PAVLOV'S DOG: ΚΥΤΤΑΡΟ 10/9/24. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


 Σ ένα γεμάτο Κύτταρο, ακόμα κι ο εξώστης ήτα γεμάτος, ο David Surkmap και οι Pavlov’s Dog έπαιξαν σκάρτες 2 ώρες, ένα δυνατό set list, δίνοντας βαρύτητα στα πρώτα 2 άλμπουμ τους που είναι και τα πιο γνωστά αλλά και στα επόμενα χωρίς να παραλείψουν να παίξουν κι ένα τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ τους, που το βρήκα πολύ progressive και πολύ καλό!
Ο David Surkamp το μοναδικό μέλος από το αρχικό σχήμα των Pavlov’s Dog, ηγείται με μαεστρία του ιστορικού συγκροτήματος χάρη στην πολύ καλή κατάσταση της φωνής του, που σε ορισμένα σημεία με άφησε εντυπωσιασμένο. Δυστυχώς μαζί τους στη σκηνή δεν ανέβηκε όπως ήταν προγραμματισμένο το επίσης αρχικό μέλος, οργανίστας David Hamilton, ο οποίος κόλλησε covid! Τα περισσότερα μέρη των πλήκτρων, κάλυψε η βιολίστρια Abbie Steiling, της οποίας το παίξιμο αλλά και το δέσιμο με τα άλλα μέλη ήταν εντυπωσιακό. Για να είμαστε ειλικρινείς όλοι είχαμε τεντώσει τα αυτιά μας να ακούσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η φωνή του Surkamp που αν κι έχει πατήσει εδώ και κάποια χρόνια τα 70…και μας αποζημίωσε με το παραπάνω. Ξεκίνησαν με το Late November για να συνεχίσουν παίζοντας τραγούδια (She Came Shining "Standing Here with You, She breaks like morning sky,  Try to hang on) από το δεύτερο άλμπουμ τους, για να κάνει μια κοιλία και να ψιλοκουράσει ώσπου να ακουστούν τα πολύ όμορφα Only You (από το Has Anyone Here Seen Sigfried?)  και τα Valkerie (bring back the good old days)και Theme From Subway Sue που είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι και να κλείσει το κυρίως πρόγραμμα. Στο ενδιάμεσο είχαν τιμήσει δεόντως το τελευταίο studio άλμπουμ τους Prodigal Dreamer παίζοντας 3 τραγούδια.

Στο encore έπαιξαν το Song Dance και το Julia το οποίο όμως έχει πιάνο κι ο πιανίστας David Hamilton όπως διαβάσατε πιο πάνω ήταν άρρωστος. Έτσι στη θέση του ήλθε ένας νεαρός πιανίστας, ο Δημήτρης ο οποίος θα λέει σε όλη του τη ζωή ότι έπαιξε με τους Pavlov’s Dog σε ένα κομμάτι, αλλά τι κομμάτι, το Julia!   

Φωτογραφίες: Γιάννης Γκουλάς 

Κείμενο: Αλέξανδρος Ριχάρδος

12/9/24
 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου