Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ OCTAHEDRON(2009) ΤΩΝ MARS VOLTA

 

Οι Mars Volta είναι ένα αμερικανικό progressive rock συγκρότημα από το Ελ Πάσο, που δημιουργήθηκε το 2001. Τα μόνα σταθερά μέλη του συγκροτήματος είναι οι Omar Rodríguez-López (κιθάρα, παραγωγή) και Cedric Bixler-Zavala (φωνητικά, στίχοι), των οποίων η συνεργασία αποτελεί τον πυρήνα της μπάντας. Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος περιλαμβάνει επίσης το ιδρυτικό μέλος Eva Gardner (μπάσο), τον αδελφό τού Omar, Marcel, Rodríguez-López (πλήκτρα, synths, κρουστά), τον Leo Genovese (πιάνο, keyboards) και τη Linda-Philomène Tsoungui (ντραμς).
Το Octahedron είναι το 5ο ολοκληρωμένο studio άλμπουμ των Mars Volta, που κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου 2009. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από τη Warner Bros. Records στη Βόρεια Αμερική και τη Mercury Records παγκοσμίως. Είναι το τελευταίο studio άλμπουμ στο οποίο συμμετέχουν ο ντράμερ Thomas Pridgen και ο κιθαρίστας John Frusciante και το πρώτο που δεν συμμετέχει ο οργανίστας Isaiah "Ikey" Owens και ο Adrián Terrazas-González (κρουστά).
Το εξώφυλλο του Octahedron των Mars Volta φημίζεται, όχι αδίκως, ως ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα άλμπουμ της δεκαετίας του 2000. Διαθέτει μια σουρεαλιστική και ζωντανή ζωγραφική, με ένα κολάζ στοιχείων που μοιάζουν να αψηφούν την πραγματικότητα, αντικατοπτρίζοντας το πειραματικό και προοδευτικό μουσικό στιλ του συγκροτήματος. Ακολουθεί τη λογική να μην αναγράφετραι τίτλος και συγκρότημα στο εξώφυλλο παρά μόνο με ασυτοκόλλητο στην επιφάνεια του jewel case.
Δημιουργοί του, ο Jeff Jordan γεννημένος το 1948 στην πόλη Eureka της Καλιφό
Οι στίχοι και σχέδια από το ένθετο

ρνια, που είναι Αμερικανός σουρεαλιστής ζωγράφος και ο Sonny Kay εικαστικός και μουσικός.
Για την ιστορία το LP έφτασε μέχρι το No 12 στο Hot 100 του Billboard, Νο 64 στη Μεγ. Βρετανία και μέσα στα Top-100 πάρα πολλών άλλων χωρών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

25/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου