ROCK INCIDENT 291: ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ «ΕΠΑΙΞΑΝ» ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ BON SCOTT


 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rockmachine.gr ασχολείται με τον αντικαταστάτη του Bon Scott που εκείνες τις δύσκολες ημέρες, οι AC/DC ενηλικιώθηκαν απότομα. Έως εκείνη την ημέρα, 19 Φεβρουαρίου 1980, οι AC/DC είχαν κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ, με πιο πετυχημένο το Highway to Hell (1979) και όλα έδειχναν ότι ήταν έτοιμοι για το μεγάλο άλμα. Ένα άλμα που ξαφνικά έμεινε μετέωρο, αφού ο χαρισματικός frontman ήταν πια παρελθόν και δυσκολευόντουσαν να φανταστούν κάποιον άλλον στη θέση του. Ο Bon Scott δεν ήταν ο αρχικός τραγουδιστής του συγκροτήματος αλλά ο Dave Evans που είχε αναλάβει για πρώτη φορά το ρόλο του τραγουδιστή στο συγκρότημα, αν και δεν άντεξε πολύ μέσα στο συγκρότημα, απογοητεύτηκε γρήγορα με τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν και αποσύρθηκε. Για καλή τους τύχη, ο πρώην τραγουδιστής των Spektors και Valentines, αποδείχτηκε «λίρα εκατό», με την ιστορία να την ξέρετε πολύ καλά!  
Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του,  ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης του, με έναν από τους πρώτους που ήλθαν στο μυαλό των αδελφών Young να είναι Noddy Holder των Slade, που αρνήθηκε γιατί ήταν αφοσιωμένος στους Slade, για να έλθει η σειρά του Iggy Pop, που κι αυτός αρνήθηκε γιατί αισθάνθηκε ότι δεν ταίριαζε στο συγκρότημα και δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει.
 Έχοντας δεχτεί την άρνηση δύο καταξιωμένων τραγουδιστών, στράφηκαν στο Μαλτέζο τραγουδιστή των Krokus, Marc Storace, με τον οποίο επικοινώνησε ο manager των AC/DC και μάλιστα να του κάνει μια ελκυστική προσφορά, την οποία ο Storace αρνήθηκε, λέγοντας ότι προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα που είχε έως τότε. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard/heavy μας θυμίζει ότι οι Krokus ΔΕΝ είχαν κάνει ακόμα επιτυχία με τα Bedside Radio και Tokyo Nights, που κυκλοφόρησαν στο άλμπουμ Metal Rendez-vous (30 Ιουνίου 1980), δηλαδή 4 μήνες μετά το θάνατο του Scott! Ο Storace ακόμα αναφέρθηκε στην τότε οικογενειακή κατάστασή του, γυναίκα και παιδιά, που τα πρόβαλε σαν αιτία άρνησης του στους AC/DC. Τελικά το συγκρότημα ξεκίνησε audition και επέλεξαν τον Brian Johnson. Το οξύμωρο στην όλη ιστορία είναι ότι όταν ο Johnson παρουσίασε το πρόβλημα με την ακοή του, ο Storace αυτοπροτάθηκε για τη θέση και οι αδελφοί Young απαξίωσαν να του απαντήσουν!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/7/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου