ROCK INCIDENT 304: ΟΤΑΝ Ο MICK JAGGER ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ JIM MORRISON


 Mick Jagger, Jim Morrison. Δύο τραγουδιστές από διαφορετικής ήπειρο, που συνέπεσε όμως να κάνουν καριέρα την ίδια χρονική περίοδο. Και οι 2 τρομεροί ερμηνευτές, κατάφεραν να προσελκύσουν την νεολαία αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας ακριβώς για τη διαφορετικότητα και το πάθος της ερμηνείας τους  και να γίνουν αμφότεροι κεντρικό πρόσωπο στα συγκροτήματά τους. Να είχαν άραγε συναντηθεί αυτοί οι δύο; Καθοδηγώντας τους Rolling Stones,μ περισσότερα από 60 χρόνια(!) χωρίς να φείδεται των προκλήσεων (sex, ναρκωτικών), ο Mick Jagger γοητεύει συνεχώς το κοινό επί σκηνής, χωρίς να περιορίζεται σε μια συναυλία αλλά πραγματικά σε μια παράσταση, χωρίς όμως να είναι πάντα σίγουρος για τις επιδόσεις του. Οι Rolling Stones είχαν καταξιωθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1960, κερδίζοντας το κοινό με τραγούδια σαν  (I Can’t Get No) Satisfaction, Paint It Black, Time is on my side, Route 66, Let's Spend the Night Together και τόσα άλλα και με την κυκλοφορία του Beggars Banquet(1968) περιόρισαν κατά πολύ τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Ο Jagger έμαθε για την παρουσία του Jim Morrison που σάρωνε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικου και σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να τον συναντούσε!
Το καλοκαίρι του 1968, μισό χρόνο πριν το Beggars Banquet βγει στα ράφια των δισκοπωλείων, ο Jagger έκανε ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δει ζωντανά τους Doors και ξεκίνησε επισκέπτοντας το γραφείο που χειριζόταν τις υποθέσεις του συγκροτήματος, με τους ανθρώπους που εργαζόντουσαν εκεί να τα χάνουν, βλέποντας τον Jagger μπροστά τους. ΄Ένας δυνατός ψίθυρος σερνόταν μέσα στα γραφεία «Ο Jagger είναι εδώ» ώσπου να βρουν τον Morrison και να κλείσουν μια συνάντηση με τον Άγγλο συνάδελφό του.
Ο συγγραφέας Stephen Davis στο βιβλίο του Jim  Morrison: Life, Death, Legend, αναφέρει ότι οι 2 τραγουδιστές συναντήθηκαν σε ένα ξενοδοχείο, μοιραζόμενοι τις εμπειρίες τους στη σκηνή, με τον Jagger να λέει ότι δεν ήταν ικανοποιημένος  με τις …χορευτικές επιδόσεις, με τον Morrison  να μην βρίσκει ελκυστική την ιδέα του χορού, λέγοντας του «αν πέσεις στη σκηνή, πρέπει  πραγματικά να πέσεις κι όχι να υποδυθείς. Θα το καταλάβει το κοινό», Δυστυχώς δεν έγιναν περισσότερες πληροφορίες γνωστές για το τι συζήτησαν εκείνη την  ημέρα. Το σίγουρο είναι ότι οι συναυλιακές εμφανίσεις των 2 τραγουδιστών ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, με ελάχιστα κοινά σημεία και το χειρότερο όλων ΔΕΝ υπάρχει μια φωτογραφία από εκείνη την μοναδική συνάντηση.

Α.Ρ.

6/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου