QUEEN - HAMMER TO FALL: ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ"


 To Hammer to Fall, είναι μια σύνθεση του κιθαρίστα Brian May κι ένα από τα πιο hard τραγούδια των Queen. Κυκλοφόρησε με το άλμπουμ Works όταν πλέον το συγκρότημα είχε ενδώσει στα συνθεσάιζερ και ο ήχος του είχε αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Θα μείνω στα συνθεσάιζερ καθώς ο May έγραψε το κομμάτι σε απάντηση όσων έλεγαν ότι πειραματιζόντουσαν με τον καινούργιο ήχο καθώς το I want to break free που έγινε μεγάλη επιτυχία, είχε σόλο συνθεσάιζερ.
 Στιχουργικά το τραγούδι αναφέρεται στο τέλος του κόσμου και τον Ψυχρό Πόλεμο που κλιμακώνεται (με το «σφυρί» του τίτλου να αναφέρεται στο σφυροδρέπανο του εμβλήματος της ΕΣΣΔ και σε αναφορές για στη σκιά του μανιταριού (For we who grew up tall and proud
In the shadow of the mushroom cloud), αναφέρονται βέβαια σε πυρηνικό πόλεμο που .  
δεν κάνει διακρίσεις (Rich or poor or famous
For your truth it's all the same).
Σε συνέντευξή του το 2004 ο Brian May επιβεβαίωσε το νόημα των στίχων με το hammer να είναι το σύμβολο του Χάρου! Εκείνο όμως που είπε ήταν η αβεβαιότητα που είχε για το τραγούδι όταν το παρουσίασε στα άλλα μέλη των Queen. “Στην αρχή έχω μια απίστευτη θετική διάθεση για κάθε τραγούδι που γράφω αλλά μόλις φθάνει η στιγμή να το παρουσιάσω, νιώθω ανασφάλεια».


 Το τραγούδι σταμάτησε στο Νο13 του βρετανικού chart και τα πλήκτρα παίζονται από τον Fred Mandel.
Το video σκηνοθετήθηκε από τον David Mallet και τα live αποσπάσματα προέρχονται από συναυλία τους στις Βρυξέλλες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

27/7/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου