O PETER HAMMILL ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Peter Hammill, τραγουδιστής και ηγετική προσωπικότητα των Van Der Graaf Generator, δεv χρειάζεται συστάσεις. Η πολυετής καριέρα του είναι μία από τις πλέον καινοτόμες στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής και ο ίδιος καταχωρείται στη μουσική εγκυκλοπαίδεια ως ένας από τους πολυγραφέστερους συνθέτες.
Πρωτοπόρος στο home recording, αποτελεί έναν «ζωντανό μύθο» και πηγή έμπνευσης για γενεές καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από έναν ή και περισσότερους από τους 50 (!) δίσκους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, παραμένει ένας έντονα ανεξάρτητος καλλιτέχνης που για πολλά χρόνια διατηρούσε το δικό του label, την περίφημη Fie! Records.
Τόσο ως πυρήνας και ιδρυτής των Van Der Graaf Generator όσο και ως solo artist ο Hammill αφοσιώθηκε στην τέχνη του μ' ένα ζήλο σχεδόν θρησκευτικό και το μόνο που επεδίωξε ήταν η καλλιτεχνική αρτιότητα, αδιαφορώντας πλήρως για την εμπορική επιτυχία. Η ίδια η μπάντα ήταν γνωστή για τις σκοτεινές κατευθύνσεις της και τα λιγότερα κιθαριστικά σόλο σε σχέση με το prog rock της εποχής, οι στίχοι των Van Der Graaf εμπνεόταν από θέματα σκοτεινά, πυκνά και βαριά όπως η θνητότητα και η ανθρώπινη μοναξιά τα οποία η μοναδικά βραχνή φωνή του Hammill μετέτρεπε σε μεταφυσικές εμπειρίες, κερδίζοντας παράλληλα τον χαρακτηρισμό «αρσενική Nico».
Το 2004, οι Van der Graaf Generator ηχογράφησαν ένα άλμπουμ επανένωσης, το Present, και το 2005 άρχισαν πάλι να εμφανίζονται ζωντανά. Από το 2006 είναι τρίο και συνεχίζουν να ηχογραφούν και να περιοδεύουν, με τον Peter να έχει ουσιαστικά δύο καριέρες, ως μέλος του συγκροτήματος και ως σόλο καλλιτέχνης.Όμως, πάνω απ' όλα και όλους, η φωνή του είναι ο Hammill και ο Hammill είναι η φωνή του. Αυτή δεσπόζει ως το βασικότερο όργανο έκφρασής του, πάνω και από τις συνθέσεις και τον στίχο. Σχεδόν «υλική», παίρνει σάρκα και οστά, σχεδόν αγγίζεται.
Στην ηλικία των εβδομήντα πέντε, είναι ενεργός – έστω με λίγο πιο αργό ρυθμό απ' ό,τι στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων του εικοστού και στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, άλλωστε, περιόδευσε σε όλο τον κόσμο, μόνος του ή μαζί με διάφορα μικρά σχήματα χωρίς να χαθεί αυτή η αίσθηση οικειότητας και η ένταση στην απόδοσή του...




Πληροφορίες εκδήλωσης
 
Peter Hammill
Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
Αίθουσα Ιωάννης Δεσποτοπουλος
Ωδείο Αθηνών
Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά άμεσα

Τιμές εισιτηρίων

Α' ΖΩΝΗ 35 ευρώ
Β' ΖΩΝΗ 30 ευρώ
Γ' ΖΩΝΗ 25 ευρώ

Σημεία προπώλησης

Για εισιτήρια πατήστε εδώ

τηλεφωνικά 211 7700 000
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα

AMPHITHEATRE IOANNIS DESPOTOPOULOS
Athens Conservatoire
Rigillis & Vas. Georgiou B' 17-19, Athens


20/7/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου