσε να είναι στις 29 Αυγούστου 2009 στο n Atlantic City του New Jersey.
Το παράδοξο ήταν ότι αν κι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, το συγκρότημα συνέχισε να κλείνει ημερομηνίες για την επόμενη χρονιά, με τον R.J. Dio να περιορίζεται σε μια σύντομη περίοδο ανάπαυσης! Είχαν προγραμματίσει να κάνουν περιοδεία παίζοντας με τους  Iron Maiden στην Ευρώπη (από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο), αλλά η περιοδεία ακυρώθηκε στις 4 Μαΐου λόγω κακής υγείας του Dio. Παράλληλα είχε κλείσει ημερομηνίες και για το δικό του συγκρότημα, τους Dio όπου σχεδίαζε ευρωπαϊκή περιοδεία για Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009.  Έως τότε, οι Heaven and Hell είχαν κυκλοφορήσει το The Devil You Know(2009)l καθώς και το Live from Radio City Music Hall(2009).
To track list της τελευταίας συναυλίας στο Atlantic City του New Jersey ήταν:


E5150
Mob Rules
Children of the Sea
  I
Bible Black
Time Machine
Drum Solo
 Fear
Falling Off the Edge of the World
 Follow the Tears
Die Young
Heaven and Hell
 Encore:
Country Girl
 Neon Knights



  O Ronnie James Dio, πέθανε στις 16 Μαΐου 2010 σε ηλικία 67 ετών, με τους Iommi, Butler και Appice να παίζουν προς τιμήν του στο High Voltage Festival (24 Ιουλίου 2010) με προσκεκλημένους τραγουδιστές τους Glenn Hughes και τον Νορβηγό Jørn Lande. Στην ίδια συναυλία ανέβηκε στη σκηνή και ο πρώην τραγουδιστής των Pantera/ Down, Phil Anselmo όπου τραγούδησε το Neon Knights. Όλα τα έσοδα από την συναυλία διατέθηκαν για το Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fun.
Οι Heaven and Hell κυκλοφόρησαν το Neon Nights: 30 Years of Heaven & Hell(2010),  ηχογραφημένο στο Wacken Open Air στις 30 Ιουλίου 2009.
Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό του, πραγματοποιήθηκε δημόσια επιμνημόσυνη δέηση στο The Hall of Liberty του Λος Άντζελες, με τον περισσότερο κόσμο να είναι fans και να παρακολουθούν την τελετή σε γιγαντοοθόνες. Παρευρέθηκαν και οι Rudy Sarzo, Geoff Tate, John Payne, Glenn Hughes, Joey Belladonna και ο Scott Warren (πλήκτρα Heaven and Hell). Παράλληλα στην οθόνη έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ που κάλυπτε την καριέρα του από τις πρώτες μέρες του με τους Elf μέχρι το τελευταίο τους Heaven & Hell.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ
Αν και είμαι εντελώς αντίθετος στη δημοσιοποίηση οιουδήποτε στοιχείου για την προσωπική  και οικογενειακή ζωή κάθε καλλιτέχνη, στην περίπτωση του Ronnie James Dio θα κάνω την εξαίρεση, λόγω της σχέσης του με την πρώην γυναίκα του και manager του, Wendy Dio.
O Ronnie Jams Di παντρεύθηκε το 1963 την Loretta Berardi και χώρισαν το,1972, έχοντας υιοθετήσει ένα γιό. Το 1978 παντρεύτηκε την Wendy Walters, πρώην σύζυγο του ντράμερ Aynsley Dunbar και του κιθαρίστα Ricardo Gaxiola. Η Wendy ασχολήθηκε με το management των Rough Cutt, NuHaven, Cold Sweat, Hellion και Dio. Σαν ζευγάρι, είχαν χωρίσει χωρίς να πάρουν διαζύγιο, με την Wendy να συνεχίζει να ασχολείται με την καριέρα του R.J.Dio. Μετά το ,θάνατό του, παντρεύτηκε τον συνεργάτης της Omar Gimenez.
Ο τάφος του βρίσκεται στο Κοιμητήριο του Forest Lawn Hollywood Hills στο Los Angeles.
Κατω δεξιά ο...Blackmore


Ο Ronnie James Dio επί 50 χρόνια έκανε μια μεγάλη καριέρα, αφήνοντας πίσω του τεράστιες δισκογραφικές στιγμές με τους Rainbow, Dio και Heaven and Hell και με τη συνεισφορά του στο Hear and Aid. Σε αυτά τα 50 χρόνια, μόνο προσέφερε, δεν ενόχλησε κανένανς με καμώματα, ήταν προσιτός και ευγενικός με τους fans, μοίραζε αυτόγραφα και φωτογραφιζόταν με όποιον/α ήθελε και ήταν ένας από εμάς.



 Την άλλη Κυριακή: Σκοτεινές ιστορίες από τη ζωή του Βασιλιά (Elvis the King)

ΑΛΕ ΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου