NEWS OF THE WORLD (18/7/24)


 • Το σχόλιο του μέλους των Tenacious D, Kyle Gass (σ.σ. το άλλο μέλος είναι ο η θοποιός Jack Black) αμέσως μετά την τούρτα γενεθλίων του, όταν του ζητήθηκε να κάνει μια ευχή, είπε ο «Μην αστοχήσετε απέναντι στον Trump την επόμενη φορά», έφερε μια σειρά ανακατατάξεων στο πετυχημένο κωμικό rock ντουέτο, με πρώτο αποτέλεσμα να διακοπεί η περιοδεία τους στην Αυστραλία (σ.σ. το περιστατικό  συνέβη σε συναυλία τους στο Σίνδευ) και να ακυρωθούν όλες οι υπόλοιπες ημερομηνίες τους στην Αμερική. Με δήλωσή του, ο Jack Black είπε «το συγκεκριμένο σχόλιο στη συναυλία με αιφνιδίασε. Δεν επιβραβεύω οποιαδήποτε ρητορική μίσους, ούτε ενθαρρύνω τη βία σε οποιαδήποτε μορφή. Μετά από πολύ σκέψη  και δεν θεωρώ σωστό να συνεχιστεί αυτή η περιοδεία και όλα τα μελλοντικά σχέδια που υπήρχαν μπαίνουν στην αναμονή. Είμαι ευγνώμων για τους οπαδούς για την υποστήριξη και την κατανόησή τους». Μια ημέρα αργότερα, ο agent του Kyle αρνήθηκε να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του, αφήνοντας μόνο του.
Από τη μεριά του ο Gass προέβη στην εξής δήλωση: «Η φράση που είπα αυτοσχεδιάζοντας επί σκηνής ήταν απολύτως ανάρμοστη, πολύ επικίνδυνη και εντελώς λάθος. Δεν συγκατατίθεμαι στη βία οποιασδήποτε μορφής, κατά του οποιουδήποτε. Αυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία και ειλικρινά απολογούμαι για την παντελή έλλειψη ορθής κρίσης από μέρους μου. Από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ συγγνώμη από όσους απογοήτευσα και ειλικρινά μετανιώνω για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσα».  



• Οι ημέρες περνάνε, οι εβδομάδες περνάνε, τα χρόνια περνάνε και τα ρεκόρ έρχονται. Το Μαύρο άλμπουμ των Metallica ή Black Album αν προτιμάτε,  έχει σημειώσει 750 εβδομάδες μέσα στο αμερικάνικο Billboard 200 chart (No. 178 αυτή την εβδομάδα) και είναι το 4ο άλμπουμ στην ιστορία της δισκογραφίας που πετυχαίνει τόσες πολλές εβδομάδες, μετά τα The Dark Side Of The Moon, 990 εβδομάδες, Bob Marley Legend 843 και Greatest Hits των Journey, 813 εβδομάδες.
•  Ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να γίνει αρχαιολόγος αλλά η αγορά του δίσκου Help των Beatles, τον έστρεψε στη μουσική. Κάπως έτσι ξεκινάει η αυτοβιογραφία του πρώην τραγουδιστή των Great White, Jack Russell που ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Gatekeeper Press. Τίτλος της The True Tale Of Mista Bone: A Rock + Roll Narrative και την εισαγωγή έγραψε η Lita Ford, ενώ κείμενα έχουν γράψει και οι Eric Singer, Eddie Trunk, John Kalodner, Kip Winger κ.α.
 •  Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο έφερε τη διακοπή της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του Rod Argent, ιδρυτή, οργανίστα  και βασικού συνθέτη των Zombies, υπέστη εγκεφαλικό. Ο Argent μόλις είχε τελειώσει μια περιοδεία με τους Zombies και πέρασε ένα Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο με την σύζυγο  του για να γιορτάσει τα 79α γενέθλιά του και την 52η επέτειο του γάμου τους, όταν συνέβη το εγκεφαλικό. Ευτυχώς ήταν ελαφρύ και μετά από μια νοσηλεία μιας ημέρας, επέστρεψε σπίτι του αλλά η προσωπική περιοδεία του αναβλήθηκε.

• Για μια ακόμα φορά, η 10η(!) οι Deep Purple έπαιξαν στο Montreux Jazz festival, αυτή τη φορά, στην καινούργια σκηνή που έφτιαξαν όπου πίσω της φαίνεται όλη η λίμνη της Γενεύης. Οι Τιτανοτεράστιοι είναι βαθιά συνενδεμένοι με τη Γενεύη αφού Smoke on the Water γράφτηκε μετά από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο καζίνο της πόλης.

• Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία των Septicflesh στις 28 Σεπτεμβρίου 2024  στο  Ηρώδειο. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη heavy metal συναυλία στο αρχαίο θέατρο!
• Παρά τη μεγάλη νίκη των Εργατικών στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Ιουλίου, ο ντράμερ των Blur, Dave Rowntree, απέτυχε στην προσπάθειά του να εκλεγεί  βουλευτής των Εργατικών, καθώς η εκλογική περιφέρεια του Mid Sussex κέρδισαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.  Προλαβαίνει να βάλει για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινάλ!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο μπασίστας των Frank Zappa and the Mothers of Invention, Tom Fowler, που την τελευταία εβδομάδα υπέφερε από ανεύρυσμα. Την πρώτη ηχογράφηση με τον Zappa την έκανε το 1973 στο άλμπουμ Over-Nite Sensation κι έπαιξε σε όλα τα άλμπουμ του έως και το Studio Tan(1978). Έπαιξε ακόμα με τους Ray Charles (από το 1993 έως και 2004), George Duke, Jean-Luc Ponty και Steve Hackett.
• Μια πρόσκληση των Steely Dan (Donlad Fagen και Walter Becker) στην εκπομπή του BBC, Classic Albums, για να συζητήσουν το πολύ καλό άλμπουμ τους Aja (1977), έκανε τους 2 μουσικούς (ο Becker πέθανε το 2017) να ανακαλύψουν ότι από τις ταινίες του άλμπουμ έλειπαν 2 τραγούδια, τα Aja και Black Cow. Οι 2 μουσικοί ξανά ηχογράφησαν τα τραγούδια για τις ανάγκες επανέκδοσης του άλμπουμ το 1999, εξακολουθώντας να ψάχνουν να βρουν τα 2 tapes 2 ιντσών που έλειπαν, θεωρώντας ότι έχουν χαθεί μέσα στο studio και έχουν μπερδευτεί με άλλες ταινίες. Έτσι έδωσαν αμοιβή 600$ σε όποιον τους τις φέρει!
•  Καθισμένος σε ένα ψηλό σκαμπό, εμφανίστηκε ο Blackie Lawless κατά την πρόσφατη συναυλία των W.A.S.P. στο Sweden Rock Festival. Ο λόγος είναι ότι εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση του και τώρα, σχεδόν 10 μήνες αφότου υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία δισκοκήλης και ενός σπασμένου σπονδύλου.
• Ένα καινούργιο δισκογραφικό Label με το όνομα Deep Music,ανακοίνωσε η Spicy Records η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας από το 2010, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες management, marketing και public relations, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τη διοργάνωση, το σχεδιασμό και την οργάνωση παραγωγής σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Στην Deep Music υπεύθυνος είναι ο Τάκης Μουζάκης, γνωστός από την πολύχρονη πορεία του στον χώρο της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής ως παραγωγός και διοργανωτής συναυλιών με σημαντικές συνεργασίες. Μερικές από τις κυκλοφορίες της Deep Music είναι το τραγούδι «Ιουλία» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους της Λίνας Δημοπούλου, που ακούστηκε στους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», το τραγούδι «Κόκκινο Νυφικό» του Γιώργου Νταλάρα, το τραγούδι του γάμου των πρωταγωνιστών με τίτλο «Άστρο κι Ουρανός» σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους της Λίνας Δημοπούλου, σε ερμηνεία Παντελή Θαλασσινού, το τραγούδι τίτλων της σειράς του Alpha «Ο Σκαραβαίος» με τίτλο Lost in Blue με την Έλενα Σκυλακάκη κ.α.


Τη μουσική επιμέλεια των παραγωγών αυτών υπογράφει ο γνωστός και καταξιωμένος παραγωγός Ηλίας Μπενέτος, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα singles με τραγούδια που θα ακούγονται στις τηλεοπτικές παραγωγές της Primavisione
Ακολουθήστε την DEEP Music Facebook www.facebook.com/deepmusic.byspicy
DEEP Music
Σκιάθου 147, Αθήνα,
Τηλ.: +30 210 68 20 240,
email: press@deepmusic.gr



• Μετά από 55 χρόνια δημιουργικότητας, το ιστορικό Record Plant studio του Los Angeles, κλείνει.  Το studio ξεκίνησε να δουλεύει το 1969 και από εκεί  πέρασαν ονόματα όπως οι Fleetwood Mac που ηχογράφησαν το Rumours, οι Eagles το Hotel California, οι Guns N' Roses το Appetite for Destruction αλλά και οι Black Sabbath, Kiss, Billy Joel, Deep Purple, Queen, Judas Priest, Whitesnake και Nine Inch Nails.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου