ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: PRIMAL SCREAM/SMASHING PUNMKINS/JACK WHITE


Μετά από 8 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Primal Scream επιστρέφουν με το άλμπουμ Come Ahead, που θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου, σε παραγωγή του  David Holmes, που είχε δουλέψει και στο τελευταίο άλμπουμ τους More Light(2013). Μαζί του στην παραγωγή, συνέβαλαν Bobby Gillespie και Andrew Innes, και οι 2 μέλη του συγκροτήματος. Όταν ο Gillespie ξεκίνησε να γράφει τα τραγούδια, δεν ήταν σίγουρος αν προοριζόντουσαν για το προσωπικό του άλμπουμ ή το καινούργιο των Primal Scream και σε δήλωσή του είπε «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τον τρόπο που έγινε αυτό το άλμπουμ. Αν υπήρχε ένα γενικό θέμα για το Come Ahead, θα μπορούσε να ήταν ένα θέμα σύγκρουσης, χαρακτήρων και απόψεων. Ο τίτλος προέρχεται από μια έκφραση που λένε οι κάτοικοι της Γλασκόβης, που σημαίνει, "Αν κάποιος απειλήσει να σε πολεμήσει, λες στον εαυτόν σου "έλα μπροστά!" με αυτοπεποίθηση. Σαν τίτλος είναι αρκετά αναιδής και το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο πατέρα του, Robert Gillespie Senior. Το Come Ahead είναι το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά το θάνατο του οργανίστα Martin Duffy το 2022.Στις 2Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Smashing Pumkins, με τίτλο Aghori Mhori Mei. Η αναγγελία κυκλοφορίας του έγινε εν μέσω της 20ημερης ευρωπαικής περιοδείας τους και εκτός από cd και βινύλιο, το Aghori Mhori Mei θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένη έκδοση με αυτόγραφα. Μέχρι στιγμής το συγκρότημα δεν έχει παρουσιάσει το πρώτο single.



Ο ιθύνων νους των White Stripes, Jack White, μέσω της δικής του ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Third Man Records, που ίδρυσε το 2001, παρουσίασε το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο No Name. Κι εδώ υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω από αυτή την κυκλοφορία, αφού διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ μαζί κάθε αγορά δίσκου από το κατάστημα της Third Man Records! Έτσι ξαφνικά τα καταστήματα της Third Man Records στο Νάσβιλ, Ντιτρόιτ και Λονδίνο, γέμισαν από κόσμο που αγόραζε δίσκους καλλιτεχνών που κυκλοφορεί Third Man Records, παίρνοντας παράλληλα και το δίσκο του White, No Name που ο κωδικός του είναι TMR-1000, το όνομα είναι γραμμένο με σφραγίδα στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα κι όσοι άκουσαν τραγούδια του, είπαν ότι επιστρέφει στον ήχο του πρώιμου υλικού του με τους White Stripes, εμποτισμένο με έναν ακατέργαστο garage rock ήχο που είχε σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί από τη σόλο δουλειά του πριν από αυτή την κυκλοφορία.Σαν  τελευταία πληροφορία, μπορούμε να συμπληρώσουμε ότι ο White θα αντικαταστήσει σε μια σειρά φεστιβάλ της Ευρώπης τον Αύγουστο τους  Queens of the Stone Age αφού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω προβλημάτων υγείας του Josh Homme.

Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μας θυμίζει ότι το προηγούμενο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το Entering Heaven Alive(2022). Στο οπισθόφυλλο αναφέρονται κάποιες αφιερώσεις σε περίεργα ονόματα όπως Mia Goth, Zasu Pitts, Nudie Cohn και Coco Crisp! Εννοείται ότι λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του, εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα στο Ebay με τιμές από 400-1000 £. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσα αντίτυπα έχουν τυπωθεί και πόσα έχουν πουληθεί καθώς η TMR και ο White δεν αναφέρονται σε νούμερα. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το άλμπουμ πουληθεί κανονικά στην αγορά.

Στις 2Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Smashing Pumkins, με τίτλο Aghori Mhori Mei. Η αναγγελία κυκλοφορίας του έγινε εν μέσω της 20ημερης ευρωπαικής περιοδείας τους και εκτός από cd και βινύλιο, το Aghori Mhori Mei θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένη έκδοση με αυτόγραφα. Μέχρι στιγμής το συγκρότημα δεν έχει παρουσιάσει το πρώτο single.

30/7/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου