NEWS OF THE WORLD (5/9/24)

 


• Έπεσε από τη σκάλα του εξοχικού που νοίκιαζε ο κιθαρίστας των Scorpions, Matthias Jabs, κι έσπασε το χέρι του σε 2 σημεία και τη φτέρνα του. Η σκάλα είχε 16 σκαλιά (τα μέτρησε ένα προς ένα, πέφτοντας) και μετά γεμάτος χαρά,   έβγαλε αυτή τη φωτογραφία που βλέπετε. Περαστικά!
• Ο κιθαρίστας των Queen Brian May, αποκάλυψε ότι πρόσφατα υπέστη ένα εγκεφαλικό που τον άφησε χωρίς έλεγχο του ενός χεριού. Ο 77χρονος κιθαρίστας περιέγραψε το περιστατικό ως «μικρό εγκεφαλικό» και τώρα έχει τεθεί υπό αυστηρές ιατρικές εντολές από γιατρό.
• Σε περιοδεία στην Αμερική βγαίνουν στις 20 Νοεμβρίου οι Trans Siberian Orchestra όπου θα παίξουν την rock opera The Lost Christmas Eve. Παράλληλα το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου συλλεκτική έκδοση του άλμπουμ σε βινύλιο, που θα συνοδεύεται από ένθετο 20 σελίδων.
• 5 Ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο τραγουδιστής των Pretty Maids, Ronnie Atkins διαγνώστηκε με καρκίνο  του πνεύμονα και η θεραπεία σε συνδυασμό με την πίστη να τον νικήσει.
• Οι Heart αποκατέστησαν το video που είχαν τραβήξει το 1977 κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης του εξώφυλλου Little Queen. Τα πλάνα γυρίστηκαν στο Griffith Park του Λος Άντζελες και τη φωτογράφιση έκανε ο Bob Seidemann (πέθανε το 2017), ο οποίος είδε φωτογραφίες του να κοσμούν περισσότερα από 60 εξώφυλλα άλμπουμ όπως αυτό των Blind Faith, με το ανήλικο κορίτσι, την εμβληματική εικόνα του Bob Seger στο Stranger In Town και εκείνη του Neil Young με την πλάτη γυρισμένη για το On The Beach. «Επιλέξαμε το τσιγγάνικο μοτίβο για το εξώφυλλο επειδή είμαστε ένα ταξιδιάρικο συγκρότημα και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα» λέει η Ann Wilson στο βίντεο. "Τον τελευταίο χρόνο ή ενάμιση χρόνο που κάναμε περιοδείες, αποκτήσαμε σταδιακά αυτό το συναίσθημα - αυτό το τσιγγάνικο συναίσθημα, να πηγαίνουμε από πόλη σε πόλη. Σαν τα τσίρκο που αλλάζουν πόλεις». Η γυναίκα που βλέπετε στην αρχή του video είναι η Κα Marilyn McCoo, τραγουδίστρια των 5th Dimension.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής των Rust, Μάκης Μακρής μετά από 2χρονη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν άνιση μάχη με τον καρκίνο, να έχει ξεκινήσει από τους πνεύμονες, κάνει μετάσταση στο πάγκρεας και μετά στο εγκέφαλο με τους τελευταίους 6 μήνες να είναι πολύ δύσκολοι για τον Μάκη που εκτός από τραγουδιστής στους Rust ήταν και Dj στο Χωρίς Ανάσα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Μάκης Μακρής


• Σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια και για 15 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο των Oasis που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο. Οι τιμές τους ξεκινούν από περίπου 75 στερλίνες (περί τα 89 ευρώ) και φθάνουν στις 150 περίπου (178 ευρώ) για μια θέση μέσα στο γήπεδο μπροστά από τη σκηνή. Το ακριβότερο είναι για το στάδιο Wembley  του Λονδίνου, που περιλαμβάνει επιπλέον και ένα προ συναυλιακό πάρτι και κοστίζει περισσότερο από 500 λίρες (σχεδόν 594 ευρώ). Το πρόβλημα που είχαν οι fans τους ήταν η προσβασιμότητα στους ιστότοπους που πωλούσαν εισιτήρια καθώς περισσότεροι από εκατοντάδες χιλιάδες fans, περίμεναν επί ώρες στο διαδίκτυο καθώς πολλές ιστοσελίδες για την αγορά των εισιτηρίων ήταν απρόσιτες. Ήδη ανακοινώθηκλανμ άλλες 2 ημέρες για το Wembley ενώ οι φωνές για τα ακριβά εισιτήρια πληθαίνουν!
• Ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και το Περθ, η Future Past World Tour 2024 των Iron Maiden, με ένα setlist που περιελάμβανε τραγούδια σαν τα Caught Somewhere In Time, Stranger In A Strange Land, The Writing On The Wall,
The Prisoner, Death Of The Celts, Heaven Can Wait, Alexander The Great, Fear Of The Dark, Wasted Years κ.α.

• Στο νοσοκομείο ο Biff Byford όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση του κολπικού πτερυγισμού, μιας ανωμαλίας του καρδιακού ρυθμού ή αρρυθμίας, που κάνει τους άνω θαλάμους της καρδιάς (κόλπους) να χτυπούν πολύ γρήγορα. Ήδη επέστρεψε σπίτι του και αναρρώνει. Περαστικά Μεγάλε.

• Έχουν περάσει 16 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου studio άλμπουμ των Cure, 4:13 Dream, με το συγκρότημα να ολοκληρώνει μια παγκόσμια περιοδεία τον περασμένο Δεκέμβριο, που διήρκεσε για περισσότερους από 12 μήνες και περιλάμβανε τρεις παραστάσεις στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας Cure έπαιζαν τακτικά καινούργια τραγούδια τους, χωρίς να τα έχουν κυκλοφορήσει. Το συγκρότημα σχεδιάζει την κυκλοφορία του live άλμπουμ, November: Live in France 2022 και θα συμπεριλάβουν και τα 2 καινούργια τραγούδια τους, And Nothing Is Forever και I Can Never Say Goodbye. Το άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε φιλικό προς το περιβάλλον βινύλιο με τη συνεργασία της Naked Record Club κι όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις του θα διατεθούν στην περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση EarthPercent, που ιδρύθηκε από τον Brian Eno. Παράλληλα ανακοινώθηκε η είδηση ότι ο οργανίστας του συγκροτήματος Roger O'Donnell, πάσχει από καρκίνο του αίματος. Από το 2023 είχε ξεκινήσει εξετάσεις και τώρα πλέον ξεκινάει θεραπεία. Ο O'Donnell ξεκίνησε σαν καλεσμένος στην περιοδεία Kiss Me Kiss Me Kiss Me tour και έγινε μέλος στο άλμπουμ Disintegration(1989).
• Ακούστε την διασκευή του Michael Schenker στο κλασικό Only You Can Rock Me των Ufo από το επερχόμενο άλμπουμ με διασκευές τραγουδιών της εποχής που ήταν μέλος του αγγλικού συγκροτήματος. Τίτλος του άλμπουμ My Years With UFO και ημερομηνία κυκλοφορία του η 20η Σεπτεμβρίου. Το τραγούδι ερμηνεύει ο Joey Tempest, μπάσο παίζει ο Roger Glover, πλήκτρα ο Derek Sherinian και ντραμς ο Brian Tichy. Η ιδέα να καλέσουμε τον Roger Glover ήταν της δισκογραφικής εταιρείας και ήταν πολύ καλή. Ο Glover είχε κάνει παραγωγή στο πρώτο άλμπουμ μου" λέει ο Schenker.



 






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου