NIGHTSTALKER - NAXATRAS: ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 15.9.2024 Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


 Ακριβώς στις 9, σε μια γεμάτη Τεχνόπολη και στην επιβλητική σκηνή της, εμφανίστηκαν οι Naxatras, τους οποίους άκουγα κι έβλεπα για πρώτη φορά. Space rock με πολλά ψυχεδελικά στοιχεία, που παρέπεμπε ευθέως σε Hawkwind, άφησαν καλές εντυπώσεις με καλό και καθαρό ήχο και κυρίως ήταν (πολύ) προβαρισμένοι. Ξεχώρισαν τον κιθαρίστα που προσφέρει πολλά στον ήχο τους αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι με το που τελείωσαν, ο ήχος τους πέρασε και χάθηκε, κι αυτό γιατί σχεδόν όλα τα κομμάτια τους είναι instrumental. Πάντως έχουν ενδιαφέρον.
«Καλησπέρα, τι κάνετε παιδάκια, Μαστουρωθήκαμε;» λέει ο Αργύρης και η συναυλία των Nightstalker έχει ξεκινήσει, με πρώτα τραγούδια τα All around, Just Burn και Use. Ο ήχος τους βασίζεται στη φασαρισμένη κιθάρα του Λάγιου και στην φωνή/προσωπικότητα του Αργύρη με τις χαρακτηριστικές κινήσεις του αλλά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας δεν κατάλαβα μια λέξη! Forever stoned, Sweet Knife, Zombie Hour ήταν μερικά από τα κομμάτια που έπαιξαν με τον κόσμο να αντιδρά σε κάθε ένα από αυτά, για να φθάσουμε στο Great Hallucinations όπου τελείωσε το κυρίως μέρος.
Naxatras

Για το encore, κράτησαν τα Go get some Dead Rock Commandos και Children of the Sun που εδώ και χρόνια έχουν ξεφύγει από τον πυρήνα των fans τους,  περνώντας σε περισσότερο κόσμο. Δεν ξέρω το όνομα της κοπέλας που έκανε δεύτερα φωνητικά αλλά η συμμετοχή της βοήθησε θετικά στον καλό ήχο. Σίγουρα τους έχω δει και σε καλύτερες βραδιές.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μπατσαούρας

Κείμενο: Αλέξανδρος Ριχάρδος

17/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου