3 CD BOX SET ΤΟ 666 ΤΩΝ APHRODITE’S CHILD/ 10ΠΛΌ CD BOX ΑΠΟ ΤΟΝ JOHN WETTON/ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΚΑΙ CD 2 ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ IAN HUNTER


 Σε 4πλό cd και με 1 blu-ray θα επανακυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου, το κορυφαίο άλμπουμ των Aphrodite’s Child, 666. Φυσικά θα είναι remastered από τις αναλογικές ταινίες της αρχικής ηχογράφησης του 1974, 96KHz / 24-bit Atmos upmix και σε  5.1 upmix & Stereo mix, με τη σημείωση ότι η επιμέλεια της καινούργιας κυκλοφορίας έγινε από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, πριν πεθάνει.
Το Blu-ray θα περιέχει bonus 28λεπτο video από τη γαλλική τηλεόραση και την εκπομπή Discorama(Ιούνιος 1972) με συνέντευξη του Βαγγέλη , με αγγλικούς υπότιτλους. Η επανακυκλοφορία του 666 θα συνοδεύεται από πλούσιο ένθετο, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε 2πλό βινύλιο. Για τους νεότερους το 666 είναι ένα concept άλμπουμ βασισμένο στην Αποκάλυψη του Ιωάννη κι εκτός των Βαγγέλη,, Ντέμη Ρούσσο και Λουκά Σιδερά, μαζί του κιθάρα παίζει ο Αργύρης Κουλούρης.
Ένα box set Με 10 cd θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοέμβριου ο John Wetton όπου θα περιλαμβάνει όλες τις live ηχογραφήσεις του. Τίτλος του Box set Concentus: The John Wetton Live Collection, Volume I κι όπως λέει ο τίτλος, θα είναι η πρώτη κυκλοφορία με Live υλικό του. Το Concentus... θα περιέχει 7 live albums του όπως τα Chasing The Dragon,  Akustika: Live in America, Hazy Monet, Live In Osaka, Live In Argentina και τα Akusticha & Progfest 1997 και ADAMA. Όλα έχουν γίνει remastered και τα ένθετα που τα συνοδεύουν έχουν υλικό από τον Rick Nelson, τον άνθρωπο που διατηρούσε το αρχείο του Wetton, ενώ ο Jerry Ewing έχει γράψει ένα κομμάτι στο ένθετο.
Δύο παλαιότερα άλμπουμ του Ian Hunter, θα επανακυκλοφορήσουν remastered στις 25 Οκτωβρίου σε 2πλά  cd και βινύλια. Πρόκειται για τα You’re Never Alone With a Schizophrenic(1979) και Short Back N’ Sides(1981) όπου οι cd εκδόσεις θα περιέχουν πολλά demos και outtakes.

Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μας θυμίζει ότι το You’re Never Alone With a Schizophrenic ήταν το πιο πετυχημένο εμπορικά άλμπουμ του στην Αμερική Νο 35 όπου μαζί του παίζουν και μέλη της  E Street Band ενώ το Short Back N’ Sides (Νο 62), ηχογραφήθηκε με συνπαραγωγό τον Mick Jones των Clash, όπου μαζί με τον ντράμερ των Clash, Topper Headon, παίζουν στο δίσκο.

19/9/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου