ALAN PARSONS-PYRAMID/CURVED AIR - RARITIES BOX SET ΚΑΙ KEVIN AYERS BOX SET ΜΕ 9 CD

 

Για άλλη μια φορά θα επανακυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ των Alan Parsons Project,  Pyramid(1979), αυτή τη φορά σε διάφορες εκδόσεις όπως βινύλιο, digi cd με 4 bonus τραγούδια (Voyager (Early Mix), What Goes Up… (Early Rough Mix), The Eagle Will Rise Again (Rough Mix Featuring Backing Vocals) και Shadow Of A Lonely Man (Eric Woolfson Demo Vocal) και σε 7cdc super deluxe έκδοση box set.
Το Pyramid ήταν ένα concept άλμπουμ, βασισμένο στη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα. Ηχογραφήθηκε στο Abbey Road Studios με διαφορετικούς τραγουδιστές όπως τους John Miles, Colin Blunstone, Lenny Zakatek, David Paton, Jack Harris και Dean Ford, ενώ έπαιξαν και οι Ian Bairnson κιθάρα, Stuart Elliott ντραμς.
Η περιορισμένη super deluxe έκδοση, θα περιέχει 4CD+blu-ray+2πλό βινύλιο, συνοδευόμενη από 60σέλιδο ένθετο. Η κυκλοφορία όλων των εκδόσεων θα γίνει στις 23 Αυγούστου.
Την κυκλοφορία ενός 6πλού box set ανακοίνωσαν οι Curved Air, με τίτλο The Rarities Box Set και ημερομηνία κυκλοφορία του την 20η Σεπτεμβρίου. Το box set θα περιέχει συγκεντρωμένες όλες τις σπάνιες ηχογραφήσεις τους όπως το  Tapestry Of Propositions, διάρκειας σχεδόν μίας ώρας, ηχογραφημένο κατά την περιοδεία 2013/14, το Curved Space, το τζαμάρισμα του Infinity(2016) και το Second British Rock Meeting 1972 που περιέχει και το Vivaldi. Η συλλογή θα περιλαμβάνει όλες τις σπάνιες ηχογραφήσεις τους μεταξύ 2016 - 2019 που δεν έχουν κυκλοφορήσει, καθώς και μια συναυλία τους στο 2ο British Rock Meeting Festival της Γερμανίας, την κυκλοφορία του 2003 Jam του Francis Monkman και την περίφημη συναυλία για την 45η επέτειο του συγκροτήματος στον υπερσύγχρονο χώρο Under The Bridge του Chelsea Football Club από το 2015 και το πρώτο άλμπουμ τους Air Conditioning (1970), με καλεσμένους τους  Darryl Way και τον μπασίστα Ian Eyre.



O Kevin Ayers ήταν ένας Άγγλος συνθέτης (1944-2013), από τους πρωτοπόρους του βρετανικού ψυχεδελικού κινήματος. Ιδρυτικό μέλος των Soft Machine, αποχώρησε το 1968 ακολουθώντας προσωπική καριέρα και ηχογραφώντας μια σειρά από άλμπουμ, συνεργαζόμενος με τους Brian Eno, Syd Barrett, Bridget St John, John Cale, Elton John, Robert Wyatt, Andy Summers, Mike Oldfield, Nico και Ollie Halsall.
Το box set All This Crazy Gift Of Time - The Recordings 1969-1973, περιέχει 9 CDs και 1 Blu-ray και θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου. Τα άλμπουμ που θα περιέχει είναι τα Joy Of A Toy (1969), Shooting At The Moon (1970), Whatevershebringswesing (1971) και Bananamour (1973) , sessions από το BBC που έγιναν μεταξύ 1970 και 1973 όπου θα περιέχεται και μια ακυκλοφόρητη  εμφάνισή του στην εκπομπή του John Peel καθώς και μια συναυλία του στο Hyde Park(1970).
Το region-free Blu-ray video θα περιέχει live εμφανίσεις του από τη γαλλική τηλεόραση, 2 sessions από την εκπομπή  The Old Grey Whistle Test του 1972 και 1973 και τη μικρή promo ταινία Caribbean Moon. Το box set θα συνοδεύεται από 68σέλιδο ένθετο. Ακόμα η εκδόσεις βινυλίου του άλμπουμ Whatevershebringswesing θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από το box set, στις 27 Σεπτεμβρίου.

8/8/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου