Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ: BLUE PILLS/ATLANTIC/KINGS OF MERCIA/







Birthday
είναι ο τίτλος του τέταρτου άλμπουμ των Blue Pills, με το συγκρότημα να εικονίζεται στο εξώφυλλο με την εγκυμονούσα τραγουδίστρια Elin Larsson. Η παραγωγή έγινε από τον Freddy Alexander και γράφτηκαν σε διάστημα 4 εβδομάδων όταν το συγκρότημα είχε απομονωθεί στην εξοχή. Ο τίτλος Birthday συμβολίζει την συμβολίζει τη μουσική εξέλιξη, αλλά και τον βαθύ δεσμό μεταξύ των μελών της μπάντας, που είναι εμφανής στην υποστήριξή τους προς την Elin  κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. “Με αυτό το άλμπουμ πραγματικά απελευθερωθήκαμε και γράψαμε μουσική που αγαπάμε. Θέλαμε να αποτυπώσουμε την ωμή και αυθεντική αίσθηση που έχουμε όταν παίζουμε ζωντανά σε ένα άλμπουμ. Ταυτόχρονα πιέσαμε ο ένας τον άλλον να δημιουργήσουμε και να γράψουμε το καλύτερο που έχουμε κάνει ποτέ. Η Elin ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, και τι δεν είναι πιο rock'n'roll από αυτό; Δημιουργώντας ανθρώπινη ζωή και μουσική».



Το δεύτερο άλμπουμ τους ανακοίνωσαν οι Kings of Mercia, που αποτελούνται από τον κιθαρίστα Jim Matheos (Fates Warning) και τον τραγουδιστή Steve Overland (FM). Το άλμπουμ τους Battle Scar θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου, με πρώτο video single το Don’t Ask. Μαζί τους; 2 παλιές καραβάνες, ο ντράμερ Simon Phillips (Who, Toto) κι ο μπασίστας Joey Vera (Armored Saint και Fates Warning).

Ο Overland περιγράφει το Don’t Ask, σαν ένα αγχωτικό τραγούδι αγάπης, ενώ θεωρεί ότι η συνεργασία των δύο τους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτήν του πρώτου τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2022.


Οι Atlantic είναι ένα από τα δυνατά κρυφά χαρτιά του A.O.R. που με το πρώτο άλμπουμ Escape(1994), είχαν αφήσει πολλές υποσχέσεις. Φέτος, 31 χρόνια(!) μετά, το αγγλικό συγκρότημα επανήλθε με το δεύτερο άλμπουμ του Another World, με 11 τραγούδια στο κλασικό A.O.R ύφος τους.

30/8/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου