NEWS OF THE WORLD (19/9/24)

 

• Την πεποίθησή του ότι η Pophouse Entertainment θα κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά στους Kiss απ΄ότι έκανε με τα avatar των ABBA διετύπωσε ο Paul Stanley. “Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν αν βρούμε συνεργάτες που να κατανοούν το εύρος και το μέγεθος όχι μόνο της μουσικής κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, αλλά και των χαρακτήρων μας. Η Pophouse είχε κάνει εξαιρετική δουλειά με το σόου των ABBA που για τρία συνεχόμενα χρόνια είναι sold out. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, πήγα με τη γυναίκα μου τον περασμένο μήνα και το είδα. Το avatar των ABBA είναι μια παλαιότερη τεχνολογία, επειδή οι εξελίξεις προχωρούν με τρομερό ρυθμό όταν παρουσιαστούν τα δικά μας avatar, θα είναι εντελώς ξεχωριστά».
• Ενώ λίγες ημέρες μετά το θάνατο του βασικού συνθέτη και κιθαρίστα των Magnum, Tony Clarkin, o 77χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος Bob Catley, είχε δηλώσει ότι δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουν, τώρα με ανακοίνωσή τους, οι Rick Benton πλήκτρα, Lee Morris ντραμς και Bob Catley τραγούδι, ανακοίνωσαν την μικρή περιοδεία 4 μόνο ημερών για το 2025, με τίτλο A Passage In Time - A Tribute To Tony Clarkin, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν κι άλλες ημερομηνίες.


•  Η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Cameron Crowe ήταν το Tom Petty: Heartbreakers Beach Party(1983) που δεν βγήκε στην εποχή του στους κινηματογράφους και 40 χρόνια μετά θα παιχτεί στις οθόνες στις 17 Οκτωβρίου. Ελπίζουμε να έλθει και στην Ευρώπη. Με την κατάλληλη επεξεργασία και με 20 επιπλέον λεπτά οπτικού υλικού ο Tom Petty και οι Heartbreakers σε μια φρενίτιδα συναυλιών, παρασκηνίων και συνεντεύξεων.
• Στις 7 Φεβρουαρίου 2025 ξεκινάει η αμερικάνικη περιοδεία των Dream Theater από την Φιλαδέλφεια με τελευταία ημερομηνία την 22α Μαρτίου στη Ν.Υόρκη. Πράγμα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα έλθουν στην Ευρώπη!!!!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του, ο συνθέτης/στιχουργός Will Jennings, στενός συνεργάτης των Eric Clapton, Jimmy Buffett, Roy Orbison, B.B. King, Christopher Cross. και Steve Winwood, Με τον Winwood, ο Jennings είχε συνεργαστεί στα πλατινένια άλμπουμ  Arc of Diver, Back in the High Life, συνσυνθέτοντας τα Higher Love, Back in the High Life Again και The Finer Things. Είχε συνσυνθέσει ακόμα τα Valerie(1982),  Roll With It , ενώ είχε γράψει τους στίχους σε 2 ακόμα μεγάλες επιτυχίες, το Up Where We Belong των Joe Cocker/ Jennifer Warnes και My Heart Will Go On της Celine Dion.
• Μια νέα βιογραφική ταινία σχετικά με τη ζωή και την καριέρα της Janis Joplin, ετοιμάζεται με πρωταγωνίστρια στον κεντρικό ρόλο την Shailene Woodley. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, το έργο έχει λάβει 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την Επιτροπή Κινηματογράφου της Καλιφόρνια με την Woodley να είναι και παραγωγός της ταινίας. Για την ώρα, ούτε ο τίτλος ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας έχουν επιβεβαιωθεί καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία με θέμα τη ζωή της Joplin σταματάει καθώς στο παρελθόν  υποψήφιες να παίξουν το ρόλο της ήταν Amy Adams , η Zooey Deschanel, Melissa Etheirdge αλλά και η Pink. Οι παλαιότεροι παραμένουν συναισθηματικά δεμένη με την ερμηνεία της Bette Midler στο The Rose.
• Τρεις ημέρες μετά το σοβαρό περιστατικό μεταξύ Farrell και Navaro, οι Jane’s Addiction ακύρωσαν όλη την περιοδεία τους, αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις.  
• Οι REO Speedwagon ανακοίνωσε την απότομη διακοπή της αμερικάνικης περιοδείας τους, επικαλούμενοι «ασυμβίβαστες διαφορές». Η διαφωνία προφανώς περιστρέφεται γύρω από μια καθυστερημένη επιστροφή στη σκηνή του μπασίστα Bruce Hall. Ο frontman Kevin Cronin διαβεβαίωσε τους θαυμαστές τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο Hall θα επέστρεφε το συντομότερο δυνατό μετά την επέμβαση στην πλάτη - αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ καθώς δεν ανάρρωσε όπως θα έπρεπε. Από το νέο χρόνο κι αν…
• Για ακόμα μια φορά ο Jon Bon Jovi έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του, αυτή τη φορά στο Nashville την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου όταν γύριζε βίντεο για το τραγούδι The People's House και ενώ περπατούσε στην πεζογέφυρα John Seigenthaler, η οποία εκτείνεται στον ποταμό Cumberland, είδε μια γυναίκα να έχει σκαρφαλώσει πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα και φάνηκε ότι ήταν έτοιμη να πηδήξει. Ο Jon Bon Jovi με μια από τιςς βοηθούς του την επαναφέρουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια την ηρέμησαν. Ο Bon Jovi τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή θέση είτε πεινώντας είτε έχουν έλλειψη στέγης, έχοντας το ίδρυμα JBJ Soul Foundation.
•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο συνθέτης/τραγουδιστής John David "JD" Souther, που μπορεί στους περισσότερους το όνομα να μην λέει τίποτε αλλά είχε συνθέσει τραγούδια για τους Linda Ronstadt και Eagles, με πιο γνωστά τα Best of My Love, Victim of Love, Heartache Tonight, New Kid in Town και How Long, ενώ ο ίδιος είχε μια μεγάλη επιτυχία με το You're Only Lonely(1979). Είχε κυκλοφορήσει 9 προσωπικά άλμπουμ, με τελευταίο το Tenderness (2015) και ήταν μέλος του foilk country σχήματος των Souther–Hillman–Furay Band όπου συμμετείχαν και οι Chris Hillman και Richie Furay, με τους οποίους είχε κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ. Ήταν στενός φίλος με τον Don Henley και είχε συνσυνθέσει αρκετά τραγούδια για τους προσωπικούς δίσκους του.
• Δείτε ένα πρώτο δείγμα από το καινούργιο 2πλό άλμπουμ του Κώστα Μπίγαλη, II. Το τραγούδι τιτλοφορείται Fire και μπορείτε να προπαραγγείλετε το άλμπουμ από εδώ. Η έκδοση βινυλίου είναι περιορισμένη σε 300 κομμάτια μόνο, 100 κόκκινα και 200 μαύρα. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η έκδοση σε digipack CD.

• Με μια σπάνια κι επιθετική μορφή καρκίνου, διαγνώστηκε ο 70χρονος τραγουδιστής των Saga, Michael Sadler και ήδη ξεκίνησε θεραπεία. Δυνατά και Περαστικά!



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου