LEMMY: ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ 4 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ OZZY ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ MOTORHEAD!

 

Έως και το 1991, οι Motorhead είχαν κυκλοφορήσει 8 studio άλμπουμ, μεταξύ των οποίων μερικά πολύ εμπορικά όπως τα Bomnber, Ace of Spades,  Iron Fist, Orgasmatron και το μοναδικό Νο1 άλμπουμ τους No Sleep 'til Hammersmith. Βασική και ηγετική μορφή του συγκροτήματος ο Lemmy Kilmister, συνθέτης σχεδόν όλων των τραγουδιών τους . Παρ όλη την επιτυχία τους σε Μ.Βρετανία και Ευρώπη, τα έσοδα από, τα δικαιώματα δεν ήταν τέτοια που να του επέτρεπαν να κάνει μια πιο άνετη ζωή. Και να σκεφτεί κανείς ότι είχε αρχίσει να δουλεύει από τις αρχές της δεκαετίας του 70, πρώτα με τους  The Rockin' Vickers με τους οποίους υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη CBS και μετά με τους Sam Gopal και βέβαια με τους Hawkwind. Για να λέμε την αλήθεια, ο Lemmy παρ όλα τα συνθετικά δικαιώματα που  λάμβανε ήταν δύσκολο να δει τον τραπεζικό λογαριασμό του να αυξάνει καθώς σκόρπαγε πολλά χρήματα σε ναρκωτικά και αλκοόλ. Και ξαφνικά στις αρχές του 1991 η Sharon τον πήρε τηλέφωνο και του πρότεινε να γράψει κάποια τραγούδια για τον Ozzy και θα του δώσει ένα Χ ποσό. Η απάντηση ήταν:«Εντάξει, έχεις ένα στυλό να υπογράψουμε;»
 Όπως γράφει ο Lemmy στην αυτοβιογραφία του «Ήταν μια από τις πιο απλές παραγγελίες που είχα στη ζωή μου και αποδείχθηκε σαν μια πολύ καλή συμφωνία καθώς το No More Tears σταμάτησε στο Νο7 του Βρετανικού chart και στο Νο 7 του Billboard της Αμερικής, ξεπερνώντας τα 4.500.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Ξαφνικά, οι επιταγές για τα δικαιώματα άρχισαν να έρχονται και ο Lemmy διαπίστωσε ότι συνσθέτοντας μόνο 4 τραγούδια από ένα τόσο πετυχημένο δίσκο, είχε βγάλει περισσότερα απ΄ότι σε όλη την δική του καριέρα με τους Motorhead. «Έβγαλα περισσότερα χρήματα με αυτά τα τέσσερα τραγούδια για τον Ozzy παρά σε 15 χρόνια με τους Motörhead. Περίεργο, μπορεί να μην ήταν τόσο καλά όσο το Ace of Spades ή το Iron Fist, αλλά αυτά τα τραγούδια του Ozzy Osbourne ίσως να έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του rock’n’roll.

Α.Ρ.

28/8/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου