NEWS OF THE WORLD (11/7/24)


 •  Το καινούργιο τεύχος του Classic Rock (τεύχος 329)σε ειδική έκδοση που μπορείτε να το παραγγείλετε μόνο ταχυδρομικά από εδώ  περιέχει ένα μεγάλο θέμα για τους Black Country Communion, με σελίδα στίχων υπογεγραμμένη από τον Glenn Hughes), δύο πένες των  BCC και ένα σουβέρ (coaster). Για να μην μπερδευτείτε είναι το ίδιλ τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα με εξώφυλλο AC/DC, αλλά σε διαφοετική έκδοση. Υπολογίστε περιοδικό και ταχυδρομικά περί τις 20 λίρες.

 • Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 27 Ιουλίου 204 συναυλία των  Queens of The Stone Age στο AthensRocks 2024 καθώς με ανάρτησή του στα social media, το συγκρότημα ενημέρωσε ότι ο κιθαρίστας-τραγουδιστής Josh Homme χρειάζεται να μεταβεί εσπευσμένα στις ΗΠΑ, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.Έτσι, οι επόμενες οχτώ συναυλίες τους, μεταξύ των οποίων και αυτή στην χώρα μας, δεν θα πραγματοποιηθούν. Η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και θα έχει ολοκληρωθεί εντός 20 εργάσιμων ημερών. Οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα πιστωθούν το αντίτιμο των εισιτηρίων τους αυτόματα το χρονικό διάστημα που προαναφέραμε, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από μέρους τους. Οι κάτοχοι των hard copies εισιτηρίων θα μπορούν να εξαργυρώνουν το εισιτήριό τους στα φυσικά σημεία προπώλησης (Monsterville: Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0364 8180, Metal Era: Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 21 0330 4133) αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και για 20 εργάσιμες ημέρες.   Αν κάποιος κάτοχος εισιτηρίου επιθυμεί αντί εξαργύρωσης να παρακολουθήσει τη δεύτερη φεστιβαλική μέρα του AthensRocks στις 2 Αυγούστου όπου θα εμφανιστούν οι LENNY KRAVITZ, SLEAFORD MODS, THE LAST INTERNATIONALE, ILIAS BOGDANOS & INCO μπορεί να το κάνει στέλνοντας σχετικό mail στο info@highpriority.gr», καταλήγει η ανακοίνωση.

•  Δέκα τρία χρόνια μετά το θάνατο του  Gerry Rafferty (2011), το έτερον ήμισυ των Stealers Wheel, ο 77χρονος Joe Egan, έφυγε από τη ζωή.  Το Stuck in the Middle (1973)ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους, που το 1992 ξανά ζωντάνεψε αφού ακούστηκε στην ταινία Reservoir Dogs.Εκτός από τα 3 άλμπουμ που ηχογράφησε με τους Stealers Wheel, ο Egan κυκλοφόρησε και 2 προσωπικά, τα Out of Nowhere(1979) και Map(1981) για να εγκαταλείψει τη μουσική και να ασχοληθεί με τις εκδόσεις.

• Ένα μάλλον μέτριο τραγούδι, με «συγκρατημένα» φωνητικά από τον Phil Mogg, είναι το πρώτο δείγμα δουλειάς των Moggs Hotel από το ομώνυμο άλμπουμ τους. Το τραγούδι τιτλοφορείται Apple Pie και το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου. Ζούμε και χωρίς αυτό.



• Στις 9 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision που από τον τίτλο καταλάβατε ότι αφορά ένα από τα πιο διάσημα στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο. Το Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision εξιστορεί τη δημιουργία του στούντιο, που αναδύεται από τα ερείπια ενός χρεοκοπημένου νυχτερινού κέντρου στο Μανχάταν σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση ηχογράφησης εμπνευσμένη από την επιθυμία του Hendrix για ένα μόνιμο στούντιο.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα και φωτογραφίες που δεν έχουν προβληθεί καθώς και αναλύσεις κομματιών κλασικών κομματιών του Hendrix, όπως τα Freedom, Angel και Dolly Dagger από τον μηχανικό ηχογράφησης Eddie Kramer, ο οποίος βραβεύτηκε με Emmy για τη δουλειά του στην ταινία Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin». Το ντοκιμαντέρ τελεί της έγκρισης της Experience Hendrix L.L.C. Ωραία είναι να τα διαβάζουμε αυτά, αρκεί να προβληθεί και στη χώρα μας.
• Το Αγγλικό συγκρότημα των Renaissance ανακοίνωσε την αποχαιρετιστήρια αμερικάνικη περιοδεία του που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2024 με τραγουδίστρια την 77χρονη σήμερα Annie Haslam. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1971 κι από το 2009 παραμένει ζωντανό περιοδεύοντας κυρίως στην Αμερική.
• Καινούργιο τραγούδι έχουν οι Love in Sadness που τιτλοφορείται “Τι να πω", που ηχητικά παρεκκλίνει ελαφρώς από το γνωστό τους ροκ ύφος.
Στην ουσία είναι μια καλοκαιρινή, μοντέρνα εκτέλεση παλιότερου τραγουδιού τους μπάντας, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1993 στο album "Απλές Ιστορίες". Μουσική, στίχοι, ενορχήστρωση, εκτέλεση Love in Sadbess. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Άρη Τσουκαντά φωνή, κιθάρα, κρουστά, horns arrangement, Γιάννη Γεωργιάδη κιθάρα, Στέλιο Τσουκαντά μπάσο και Χρήστο Διακουμή τύμπανα.


• Την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του στην Αμερική ανακοίνωσε ο 77χρονος Rick Wakeman. Η περιοδεία One Man Show περιλαμβάνει μια σειρά σόλο κοντσέρτων με πιάνο από τα γνωστά κομμάτια του.
• Μιλώντας στο φιλανδικό podcast Chaoszine, η πρώην(;) μπασίστρια των Whitesnake και νυν Bruce Dickinson, Tanya O'Callaghan, ρωτήθηκε εάν υπάρχει πιθανότητα να ξαναρχίσει η αποχαιρετιστήρια περιοδεία των Whitesnake και απάντησε: “ Ο Coverdale εξακολουθεί να κάνει θεραπεία για μια επίμονη λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού αλλά δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση γιατί όταν μιλάς για το Coverdale, ποτέ μην λες ποτέ. Εξακολουθεί να αναρρώνει γιατί ήταν μια αρκετά έντονη περιοδεία (σ.σ. τελείωσε εσπευσμένα πριν 1 χρόνο) και ανάμεσα στις συναυλίες είχε αρρωστήσει και πολλά πράγματα για την υγεία του πήγαν άσχημα. Ετοιμάζει ένα αποχαιρετιστήριο DVD και ένα βιβλίο για την επόμενη χρονιά κι όπως λέει, ποτέ μη λες ποτέ. Ίσως θέλει να ηχογραφήσει κάποια πράγματα οπότε η ιστορία των Whitesnake δεν τελείωσε σε καμία περίπτωση. Eλπίζω να ολοκληρώσουμε τον κύκλο της περιοδείας”. Πιο γενικόλογη δεν γινόταν...
• Οι εκδόσεις Lebee ετοιμάζουν την κυκλοφορία ενός βιβλίου με την ιστορίας των Τερμιτών, γραμμένο από τον μπασίστα Παύλο Κιρκιλή. Μόλις το παραλάβω, θα το παρουσιάσω από τη στήλη μου.
• Θετικοί στη δημιουργία Avatar είναι οι Motley Crue αφού βέβαια αποφασίσουν να αποσυρθούν.
• Ένας 75χρονος θαυμαστής των Journey στο Cleveland, εξαπατήθηκε και έδωσε 122.000 $ σε  διαδικτυακό απατεώνα που υποδύθηκε τον Steve Perry. Η απάτη έγινε μέσω Facebook από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος και ισχυριζόταν ότι προσέφερε μια επιχειρηματική ευκαιρία. Η γυναίκα που εξαπατήθηκε, έστειλε στον απατεώνα Perry, 72.000 δολάρια σε τραπεζικά εμβάσματα και 50.000 δολάρια σε δωροκάρτες. Όταν ο απατεώνας άρχισε να ζητά φωτογραφίες με τα διαβατήριά της και την άδεια οδήγησης, η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι την απάτησαν και πήγε στην Αστυνομία αλλά τα 122.000$ είχαν κάνει φτερά.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου