HOLY DIVER: ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HEAVY METAL ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ DIO


 Δεν χωρά συζήτηση ότι το Holy Diver των Dio , σύνθεση τoυ Ronnie James Dio, είναι ένα τραγούδι σταθμός στην ιστορία του heavy metal. Αν γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω, το 1982 θα τον βρούμε να φεύγει από τους Black Sabbath κι έχοντας στο μυαλό του την απόλυση από τους Rainbow, σκέπτεται ότι πρέπει να προχωρήσει σε ένα ΔΙΚΟ του συγκρότημα. Πρώτο μέλος του καινούργιου συγκροτήματος, ο ντράμερ Vinnie Appice με τον οποίο συνδέεται με βαθιά φιλία και δίπλα του ο Σκοτσέζος μπασίστας Jimmy Bain. Πριν την προσχώρηση του Bain, οι R.J.Dio και Appice έκαναν κάποια τζαμαρίσματα, ο Dio παίζει μπάσο και σ΄ένα από αυτά προέκυψε η μελωδία του Holy Diver, με τους στίχους του να αναφέρονται σε μια φιγούρα από άλλον κόσμο (σ.σ. το Χριστό;) που θυσιάζεται για να σώσει τον κόσμο για να τον ρίξουν στη θάλασσα, ώστε να τον εμποδίσουν να φύγει και σώσει κι άλλους κόσμους.
Το Holy Diver αναδείχθηκε σαν ένα από τα κορυφαία αμερικάνικα heavy τραγούδια και φυσικά το κορυφαίο των Dio και ήταν το πρώτο τραγούδι που δούλεψαν.
TO VIDEO
Ένα μεγάλο μέρος του video, γυρίστηκε στην εγκαταλελειμμένη εκκλησία του St. Marks στο Silvertown του Αν.Λονδίνου. Η σκηνοθεσία ήταν του Arthur Elli και ο Ronnie James Dio εμφανίζεται με την αγαπημένη του ενδυμασία, του βάρβαρου με τα δερμάτινα και το μεγάλο κι ασήκωτο σπαθί Να σημειωθεί ότι σήμερα η εκκλησία έχει μετατραπεί σε χώρό συναυλιών!


TRIVIA
Σύντομα η παρέα των 3, πήγε στο Λονδίνο ο, συνοδευόμενοι από την manager Wendy Dio, ανακάλυψαν τον ΒορειοΙρλανδό κιθαρίστα Vivian Campbell, μέλος των Sweet Savage.   
Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Holy Diver ήταν ένα από τα τραγούδια που θεωρήθηκαν ότι ο τίτλος του ήταν προκλητικός και απαγορεύτηκε η μετάδοσή του.
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΑΝ
Η πιο γνωστή διασκευή είναι αυτή των Killswitch Engage αλλά και των Holy Mother και Tyrant και οι 2 για άλμπουμ tributes στους Dio. Θ πρότειναν να ρίχνατε μια ματιά στο video, πατήστε εδώ, με τον Jack Black καλεσμένο στην δημοφιλή εκπομπή Late Night With Jimmy Fallosn (Δεκέμβριος 2010) όπου το τραγουδάει κι όπως θα δείτε και ακούσετε, το βγάζει με μεγάλη άνεση!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

14/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου