NEWS OF THE WORLD (1/8/24)

• Θα ήθελα να ήμουν από μια πλευρά να δω τα πεθερικά. Ο μπασίστας των Iron Maiden, Steve Harris πάντρεψε την κόρη του Faye με το γιό του κιθαρίστα των Rolling Stones, Ronnie Wood, Tyrone. O γάμος έγινε στις 26 Ιουλίου, στο Marylebone του Λονδίνου, μπροστά σε 30 καλεσμένους. Πληροφοριακά, ο Ronn Wood έχει 6 παιδιά από 3 γάμους κι ο Harris επίσης 6 παιδιά, αλλά από ένα γάμο. Να ζήσουν και να είναι πάντα αγαπημένοι, στα εύκολα και στα δύσκολα.
• Το Lollapalooza ανακοίνωσε ότι η φετινή Κεντρική Σκηνή, θα τροφοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά με ένα υβριδικό σύστημα μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ήχου, φωτισμού, βίντεο και σκηνής. Το υβριδικό σύστημα, θα αναπτύξει πάνω από 1,5 MWh χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας, ελαχιστοποιώντας το χρόνο λειτουργίας των γεννητριών βιοντίζελ παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων και εκπομπών ρύπων.
• Θετικός στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ενός νέου άλμπουμ των Pink Floyd με την κλασική σύνθεση, εμφανίστηκε ο ντράμερ του συγκροτήματος, Nick Mason. Δεν τον βλέπω καλά, μόλις διαβάσει τη δήλωσή του ο Roger Waters.
• Το δεύτερο άρωμα με την υπογραφή του παρουσίασε ο Tony Iommi, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Xerjoff. Το νέο προϊόν ονομάζεται Deified και πατήστε εδώ να δείτε το Video του τραγουδιού.
• Την ακύρωση της καλοκαιρινής του περιοδείας ανακοίνωσε ο Γιάννης Αγγελάκας καθώς αντιμετωπίζει  θέμα με την ακοή του. Η ΜΟΝΗ συναυλία που θα δώσει  είναι στην αρχαία Πολιόχνη της Λήμνου όπου θα παίξει με τον Στέφανο Θωμοπούλου στο πιάνο και τον Νίκο Γιούσεφ στο μουσικό πριόνι, σ' ένα αφιέρωμα στις κουκουβάγιες του νησιού! Περαστικά.
• Ανακοινώθηκε η επίσημη αιτία θανάτου της 56χρονης Sinead O’Connor όπου είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στο νοτιοανατολικό Λονδίνο τον Ιούλιο του 2023. Το πιστοποιητικό θανάτου της, επιβεβαιώνει ότι πέθανε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και άσθμα, ανέφερε η Irish Independent.
• Ένα μάλλον μελαγχολικό τραγούδι, κυκλοφόρησε ο κιθαρίστας των Blue Oyster Cult, Buck Dharma με τίτλο The End Of Every Song που στην ουσία είναι μελοποιημένο το ποιήμα του Earnest Christopher Dowson, Dregs από τον 19ου αιώνα! Στο video θα δείτε μια ιστορική αναδρομή στην καριέρα του κιθαρίστα τόσο με τους Blue Öyster Cult,όσο κι από την προσωπική του ζωή.


• Σημεία των καιρών. Ο πρώην τραγουδιστής των White Lion, Mike Tramp, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε ότι ο ίδιος και το συγκρότημα του, οι Mike Tramp’s White Lion, είναι διαθέσιμοι για "ιδιωτικές/εσωτερικές συναυλίες σε σπίτια fans. Εν ολίγοις, έρχεσαι σε επαφή μαζί του, τον πληρώνεις και έρχεται σπίτι σου με το συγκρότημά του και παίζουν!!! "Έχω κάνει πολλά από αυτά τα πράγματα με μια ακουστική κιθάρα. Το κάνουμε full band επειδή κουβαλάμε ένα πλήρες ψηφιακό σύστημα. Έτσι, στην πραγματικότητα, μπορούμε σχεδόν να συνδεθούμε απευθείας στο στερεοφωνικό σας και να κάνετε περισσότερο θόρυβο από ό,τι αν είχατε απλώς μερικούς φίλους να παίζουν». Ποιός ξέρει; Ίσως η επόμενη περιοδεία να είναι όλες οι συναυλίες στο σαλόνι σας.
• Το αυτονόητο εξέφρασε ο Joe Bonamassa, λέγοντας ότι το «Rock & Roll Hall of Fame πρέπει να τιμήσει τους παλιούς καλλιτέχνες και να μην περιμένει να πεθάνουν όλοι" πριν τους εισαγάγει. Η σχετική αναφορά έγινε με αφορμή το θάνατό του John Mayall και το ίδιο συνέβη και με τον Alexis Korner ο οποίος φέτος θα λάβει το Βραβείο Μουσικής Αριστείας (σ.σ. ο Korner έχει πεθάνει από το ….1984!).
• Έγραψαν  ιστορία οι Γάλλοι Gojira με την εμφάνισή τους στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Παρισιού 2024. Είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που heavy metal συγκρότημα παίρνει μέρος σε τελετή έναρξης Ολυμπιάδας κι ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλα…
• Ο κιθαρίστας των Aerosmith, Joe Perry πιστεύει ότι το συγκρότημα μπορεί να παρουσιάσει κάποια καινούργια τραγούδια, πριν βγει για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία.
•  Η πόλις του Σικάγο, τίμησε την μνήμη και την προσφορά του παραγωγού Steve Albini, δίνοντας σε ένα δρόμο της πόλης το όνομά του.













 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου