Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ: OPETH/PALACE/MR. BIG(Live)

 

Οι Σουηδοί progressive metallers Opeth θα κυκλοφορήσουν στις 11 Οκτωβρίου, το νέο τους concept άλμπουμ, The Last Will And Testament, με πρώτο single το "§1".
Η βασική ιδέα των στίχων 9το άλμπουμ είναι concept), προέρχεται από μια συνέντευξη που έτυχε να δει ο Mikael Åkerfeldt, με ένα τον τύπο του οποίου η οικογένεια είχε στραφεί εναντίον του, λόγω της κληρονομιάς."Μου έκανε εντύπωση, πως μπορούν τα μέλη της οικογένειας να στρέφονται εναντίον μεταξύ τους΄.
Σχετικά με την έμπνευση για τη μουσική του The Last Will And Testament, ο Åkerfeldt είπε: "Είναι ένα ανήσυχο μουσικό ταξίδι που αντικατοπτρίζει κατά κάποιο τρόπο τη δική μου σχέση με τη μουσική σαν αγοραστή. Παίρνω κάτι εδώ, απορρίπτω κάτι από εκεί κι αυτή αμφιθυμία με οδηγεί σε κάποιο δικό μου δημιουργικό μονοπάτι. Λατρεύω αυτόν τον δίσκο».  Η φωνή του αφηγητή ανήκει στον Ian Anderson, στίχοι, μουσική και παραγωγή: Mikael Åkerfeldt.



Οι A.O.R. γνώστες θα ξέρουν τους Palace, που στην ουσία αποτελούνται μόνο από τον Michael Palace. Το Reckless Heart είναι το 5ο τους  album, σε διάστημα 8 ετών με τον Michael Palace να παίζει όλα τα όργανα και κάνει την παραγωγή και τη μίξη (δεν έμεινε και τίποτε!). Εκτός από το προσωπικό του σχήμα, τους Palace ο Michael Palce γράφει τραγούδια και για άλλους όπως τους First Signal, Kryptonite κ.α..

Το νέο άλμπουμ Reckless Heart, είναι ένας φόρος-τιμής στο A.O.R. της δεκαετίας του 80, με τον Michael Palace να αποδίδει την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής με ένα νοσταλγικό ύφος, που ξανά ακούγεται στις ημέρες μας. Με πρώτο όργανο τα πλήκτρα, όλα τα τραγούδια έχουν πιασάρικα refrains και θυμίζουν δεκαετία του 80.



Κι όμως! Το 15ο Live άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου οι  Mr.Big με τίτλο The BIG Finish Live. Οι μορφές που θα κυκλοφορήσει είναι 3πλό βινύλιο, 2πλό Hybrid Stereo Multi-Channel SACDs M 2πλό QA-CDs, 2πλό MQA-CDs + Blu-ray με 4K Ultra HD Blu-ray (και σε 2πλή κασέτα. Όλες οι εκδόσεις θα περιέχουν ένθετο και αυτοκόλητο/ταχυδρομική κάρτα. Η σύνθεση τους είναι Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan και Nick D'Virgilio. Το The BIG Finish Live θα κυκλοφορήσει 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ τους Ten (12 Ιουλίου) και η  βιντεοσκόπιση έγινε στο Budokan του Τοκιο. Το συγκρότημα βρίσκεται σε περιοδεία η οποία είναι η αποχαιρετιστήρια και παρ΄όλο που παίζουν δίπλα μας (Βουλγαρία και Ρουμανία), δεν θα τους δούμε.

2/8/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου