NEW ENGLAND(1979)- ΕΥΝΟΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ NEW ENGLAND ΜΑΚΡΙΑ

 


Ένα τραγούδι αρκεί να σε κάνει πιστέψεις πως το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Κάποια όνειρα όμως είναι καταδικασμένα να μένουν όνειρα. Ο μελωδικός ύμνος Don’t Ever Wanna Lose Ya των New England, το 1979, με το γιγαντιαίο ρεφρέν του που ήταν κομμένο και ραμμένο για το ραδιόφωνο, τιμήθηκε δεόντως από τους DJs ρίχνοντας περισσότερο λάδι στις φλεγόμενες φιλοδοξίες του συγκροτήματος. Φιλοδοξίες που στο τέλος κατέληξαν στάχτες ενός καμένου ονείρου!
  Οι John Fannon (φωνητικά), Jimmy Waldo (πλήκτρα), Gary Shea(μπάσο) και Hirsh Gardner (τύμπανα) σχημάτισαν το 1976 το συγκρότημα των New England στην περιοχή της Βοστόνης. Το ασυνήθιστο αυτό όνομα της μπάντας δεν ήταν μονάχα μια απλή αναφορά του γεωγραφικού σημείου της Αμερικής από το οποίο κατάγονταν. Συνάμα δήλωνε και την αγάπη τους για τα αγγλικά συγκρότηματα όπως ήταν οι The Beatles, οι Deep Purple, οι Queen και τόσοι άλλοι από τους οποίους είχαν αντλήσει έμπνευση και κίνητρο για να γράψουν την δικιά τους μουσική. Η ανακάλυψή τους καθώς και η υπογραφή συμβολαίου με την Infinity Records ήταν ενέργειες που χρεώθηκαν στον Bill Aucoin, μάνατζερ των KISS. Η κυκλοφορία του πρώτου ομότιτλου δίσκου τους θα γίνει το 1979 με το Starchild, κατά κόσμον Paul Stanley, να βοηθάει στις ηχογραφήσεις και στην παραγωγή μαζί με το άγρυπνο βλέμμα του Mike Stone, γνωστού παραγωγού από τις δουλειές του με Queen και Asia μεταξύ άλλων. Με ξεχωριστό ήχο, κάτι ανάμεσα σε The Beatles και ELO και με πολύ δυνατό τραγούδι, Don't Ever Wanna Lose Ya, ο άνεμος ήταν ο πλέον ευνοϊκός για να πάει το καράβι των New England όσο πιο μακριά γινόταν.
  Σε μία Αμερική που είχε αγκαλιάσει τον εύπεπτο ραδιοφωνικό ροκ ήχο καθώς και τους καλλιτέχνες του, η υψηλότερη θέση που μπόρεσε να φτάσει σαν single το Don't Ever Wanna Lose Ya ήταν το νούμερο 40 του Billboard Hot 100 για το 1979, ενώ ο δίσκος προσγειώθηκε στην θέση νούμερο 50. Οι κοινές εμφανίσεις με τους Kiss έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας στις τάξεις του συγκροτήματος τα οποία δεν θα κρατούσαν για πολύ. Σε ένα κρίσιμο στάδιο, η καριέρα τους θα εκτροχιαζόταν με το πιο άτυχο και απίθανο σενάριο - όταν η δισκογραφική τους εταιρεία, Infinity κατέρρευσε μετά από επένδυση σε  άλμπουμ του... Πάπα John Paul II όπου ήταν τέτοια η αποτυχία του, που τα καταστήματα επέστρεψαν 1.000.000 αντίτυπα!


  Ως προς τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ, η αλήθεια είναι ότι το Don't Ever Wanna Lose Ya υποσκιάζει ότι άλλο υπάρχει. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ωραία τραγούδια. Hello, Hello, Hello, το πομπώδες Nothing to fear και το Turn out the light αξίζουν την προσοχή σας. Σίγουρα δεν μιλάμε για δίσκο "δεκάρι" αλλά μόνο για το Don't Ever Wanna Lose Ya υπάρχει περιθώριο να μπει στην συλλογή σας.

TRIVIA
Οι Σουηδοί Houston το 2011 έδωσαν πάλι ζωή στο Don't Ever Wanna Lose Ya καθώς το συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ Relaunch που περιείχε διασκευές από ψαγμένους θρύλους της aor σκηνής. 

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

7/8/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Παρομοώς και το επόμενο "Explorer's suite" κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Με ομώνυμο έπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή