NEWS OF THE WORLD 911/9/24)


• Ο 64χρονος κιθαρίστας των Accept, Wolf Hoffmann, παντρεύτηκε την  βιολονίστρια Ava-Rebekah Rahman σε στενή τελετή. Να ζήσουν  αγαπημένοι και υγιείς.
• Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια και για τις 2 συναυλίες των The Last Drive στις 14 & 15 Μαρτίου 2025 στο Gagarin 205 και προστέθηκαν άλλες δύο επιπλέον ημερομηνίες, στις 21 & 22 Μαρτίου 2025, πάντα στο Gagarin.
 Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Μαρτίου 2025 (SOLD OUT)
Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Μαρτίου 2025
Gagarin 205 - https://gagarin205.gr/
Doors Open: 20:00

Εισιτήρια:
Προπώληση: 15€
Ταμείο: 17€
Ηλεκτρονικά: https://www.more.com/music/the-last-drive-a-farewell-to-the-tribe/
Φυσικά Σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/

 • Έφυγε από τη ζωή ο Johnnie Bolin, αδελφός του πρώην κιθαρίστα τω Deep Purple Tommy Bolin. O Johnnie εκτός από ντράμερ είχε παίξει στα μέσα της δεκαετίας του 80 με τους Black Oak Arkansas, ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε τη Tommy Bolin Archives, ρίχνοντας φως σε αρχειακό υλικό από όλη την καριέρα του Tommy κι οργάνωσε το Tribute 1997, with Glenn Hughes & Johnnie Bolin & friends.
• Με μια γλυκόπικρη ανακοίνωση ο 78χρονος ντράμερ των Foghat, ο Roger Earl, αποκάλυψε ότι λόγοι υγείας του απαγορεύουν να περιοδεύει.
• Ο μπασίστας των Jam, Bruce Foxton, αποκάλυψε ότι πρόσφατα υποβλήθηκε σε άμεσο χειρουργείο και αναγκαστικά θα κάνει ένα διάλειμμα. Ο Foxton ήταν ιδρυτικό μέλος των Jam, μαζί με τον τραγουδιστή Paul Weller και τον ντράμερ Rick Buckler. To συγκρότημα καθιερώθηκε με το πρώτο πολύ καλό άλμπουμ τους In The City (1977) που τους ανέδειξε σαν ένα από τα πιο καθοριστικά συγκροτήματα της εποχής, για να διαλυθούν το 1982. Ο Foxton σχημάτισε το tribute συγκρότημα, From The Jam, περιοδεύοντας στη Μ.Βρετανία κρατώντας τα τραγούδια τους ζωντανά.
 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο τραγουδιστής των Sha Na Na, Screamin' Scott Simon μετά από μάχη με τον καρκίνο.
• Μετά από σχεδόν 39 χρόνια συνεργασίας με τους Kansas, o μπασίστας Billy Greer αποχώρησε μέσα σε φιλικό κλίμα. Το συγκρότημα ήδη αακοίωσε το αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Dan McGowan πρώην μπασίστα των Gold Rotation και Tea Club. 

• Έτοιμο το 15ο studio των Manic Street Preachers που ακόμα δεν έχει τίτλο αλλά το Ουαλέζικο συγκρότημα έχει επιλέξει το καινούργιο τραγούδι του που θα είναι το  Decline & Fall. Μουσικά το Decline & Fall πάει ένα βήμα μπροστά τον ήχο των Manic Street Preachers, αξιοποιώντας το παρελθόν, αφού είναι εμπνευσμένο από τους Skids, τους Cardigans της εποχής Gran Turismo και τους War on Drugs. “Ένας χαρούμενος ύμνος για μια εποχή μίσους για τον εαυτό του».


 
• Τέλη Αυγούστου βγαίνει στην Αμερική η βιογραφική ταινία για τον τέως Πρόεδρο Ronald Reagan και στην ταινία και στο soundtrack θα ακούγεται κι ένα τραγούδι ερμηνευμένο από τον Bob Dylan, σύνθεση του Cole Porter κι έχει τίτλο Don’t Fence Me In. Τον βασικό ρόλο παίζει Dennis Quaid και δίπλα του οι Penelope Ann Miller, Robert Davi και Lesley-Anne Down. Ντένις Κουέιντ ως πρώην πρόεδρο, δίπλα στους Penelope Ann Miller, Robert Davi, Lesley-Anne Down και άλλους. Στο soundtrack έχει συμπεριληφθεί και το Stormy Weather ερμηνευμένο από τον…Gene Simmons! Παράλληλα και η βιογραφική ταινία για τον Dylan με τίτλο A Complete Unknown είναι έτοιμη και θα βγει στους κινηματογράφους το Δεκέμβριο του 2024, ενώ στην Ευρώπη το νέο έτος.
• Για το Μάρτιο του 2025 έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στις κιθάρες του Steve Vai και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Rufus.


Στα 2 βιβλία που θα έχουν συνολικά 1.000 έγχρωμες σελίδες, θα περιλαμβάνονται πάνω από 100 από τις πιο διάσημες κιθάρες του, όλες φωτογραφημένες και σχεδιασμένες από τον επί μακρόν καλλιτεχνικό διευθυντή του Steve Mesker, ο οποίος εξερεύνησε για πρώτη φορά το διάσημο θησαυροφυλάκιο κιθάρας του Vai τον Δεκέμβριο του 2002! Για να σας προετοιμάσω, η έκδοση των 2 βιβλίων θα στοιχίζει $400.00 και η Deluxe $777.00. Μπορείτε να τα προπαραγγείλετε από εδώ 

• Η σύζυγος του Bruce Springsteen και μέλος της E Street Band, Patti Scialfa, αποκάλυψε ότι συνεχίζει μάχη της με τον καρκίνο του αίματος. Η Scialfa διαγνώστηκε το 2018 με πολλαπλό μυέλωμα πρώιμου σταδίου κι έκτοτε παλεύει να το νικήσει. Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ένας καρκίνος που σχηματίζεται σε κύτταρα πλάσματος που βρίσκονται στο μυελό των οστών, αναπτύσσεται αργά και δεν προκαλεί συμπτώματα, η προσεκτική παρακολούθηση μπορεί να είναι το πρώτο βήμα». Το πολλαπλό μυέλωμα είναι σπάνιο. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία σημειώνει ότι λιγότερο από το 1% των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκονται με την πάθηση. Πολλά περαστικά!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του, ο κορυφαίος μπασίστας Herbie Flowers που έχει παίξει με μεγάλα ονόματα όπως David Bowie, Elton John, Harry Nilsson, Cat Stevens και με τρεις από τους 4, Beatles. Το πιο γνωστό όμως παίξιμό του είναι η εισαγωγή στο Walk on the Wild Side του Lou Reed το 1972.
 

 

Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τον Jimi Hendrix, είναι σχεδόν έτοιμο και εγκεκριμένο από την οικογένεια του. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Βιετναμέζο-Αμερικανός, Bao Nguyen κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλης διάρκειας ντοκιμαντέρ για τον Μεγάλο Κιθαρίστα. 
 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου