ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (ELVIS THE KING)


 Ο Βασιλιάς είναι ένας και μοναδικός. Μπορεί οι νεότεροι να μην μπορούν-και δικαιολογημένα-να αντιληφθούν το μεγαλείο του Elvis Presley, αλλά αν δεν ήταν αυτός να συμπαρασύρει μια ολόκληρη χώρα στο rock’n’roll, ίσως η μουσική να ήταν διαφορετική σήμερα. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι θα έκανε στη συνέχεια της καριέρας του, αν δεν πέθαινε στις 16 Αυγούστου 1977 στο σπίτι του στο Memphis. Η αλήθεια είναι ότι η καριέρα του είχε πάρει την κάτω βόλτα, αλλά Βασιλιάς ήταν, όλο και κάτι διαφορετικό θα γινόταν. Και ποιος δεν θα ήθελε να του γράψει τραγούδι!
Όμως πίσω από τη λάμψη και την θυελλώδη επιτυχία, με το χρόνο ήλθαν στην επιφάνεια κάποια σκοτεινά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Θα μου πείτε και ποιος άνθρωπος δεν έχει σκοτεινά σημεία στο χαρακτήρα του;  Το πρώτο σκοτεινό σημείο είναι ότι γνώρισε τη γυναίκα του Priscilla όταν ήταν 14 ετών κι αυτός υπηρετούσε τη θητεία του στη Γερμανία κι ήταν 24 ετών. Παρά όλα τα 10 χρόνια διαφοράς τους και την παρανομία της σχέσης τους, οδήγησε πολλούς να εκφράσουν ανησυχίες για τη σημαντική διαφορά ηλικίας με συνεπακόλουθο την ηθική στον πρώτο καιρό της σχέσης τους. Ο Elvis και η Pricilla, συνέχισαν τη σχέση τους….εξ αποστάσεως μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθούν το 1962 και να παντρευτούν το 1967 όταν εκείνη ήταν 22 ετών. Χώρισαν το 1973. Πάντως δεν κατηγορήθηκε ποτέ για έκανε έρωτα με την ανήλικη τότε Pricilla, σε αντίθεση με τον Jerry Lee Lewis που παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέλφη του, λέγοντας ότι είναι 15 ετών!  
Με την Priscilla
Όμως η Priscilla δεν ήταν η μόνη ανήλικη με την οποία φέρεται να μπλέχθηκε ο Έλβις κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της φήμης του. Στις περιοδείες του γνώρισε δεκάδες ανήλικες θαυμάστριες  με το συγγραφέα Joel Williamson να γράφει στο βιβλίο του Elvis Presley: A Southern Life ότι δύο χρόνια πριν γνωρίσει τη μέλλουσα σύζυγό του, πήρε μαζί του σε περιοδεία τρεις 14χρονες για να παίζουν «μαξιλαρομαχίες, να γαργαλιούνται, φιλιούνται και αγκαλιάζονται»! Σε άλλο σημείο του βιβλίου του Williamson, ισχυρίζεται ότι όταν ο Presley ήταν 19 ετών είχε μια 15χρονη φίλη και ότι ο τραγουδιστής είχε «εμμονή με την παρθενιά».
Αρκετά χρόνια αργότερα όταν ο Βασιλιάς ήταν 41 ετών είχε σχέση με την Ginger Alden, την οποία γνώρισε όταν η τελευταία επισκέφτηκε την Graceland. Μετά από έναν καυγά, φέρεται να ζήτησε από έναν από τους βοηθούς του να τρυπήσει τα λάστιχα του  αυτοκινήτου της για να μην μπορεί να φύγει από το σπίτι του ενώ σε μια άλλη περίπτωση όταν έφυγε η Alden, ισχυρίστηκε ότι την πυροβόλησε. Η Alden ήταν η τελευταία γνωστή σχέση του πριν το θάνατό του.
H Ginger σε πρόσφατη φωτογράφιση



Και η Priscilla περιέγραψε περιπτώσεις όπου ο Elvis της έδωσε χάπια για να τη βοηθήσει να κοιμηθεί ή να χαλαρώσει. Βέβαια αυτό οδήγησε σε σκέψεις κατά πόσο την νάρκωσε  καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές ότι ο Elvis της έδινε αμφεταμίνες για να την κρατάει ξύπνια για να κάνουν έρωτα. Ήταν γνωστή η σχέση του με τα ναρκωτικά από την εποχή που ήταν στρατό και υπάρχει η φήμη ότι κατά τη διάρκεια αυτών των…σεξουαλικών μαραθωνίων υπό την επήρεια, ο Elvis λέγεται ότι τράβηξε φωτογραφίες με μια μηχανή Polaroid, τις οποίες φύλαξε σε μια ασημένια βαλίτσα που παραδόθηκε στην Priscilla  μετά το θάνατό του.
Τελευταία άφησα τη φήμη, γιατί δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή απόδειξη ότι ο Βασιλιάς ήταν ρατσιστής. Κι αυτό προέρχεται από μια δήλωση του Quincy Jones που πρόσφατα δήλωσε ότι δεν δούλεψε μαζί του «γιατί ήταν ρατσιστής» (ο Jones είναι μαύρος). Βέβαια να πούμε ότι το 2018 κι όταν ο Quincy Jones ήταν 86 ετών (σ.σ. τίποτε δεν είναι τυχαίο!) είχε δηλώσει ότι οι Beatles ήταν απαίσιοι σαν μουσικοί κι οι δύο επιζώντες Paul McCartney και Ringo Starr τραγικοί! Δηλώσεις για τις οποίες αργότερα ανακάλεσε, ζητώντας συγνώμη μέσω των θυγατέρων του.

 

Την άλλη Κυριακή: Όταν ο Mick γνώρισε τον Keith 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

15/99/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου