Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: TEN YEARS AFTER/WISHBONE ASH/STEVE HOWE

Το βιβλίο με τίτλο Νo Easy Road, σε σχήμα Coffee Table Book θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου με φωτογραφίες και σχόλια από τα 4 μέλη των Wishbone Ash εκείνης της εποχής Martin Turner, Andy Powell, Steve Upton, Laurie Wisefield και τον υπεύθυνο roadie Mark Emery. Στις 216 σελίδες του θα δείτε πολλές ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο των μελών αλλά και  πολλά ενθυμήματα, πάντα της εποχής. Τα πρώτα 1000 κομμάτια θα συνοδεύονται από φωτογραφία του συγκροτήματος υπογεγραμμένη από τα 4 παρά πάνω μέλη. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από cd με 10 live τραγούδια ηχογραφημένα στην Ολλανδία.


  Η συγκλονιστική εμφάνιση των Ten Years After το βράδυ της 16ης Αυγούστου 1969 στο Woodtock, θα κυκλοφορήσει στις 16 Αυγούστου ΟΛΟΚΛΗΡΗ σε ένα μονό cd και σε 2πλό βινύλιο, με τίτλο Woodstock 1969. Έως τώρα, από εκείνη την ιστορική εμφάνισή τους έχουν κυκλοφορήσει κάποιες μεμονωμένες ηχογραφήσεις, αλλά τώρα έστω και με καθυστέρηση 55 ετών θα κυκλοφορήσουν όλες μαζί  σε ένα δίσκο του συγκροτήματος καθώς ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μας θυμίζει ότι στη συλλογή Woodstock – Back to the Garden: The Definitive 50th Anniversary Archive(2019) με 38 cd(!) περιέχει όλη την εμφάνισή τους αλλά και με άλλα συγκροτήματα. Η καινούργια έκδοση προέρχεται από 2ιντσες tapes με το πλήρες track list να είναι το εξής:
1. Spoonful (7:40)
2. Good Morning Little Schoolgirl [False Start] (3:15)
3. Good Morning Little Schoolgirl (7:06)
4. The Hobbit (8:01)
5. I Can’t Keep From Crying Sometimes (18:01)
6. Help Me (19:32)
7. I’m Going Home (9:44)


Ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ο βιρτουόζος κιθαρίστας των Yes/Asia, Steve Howe. Τίτλος του Guitarscape και η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 7η Σεπτεμβρίου. Μαζί του στα ντραμς ο γιός του Dylan, ενώ όλα τα άλλα όργανα παίζονται από τον ίδιο. Αυτό το άλμπουμ μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό», λέει ο Howe. «Αγόρασα ένα πληκτρολόγιο Novatron Summit και διαπίστωσα ότι είχε έναν πλούτο από εμπνευσμένους ήχους. Μου έδωσε μια χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσω τις δικές μου δομές πληκτρολογίου, σε συνδυασμό μες τον ήχο της κιθάρας μου. Ο Dylan παίζει ενστικτωδώς και ταιριάζουμε πολύ. Τα μπάσα και τα πλήκτρα είναι αρκετά ενδιαφέροντα, όλα έπρεπε να είναι ενδιαφέροντα αλλά και να συνεργάζονται. Μου αρέσει να κάνω πράγματα που είναι εξαιρετικά φρέσκα και αυτό το άλμπουμ λέει αυτό που είμαι σήμερα».


26/7/24


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου