NEWS OF THE WORLD (25/7/24)

 


• Η νεαρή Abbey Cone πρέπει να σας είναι άγνωστη, όπως και σε εμένα τουλάχιστον. Η νεαρή Τεξανή, έχει ήδη κυκλοφορήσει το άλμπουμ Hate Me(2022)  και μια σειρά τραγουδιών, με την ίδια να αυτοπεριγράφεται σαν και country soul ερμηνεύτρια(σ.σ. τελικά αυτό το περίφημο «ότι δηλώσεις είσαι», φαίνεται ότι ισχύει και στην Αμερική). Η Abbey Cone κατάφερε με το καινούργιο τραγούδι της I Hate Springsteen να κερδίσει όση δημοσιότητα της αξίζει και δεν έφθανε ο τίτλος αλλά και το εξώφυλλο είναι παραλλαγή του ιστορικού άλμπουμ του Boss. Πάντως το τραγούδι δεν μου είπε τίποτε. Τις ίδιες ημέρες που η νεαρή εκκολαπτόμενη country-soul star προσπαθούσε να γίνει γνωστή,  το όνομα του  Bruce Springsteen εμφανίστηκε στις λίστες του περιοδικού Forbes (σ.σ. το έχετε δει σε κανένα περίπτερο;), με την περιουσία να 1,1.000.000.000 ( δισεκατομμύρια δολάρια) και να είναι ο δεύτερος μουσικός που ξεπερνάει το δις, μετά τον Paul McCartney!΄

΄
•  Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Moby Grape, Jerry Miller, χωρίς να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου του. Γεννημένος το 1943 στο Tacoma, ο Miller έπαιξε στο I Fought the Law του Bobby Fuller για να βρεθεί στο San Francisco, που τότε ήταν το κέντρο του μουσικού κόσμου και να σχηματίσει τους Moby Grape. Μαζί τους ηχογράφησε 5 άλμπουμ πριν διαλυθούν για να συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις επανασυνδέσεις τους. Τη τριετία 1969-1971 έπαιξε στους Rhythm Dukes και σαν session με τους Jimi Hendrix, Eric Clapton, B.B. King και Doors, ενώ έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά άλμπουμ.
• Μια σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων με θέμα τη ζωή και την καριέρα του Prince, φάινεται να πηγαίνει πίσω, αν δεν σταματήσει εντελώς. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ο αιφνίδιος θάνατός του το 2016 δεν άφησε κληρονόμους κι έτσι οι διαμάχες μεταξύ των υποψηφίων κληρονόμων είναι πολλές, διαμάχες που περιλαμβάνουν και τον έλεγχο των εκδόσεων του. Το περίεργο είναι ότι το ντοκιμαντέρ σταμάτησε γιατί ο σκηνοθέτης Ezra Edelmen, έκανε παρά πάνω επεισόδια από τα συμφωνηθέντα, 9 αντί 6, και η συμφωνία με το Netflix, ακυρώθηκε.  Το Prince Legacy λειτουργεί από τον πρώην μάνατζέρ του για λογαριασμό τριών κληρονόμων που έχουν καθοριστεί από το δικαστήριο, ενώ άλλοι τρεις πούλησαν το μερίδιό τους στην Primary Wave Music. Πάντως οι κληρονόμοι δεν συμφωνούν με την άποψη του Edelman που δεν χρησιμοποίησε όλο το υλικό για το οποίο είχε την απόλυτη πρόσβαση! (σ.σ άλλοι παρακαλάνε να έχουν πρόσβαση σε υλικό κι αυτός το απαρνήθηκε!)
• Ο πρώην τραγουδιστής των Great White, Jack Russell, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα αποσυρθεί από τις περιοδείες λόγω της υγείας του. O Russell διαγνώστηκε με σωματική άνοια Lewy (LBD) και πολλαπλή ατροφία του συστήματος (MSA) και δεν μπορεί πλέον να περιοδεύσει και φυσικά να παίξει. Ου γαρ έρχεται μόνον! Η άνοια Lewy είναι ο δεύτερος πιο κοινός τύπος νευροεκφυλιστικής άνοιας μετά τη νόσο του Αλτσχάιμερ, επηρεάζοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις Η.Π.Α. (Ο ηθοποιός Robin Williams, ο οποίος πέθανε το 2014, υπέφερε από τη νόσο.) Η πολλαπλή ατροφία του συστήματος, ωστόσο, είναι πολύ πιο σπάνια, επηρεάζοντας περίπου μεταξύ δύο και πέντε • • Ένα πρώτο δείγμα από το νέο του άλμπουμ με διασκευές κλασικών κομματιών UFO που παίζει στις συναυλίες του, παρουσίασε ο Michael Schenker. Προκειται για το Mother Mary όπου κιθάρα παίζει ο Slash και τραγουδάει ο Erik Grönwall. Το άλμπουμ My Years With UFO με παραγωγούς τους Michael Schenker και Michael Voss, θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.


• Ο Tánaiste [Αναπληρωτής Πρωθυπουργός] της Ιρλανδίας Michael Martin, δήλωσε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα εξετάσει επιλογές που μπορεί να επιτρέψουν στο κράτος να αποκτήσει την εμβληματική κιθάρα Fender Stratocaster, μοντέλο 1961 του Rory Gallagher πριν το όργανο προγραμματιστεί να βγει σε δημοπρασία. Η κιθάρα, που είναι η πλέον αναγνωρίσιμη Strat στην ιστορία της ροκ», πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 17 Οκτωβρίου, μαζί με την υπόλοιπη συλλογή του Gallagher.
ατόμων ανά 100.000.
• Ήταν 27 Ιουλίου 1984 όταν η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Megaforce Records κυκλοφόρησε το Ride the Lightning των Metallica και μια εβδομάδα αργότερα οργάνωσε μια συναυλία Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης, όπου ονομάστηκε A Midsummer's Night Scream. Συμμετείχαν οι Raven, Metallica και Anthrax όπου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια συναυλία-πάρτι για το ανεξάρτητο metal στην Αμερική που αποτέλεσε ένα σημαντικό  γεγονός στις ιστορίες των συγκροτημάτων. Ανάμεσα στο κοινό ήταν ένας νεαρός τύπος ονόματι Michael Alago, A&R για την Elektra Records, που αμέσως μετά την εμφάνιση των Metallica, τους στην Elektra.
Όμως εκείνη την ημέρα στο Roseland γράφτηκε ιστορία και για τους Anthrax αφού ήταν η τελευταία εμφάνιση τους με τραγουδιστή τον Neil Turbin, που είχε συμμετάσχει στο πρώτου τους άλμπουμ. Ο νεαρός Dean Brownrout, εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό παράγοντα της αμερικάνικης δισκογραφίας, αρχίζοντας να δουλεύει για την μικρή Megaforce Records, ενώ έπεισε τον ιδιοκτήτη του Roseland Ballroom, να μετατρέψει το club σε ένα ναό του ανερχόμενου Metal, στο κέντρο του Manhattan. Το μαγαζί είχε καλή χωρητικότητα, περί τα 3.500 άτομα. Περισσότερα στο βιβλίο τουNo Big Deal: Chasing The Indie Music Dream In The Last Days Of The Record Business.
• 28  ημερομηνίες στην Ευρώπη έχει προγραμματίσει για το Νοέμβριο/Δεκέμβριο ο Bob Dylan, ξεκινώντας από την Πράγα και θα κλείσει με 3 ημέρες στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Σε όλες τις συναυλίες, οι θεατές θα παραδίδουν τα κινητά τα οποία θα μένουν κλειδωμένα σε ασφαλή χώρο.
• Μια περίπλοκη τριμερής δικαστική αγωγή που διήρκεσε πολλά χρόνια με θέμα το διάσημο λογότυπο του smiley face των Nirvana, διευθετήθηκε εξωδικαστικά. Το συγκρότημα είχε μήνυσε το 2018 τον σχεδιαστή μόδας Marc Jacobs, ισχυριζόμενο ότι παραβίασε τα πνευματικά τους δικαιώματα με ένα μπλουζάκι από τη λεγόμενη συλλογή Bootleg Redux Grunge που μιμήθηκε την χαρακτηριστική εικόνα. Αντί για το Χ στα μάτια, είχε τα γράμματα M και J, τα αρχικά του ονόματός του. Η λέξη Nirvana στο πρόσωπο αντικαταστάθηκε από Heaven με παρόμοια γραμματοσειρά.

Οι δικηγόροι των Nirvana υποστήριξαν τότε ότι η χρήση της εικόνας ήταν σκόπιμη» προκειμένου «να συσχετιστεί ολόκληρη η συλλογή «Bootleg Redux Grunge» με τους Nirvana. Το συγκεκριμένο σχέδιο λέγεται ότι σχεδίασε ο Kurt Cobain, με τον Jacobs να ασκεί ανταγωγή το 2019, υποστηρίζοντας ότι ο δημιουργός του ήταν άγνωστος. Η αγωγή του περιείχε παρατηρήσεις από προηγούμενες καταθέσεις των 2 εν ζωή μελών του συγκροτήματος που παραδέχτηκαν ότι δεν ήταν σίγουροι ποιος έφτιαξε το χαμογελαστό πρόσωπο. Οι δικηγόροι του Jacobs είπαν ότι «η προφανής απουσία οποιουδήποτε ζωντανού ατόμου με γνώση από πρώτο χέρι για τη δημιουργία του εν λόγω έργου που φέρεται να προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, σε συνδυασμό με πολλές άλλες ελλείψεις, αποτελούν τη βάση για την ανταγωγή που προβλήθηκε. Και εδώ εμπλέκεται ο Robert Fisher, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής από τη δισκογραφική εταιρεία Nirvana, που κατέθεσε τη δική του αγωγή διεκδικώντας την ιδιοκτησία του σχεδίου όπου αναφέρει ότι  «Εδώ και 30 χρόνια, οι Nirvana αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τα έργα του κ. Fisher μέσω της πώλησης μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων», δήλωσαν οι δικηγόροι του, με τους Nirvana να λένε ότι διεκδικεί την πατρότητα του σχεδίου, ψευδόμενος. Τελικά τα τρία μέρη συμφώνησαν τώρα σε μια «πρόταση μεσολαβητή» που υποβλήθηκε από τον δικαστή Steve Kim με την οριστική συμφωνία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.
• 21 ημερομηνίες ανακοίνωσαν οι Queensryche για το πρώτο σκέλος της ευρωπαικής περιοδείας The Origins Tour που θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου 2025 από τη Ελσίνκι και θα τελειώσει στις 28 Φεβρουαρίου στο Αμβούργο. Σε αυτό το διάστημα ΔΕΝ υπάρχει ελληνική ημερομηνία και φαίνεται δύσκολο να χωρέσει γιατί το πρόγραμμα είναι σφιχτό. Ίσως αν μετά τις 28 Φεβρουαρίου προστεθούν κι άλλες ημερομηνίες….
• Ακόμα ένα τραγούδι παρουσίασαν οι Mr. Big μέσα από τον καινούργιο δίσκο τους Ten (2024). Πρόκειται για το Right outta here που μπορείτε να ακούσετε εδώ.
• Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο NME, ο κιθαρίστας των Who, Pete Townshend είπε ότι οι Who δεν κέρδισαν ποτέ χρήματα από τους πρώτους 5 δίσκους τους! Οι managers μας  ήταν εγκληματίες. Δεν είχα δει ποτέ δήλωση δικαιωμάτων μας πριν από τον πρώτο μας έλεγχο, τον οποίο κάναμε ενώ φτιάχναμε το έκτο άλμπουμ Quadrophenia και προέκυψε ότι ο manager Kit Lambert είχε κλέψει όλα τα δικαιώματα των ιταλικών εκδόσεων των δίσκων μας για να αγοράσει για τον εαυτό του ένα παλάτι στη Βενετία».  Όταν  ρωτήθηκε για την προοπτική ενός καινούργιου άλλου άλμπουμ των Who, απάντησε ότι είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ο Roger Daltrey, δήλωσε ότι η καριέρα του στο στούντιο έχει τελειώσει.


    










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου