ROSS THE BOSS: TEMPLE 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


 Η είδηση της έλευσης του θρυλικού Ross The Boss αποτέλεσε χαράς ευαγγέλιον για τους φίλους των Manowar και όχι μόνο. Ο πήχης ετέθη εξ αρχής ψηλά δεδομένου ότι ο συνιδρυτής και κιθαρίστας της χρυσής εποχής των θεών του επικού metal ήρθε στην χώρα μας συνοδευόμενος από τον Rhino, drummer των Manowar στο κλασικό πλέον The Triumph of Steel (1992), τον μπασίστα Dirk Schlächter (ex Gamma Ray) και τον πολύ καλό Marc Lopes των Metal Church πίσω από το μικρόφωνο.
Η αγάπη για τον μεγάλο κιθαρίστα και το αναμενόμενο Manowar setlist έκαμψε τους όποιους ενδοιασμούς μου να παρακολουθήσω συναυλία σε κλειστό χώρο στα μέσα Ιουλίου. Στην συνέχεια βέβαια διαπιστώσαμε ότι αδίκως αγχωθήκαμε, αφού ο κλιματισμός έκανε θαύματα!
Την εμφάνιση του Ross The Boss άνοιγαν οι Lazy Man's Load και Subfire, αμφότεροι Έλληνες. Δυστυχώς τους Subfire τους πρόλαβα στο τελείωμα του set τους και ως εκ τούτου δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Από το λίγο που τους άκουσα ήταν αρκετά καλοί κερδίζοντας το χειροκρότημα όσων βρίσκονταν στο Temple.
Την σκυτάλη έλαβαν οι Lazy Man's Load τους οποίους αν και δεν γνώριζα οφείλω να ομολογήσω ότι μου άφησαν άριστες εντυπώσεις. Πολύ δεμένο σχήμα, με σύμμαχο τον καλό ήχο απέδωσαν εξαιρετικά για τα περίπου 40 λεπτά, που βρέθηκαν στην σκηνή, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων μας.
Subfire αριστερα, Lazy Man's Land δεξιά


Το Temple είχε σχεδόν γεμίσει και η προσμονή για το μεγάλο κιθαρίστα και το συγκρότημά του μεγάλωνε. Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Λίγο μετά τις 22:30 – το πρόγραμμα της συναυλίας τηρήθηκε πιστά – οι headliners ανέβηκαν στην σκηνή ανοίγοντας με το Blood Of The Kings και κερδίζοντας το κοινό από το πρώτο λεπτό!
Το συγκρότημα απέδωσε εξαιρετικά αγαπημένες συνθέσεις των θεών του επικού metal και αν και όλοι τους είναι μουσικοί εγνωσμένης αξίας, οι περισσότεροι αναρωτιόμασταν πώς θα τα πάει ο Lopes, ο οποίος θα είχε το δυσκολότερο έργο καθώς κλήθηκε να ερμηνεύσει συνθέσεις, που έχουν ταυτιστεί με έναν εκ των μεγαλύτερων ερμηνευτών όλων των εποχών. Η φωνή του Eric Adams είναι μοναδική και σίγουρα είναι άδικο για τον Lopes να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε σύγκριση! Δεν είναι εξάλλου αυτό το ζητούμενο! Όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Temple το βράδυ της Δευτέρας ομολογήσαμε ότι ο Lopes έβγαλε το λαρύγγι του! Απίστευτη φωνή, εκπληκτική απόδοση, κέρδισε από το πρώτο λεπτό το κοινό, το οποίο ουκ ολίγες φορές συνέδραμε τραγουδώντας αγαπημένα μας κομμάτια!
Ήταν τέτοιός ο ενθουσιασμός του κοινού που το συγκρότημα «αναγκάστηκε» να αποθανατίσει τις στιγμές τραβώντας βίντεο με τα κινητά των μελών (μέχρι και stage diving είδαμε). Ο ήχος ήταν αρκετά καλός αν και σε κάποια σημεία το μπάσο ακουγόταν πιο μπροστά σε σχέση με τα άλλα όργανα (τουλάχιστον στο σημείο που βρισκόμουν).
Ο Ross The Boss και η μπάντα του μας ταξίδεψαν στην χρυσή εποχή των Manowar σε ένα πάρτι και έδειξαν ότι και οι ίδιοι απολαμβάνουν αυτό που κάνουν όπως εξάλλου και όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Temple το βράδυ της Δευτέρας. Αυτός είναι και ο λόγος όπου ακούσαμε μόνο ένα κομμάτι από την προσωπική πορεία του Ross The Boss (το Denied By The Cross). Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω την κορυφαία στιγμή της συναυλίας – βλέποντας το setlist θα καταλάβετε τί εννοώ! Με δυσκολία θα επέλεγα ίσως το Heart Of Steel από το οποίο παίχτηκε μόνο η εισαγωγή για να οδηγηθούμε στο έπος Battle Hymn. Όμορφη στιγμή και το Hail And Kill με τον Lopes να κατεβαίνει από την σκηνή και να τραγουδά ανάμεσα στο κοινό την εισαγωγή! Με το Hail And Kill θα μας αποχαιρετίσουν, χωρίς να βγουν για encore παρά τις εκκλήσεις του κοινού! Δεν θα πω ότι δεν μου έλειψαν κομμάτια, που θα ήθελα να περιέχονται στο setlist, όπως το Bridge Of Death και το Each Dawn I Die, αλλά σίγουρα όσα ακούσαμε ήταν επίσης αγαπημένα!
Ross the Boss


Δεν θέλω να παραλείψω ότι μετά το τέλος της συναυλίας τόσο ο Ross The Boss, όσο και οι Rhino και Marc Lopes έμειναν στο club για όλους όσους ήθελαν να τους υπογράψουν δίσκους ή να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους!
Ήταν μια αξέχαστη βραδιά όπου οι παλαιότεροι αναπολήσαμε με νοσταλγία την κλασική εποχή των θεών Manowar – μια εποχή που το συγκρότημα κυκλοφόρησε τα μνημειώδη άλμπουμ του επικού metal και που ο τεράστιος Ross The Boss ήταν αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Setlist: Blood Of The Kings - The Oath - Sign Of The Hammer - Thor (The Powerhead) - Dark Avenger - Wheels Of Fire - Blood Of My Enemies - Secret Of Steel - Denied By The Cross (προσωπική δισκογραφία) - Black Wind, Fire And Steel - Kings Of Metal - Heart Of Steel (η εισαγωγή) - Battle Hymn - Kill With Power - Fighting The World - Hail And Kill

Κείμενο/Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

10/7/24



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου