GOODNIGHT L.A. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΚΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ MAGNUM

 

To Goodnight L.A. έχει μια ξεχωριστή θέση στη δισκογραφία των  ιδιαίτερων Magnum, όχι γιατί απλά ήταν ένα καλό άλμπουμ αλλά γιατί προσπάθησαν-ανεπιτυχώς- να “μπουν” στην αμερικάνικη αγορά. ΄Ως εκείνη τη χρονιά, το 1990 οι Άγγλοι Magnum είχαν κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ, έχοντας σχηματίσει ένα δυνατό κύκλο οπαδών στη χώρα τους αλλά και σε ορισμένες χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Στη χώρα μας, όσοι τους ήξεραν τους είχαν ανακαλύψει από το On a Storyteller’s Night (1985)…κι έως εκεί.  Ήδη από το προηγούμενο άλμπουμ τους Wings of Heaven (1988) είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια για μια καριέρα στην Αμερική, αλλά στο Goodnight L.A. οι προσπάθειες έγιναν συντονισμένες, κλείνοντας τον Keith Olsen (Whitesnake1987, Slide It In, Bad Company Fame and Fortune, Foreigner  Double Vision ) για την καρέκλα του παραγωγού και καταστρώνοντας ένα δυνατό marketing plan για το πώς θα κατακτήσουν την αμερικάνικη αγορά. Και πρώτα απ΄όλα τα τραγούδια, που εδώ ΔΕΝ είναι όλα συνθέσεις του Tony Clarkin αλλά 3 είναι συνσυνθέσεις με τον Russ Ballard και ένα με τον Jim Vallance αλλά κράτησαν όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τον ήχο τους. Δεύτερο, οι χρόνοι των τραγουδιών δεν είναι 5επτοι και 6λεπτοι, αλλά το πολύ 4.30, με την όμορφη μπαλάντα Only a Memory να φθάνει τα 7 λεπτά, χρόνοι κατάλληλοι για να παιχτεί ένα τραγούδι στους αμερικάνικους ραδιοσταθμούς. Από το πρώτο τραγούδι του Goodnight L.A μέχρι το τελευταίο, φαίνεται η (καλή) δουλειά που έχουν κάνει, τόσο σε συνθετικό όσο και ερμηνευτικό τομέα, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής. Το Rockin’ chair που ανοίγει το άλμπουμ είναι κλασικό ΚΑΛΟ Magnum τραγούδι, φτιαγμένο για το ραδιόφωνο κι από εκεί και πέρα υπάρχει μια σειρά τραγουδιών, καλών συνθέσεων, καταφέρνοντας να φθάσουν ως το Νο9 του βρετανικού chart!


Όλο μαζί το Goodnight L.A.(No 9 UK) ήταν πολύ καλό άλμπουμ κι ένα από τα καλύτερα εκείνης της περιόδου των Magnum. Σαν τραγούδια ξεχωριστά, μόνο το Rockin’ Chair ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά και απελπιστικά μόνο, δεν βοήθησε στη μεγαλύτερη επιτυχία. Απόδειξη, το δεύτερο single Heartbroke and Busted που ξεχνιέται εύκολα. Προσέξτε τα 2 video, πόσο late 80’s είναι! Θεωρώ δεδομένο ότι οι φίλοι των Magnum έχουν το άλμπουμ στη δισκοθήκη τους, οι υπόλοιποι θα ήταν καλό να το αποκτήσουν αφού είναι από τις ξεχωριστές κυκλοφορίες τους.
Η διαφήμιση των καταστημάτων Our Price


Το απίστευτο ήταν ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν το όχημα για την αμερικάνικη αγορά και όλες οι προσδοκίες τους ήταν καταφέρουν να «μπουν» σε αυτή την αγορά…  αλλά ο δίσκος ΔΕΝ κυκλοφόρησε εκεί, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ του management, του Olsen και των ανθρώπων του Magnum στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το ποιος θα χειριζόταν το συγκρότημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν συμφώνησαν και ο δίσκος δεν κυκλοφόρησε στην Αμερική για να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Polydor.


TRIVIA

  • Ο αρχικός τίτλος του άλμπουμ ήταν Born to Be King.
  • Ήταν τέτοια η απογοήτευση των ανθρώπων της Polydor που, μετά την αποτυχία του δεύτερου single Heartbroke and Busted, ακύρωσαν την κυκλοφορία ενός τρίτου single που ήταν το No Way Out.       
  • Εκτός των Russ Ballard και Jim Vallance, το τραγούδι Cry for you έχει συνσυνθέσει Sue Shiffron, σύζυγος του pop idol της δεκαετίας του 70, David Cassidy

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΧΑΡΔΟΣ

25/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου