NEWS OF THE WORLD (29/8/24)


 •  Μιλώντας στο The Ritchie Blackmore Story(2015), ο Μεγάλος Κιθαρίστας χαρακτήρισε το τραγούδι Street of Dreams των Rainbow, από το άλμπουμ Bent Out of Shape(1983) σαν το πιο αντιπροσωπευτικό της μουσικής στροφής που ήθελε να πάρει το τότε συγκρότημά του. Το τραγούδι ερμηνεύει ο Joe Lynn Turner, ο οποίος ήταν ο τραγουδιστής των Rainbow από το 1980 έως και το 1984. “Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, για μένα, ήταν το απόλυτο τραγούδι των Rainbow. Το λατρεύω, είμαι περήφανος για αυτό». Το τραγούδι ακούγεται όπως ακριβώς ήθελε να ακούγονται οι Rainbow, έχοντας βαρεθεί τα τυπικά 4/4 του rock και θέλοντας να κάνει κάτι που βασίζεται καθαρά στη μελωδία, με τα φωνητικά να είναι σε πρώτο πλάνο αλλά να αφήνουν χώρο στα άλλα όργανα. Δεν χρειάζεται να σκαλίσουμε τη μνήμη μας για να θυμηθούμε πόσο Street of Dreams ακούγεται ολόκληρο το άλμπουμ των Deep Purple, Slaves and Masters.

• Σε δικαστικούς μπελάδες έχουν μπει οι κληρονόμοι του Joey Ramone, αφού ο αδελφός του έχει υποβάλει αγωγή κατά της χήρας του Johnny Ramone, σχετικά με τα δικαιώματα. Τώρα, ο Mickey Leigh, ο αδερφός του Joey, έχει κλιμακώσει τον πόλεμο με τη Linda Cummings-Ramone, τη χήρα του Johnny, καταθέτοντας ένα νομικό έγγραφο στο  ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, σχετικά με την ταινία που ετοιμάζεται.  
• Την πρώτη συναυλία τους από το 2008 έδωσαν οι Sex Pistols αλλά χωρίς τον Johnny Rotten (πραγματικό όνομα John Lydon). Στη θέση του ήταν ο Frank Carter (πρώην Gallows/Frank Carter and the Rattlesnakes) και η συναυλία έγινε στις 13 Αυγούστου στο Bush Hall του Λονδίνου. Οι υπόλοιποι τρεις ήταν οι Steve Jones, Paul Cook και  Glen Matlock και το set list περιείχε 15 τραγούδια με κυρίαρχα τα God Save the Queen, Anarchy in the U.K.»καθώς και τα  Did You No Wrong, Submission και  Satellite  που ήταν B sides στους μικρούς δίσκους και το No Fun των Stooges. 

• Μιλώντας στο Sam Ash Music, ο πρώην κιθαρίστας των Megadeth (το διάστημα 1990 έως 2000), Marty Friedman είπε ότι δέχτηκε πρόταση από τους Kiss για audition. Αλλά πριν πάει να κάνει την audition, δέχτηκε μια σειρά ερωτήσεων όπως αν έχει γένια (σ.σ. τον ήθελαν ξυρισμένο), μακριά μαλλιά, αδύνατος και να είναι πάνω από 6 πόδια ψηλός (1 πόδι=0,305, άρα πάνω από 1.80). Η τελευταία ερώτηση αποδείχθηκε προβληματική καθώς ο Friedman είναι μόνο….5'7 (σ.σ. γύρω στο 1.75). Το ύψος αποδείχτηκε βασικό στοιχείο για να μην τον πάρουν, με τον σπουδαίο κιθαρίστα να μένει με το παράπονο, προσθέτοντας ότι αν υπήρχε δυνατότητα να κάνει εγχείρηση ύψους, θα την έκανε!

• Οι Foo Fighters κινούνται νομικά κατά της εκστρατείας του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Donlad Trump, γιατί χρησιμοποίησε το τραγούδι τους, My Hero σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση και συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Αυγούστου, όπου o Trump υποδέχτηκε τον Robert F. Kennedy Jr, στο Glendale της Αριζόνα την. Σύμφωνα με εκπροσώπους του συγκροτήματος, δεν ζητήθηκε άδεια για να ακουστεί το τραγούδι και ως εκ τούτου, θα λάβουν μέτρα κατά της εκστρατείας και θα δωρίσουν την όπια αποζημείωση επιδικαστεί στην εκστρατεία της Kamala Harris!

• Καινούργιο τραγούδι έχουν οι House of Lords. Τίτλος του Crowded Room και μπορείτε να το ακούσετε, πατώντας εδώ. Η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι James Christian τραγούδι, Jimi Bell κιθάρα, Mark Mangold πλήκτρα (Touch, Michael Bolton, Drive She Said) και ο Σουηδός ντράμερ Johan Koleberg (Lion’s Share, Ignition, Therion).

• Το ποσό των 40.000$ προσέφεραν οι Metallica μέσω του ιδρύματός τους All Within My Hands στο People Serving People που είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο αστέγων στην Minneapolis.
• Το άλμπουμ των AC/DC, Back In Black(1980), μόνο στην Αμερική οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 27.000.000 αντίτυπα. Πάνω από αυτό, υπάρχει  το Their Greatest Hits (1971-1975) των Eagles με 38.000.000 αντίτυπα και δεύτερο το Thriller του Michael Jackson με 34.000.000.
• Το πρώτοκαινούργιο  τραγούδι του μέσα σε μια δεκαετία παρουσίασε ο Bryan Ferry. Τίτλος Star και μαζί του συμμετέχει η Amelia Barratt. Το Star θα περιέχεται στην επερχόμενη 5πλή συλλογή του Ferry, Retrospective: Selected Recordings 1973-2023.


• Όλη η Μ.Βρετανία ασχολείται εδώ και 3 ημέρες με την επανασύνδεση των  αδελφών Noel και Liam Gallagher, των Oasis. Μετά από 15 χρόνια διαμάχης, τα δύο αδέρφια από το Manchester έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και ανακοίνωσαν σειρά συναυλιών για τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2025 στη Μ.Βρετανία. Στο Λονδίνο θα παίξουν 4 ημερομηνίες στο Wembley.

Συγκεκριμένα θα παίξουν:
Cardiff Principality Stadium - 4th/5th July
Manchester Heaton Park - 11th/12th/19th/20th July
London Wembley Stadium - 25th/26th July & 2nd/3rd August
Edinburgh Scottish Gas Murrayfield Stadium - 8th/9th August
Dublin Croke Park - 16th/17th Augus
Το ποσό που τους προσφέρθηκε για να επανασυνδεθούν είναι 50.000.000 λίρες και ΜΟΝΟ για τις παραπάνω ημερομηνίες, πιθανότατα να είναι μεγαλύτερο από όσα βγάλανε τα χρόνια που ήταν μαζί! Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες για την υπόλοιπη Ευρώπη και ίσως για Αμερική, ενώ είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν κι άλλες ημερομηνίες για τη χώρα τους, μετά την "πρωτοφανή ζήτηση".  

• Οι Wolfsbane επαναηχογράφησαν το πρώτο άλμπουμ τους Live Fast, Die Fast και θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2024, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία του.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών ο πρώην μπασίστας των Illusory και παλαιότερα των Ivory Tower, Νικήτας Δάνος. Αιτία θανάτου, καρδιακή προσβολή. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου