ILLUSION FADES


 Οι Illusion Fades είναι ελληνικό  Goth/Rock/Alternative συγκρότημα γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιουργήθηκαν το 1989 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Γιώργο Δέδε και ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά το 1990. Ένα από τα πρώτα τους σημαντικά live ήταν αυτό με τους θρυλικούς Gun Club στο κλαμπ Ρόδον. Η δισκογραφία τους ουσιαστικά ξεκινά το 1993 και περιλαμβάνει πέντε studio albums, ΕΡ, μια συλλογή και τρία βίντεο singles καθώς και συμμετοχές σε διεθνείς συλλογές και soundtracks. Έχουν κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπως στο WGT στην Λειψία της Γερμανίας μαζί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου παγκοσμίως. Οι Illusion Fades είναι η μακροβιότερη ενεργή μπάντα του είδους τους στην Ελλάδα. Το πρώτο τραγούδι που ξεχώρισε στα ραδιόφωνα της εποχής ήταν το Valentine από το 7" single του 1993 (επίσης το τραγούδι αυτό υπήρξε και στο πρώτο ομόνυμο ΕP της ίδιας χρονιάς).

Από το πρώτο ΕP του 1993 σε παραγωγή του Coti K. και του Κώστα Παρίση έγινε το πρώτο βίντεο της μπάντας στο Give my life to you. Κάποια  μέλη του συγκροτήματος την ίδια περίοδο άρχισαν να διαφωνούν κυρίως μουσικά με τον ιδρυτή της μπάντας Γιώργο Δέδε κι έτσι αποχώρησαν. Για κάποιο καιρό ο Δέδες έριξε όλο το ενδιαφέρον του στο στούντιο βγάζοντας κάποια αξιόλογα άλμπουμς, που κάποια από αυτά υπάρχουν κατά καιρούς έως και σήμερα στο διαδύκτιο σε υψηλές τιμές. Κάπου στο 2006 έγινε ένα δυναμικό comeback στις live εμφανίσεις με ένα νέο άλμπουμ, ενώ το 2007 αμέσως μετά την εμφάνιση τους στη Γερμανία στο WGT 2007 το συγκρότημα υπογράφει με την γερμανική Pantaimonium.

Εκεί θα βγει ο δίσκος Killing Ages ο οποίος θα προωθηθεί από όλο τον ευρωπαϊκό έντυπο μουσικό τύπο με πολύ καλές κριτικές. Δυστυχώς όμως λίγο μετά η εταιρία κλείνει και ο δίσκος δεν είχε την συνέχεια που ίσως θα του άξιζε. Ο Δέδες θα γράψει ειδικά για αυτόν το δίσκο δύο ντουέτα στα οποία θα συμμετέχουν η Τristessa και ο Jan Kenneth Barkved. Δυστυχώς και οι δύο σήμερα δεν είναι πια στη ζωή.  Οι ζωντανές εμφανίσεις συνέχισαν στην πορεία με ανανεωμένο line up και κάποια στιγμή κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα η συλλογή The Essential Collection. Πριν την συναυλία για την παρουσίαση της συλλογής αυτής ο τότε κιθαρίστας εγκαταλείπει ξαφνικά την μπάντα, και έτσι έρχεται στην θέση του ο κιθαρίστας που συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του Killing Ages σώζοντας τότε την κατάσταση. Τα χρόνια περνούν και η μπάντα κυκλοφορεί από το 2020 και μετά τρία νέα video single. Το τρίτο από αυτά κυκλοφόρησε το 2022 και είναι μια διασκευή στο The Chain των Fleedwood Mac, με τη συμμετοχή της Μαρίνας Σκιαδαρέση (δείτε εδώ το video).

Το 2023 ο ντράμερ της μπάντας για σχεδόν μια δεκαετία Άγγελος Μαρινάκης φεύγει από τη ζωή. Η μπάντα τιμώντας την μνήμη του με ένα νέο τραγούδι που μιλάει για εκείνον συνεχίζει να υπάρχει και να παίζει live, γιατί έτσι είναι η ζωή...

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο The Temple, οι The Illusion Fades θα παίξουν μαζί με τους DivUrge και Underworld Dreams. Για ειστήρια πατήστε εδώ

Α.Ρ.

3/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου