LOVE IN SADNESS: “Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΦΙΧΤΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ….”.

 

Οι Love in Sadness σχηματίστηκαν το 1989 από τους Άρη Τσουκαντά (φωνή, κιθάρα, τύμπανα), Στέλιο Τσουκαντά (μπάσο) και Γιάννη Γεωργιάδη (κιθάρα). Από το 1993 στα ντραμς ήταν ο Κυριάκος Δαρίβας, ενώ από το 1996 μέχρι σήμερα ντράμερ είναι ο Χρήστος Διακουμής.
Τις πρώτες ημέρες τους τραγουδούσαν στα αγγλικά για να αλλάξουν σταδιακά και να ασχοληθούν με τον ελληνικό στίχο, έχοντας επιλέξει το όνομα Love in Sadness με ένα ξεχωριστό τρόπο. Το αρχικό γράμμα της λέξης Love είναι L, η σύντμηση του in γίνεται n, το αρχικό γράμμα της λέξης Sadness είναι S, όλο μαζί LnS, το οποίο προφέρεται Έλληνες!!!!  Οι επηρεασμοί τους ξεκινούν από το κλασσικό ροκ (Beatles, Stones, Zeppelin, Pink Floyd, Police...) για να περάσουν στα πιο σύγχρονα ακούσματα τύπου U2, Pearl Jam, Soundgarden, Tool και να καταλήξουν στα ρεμπέτικα, Σιδηρόπουλο και Σαββόπουλο. Και για να κλείσουμε το κεφάλαιο Επηρεασμοί, «Και βέβαια τα συγκλονιστικά και καταραμένα 80s»! όπως λέει ο Στέλιος Τσουκαντάς 
To 1993 κυκλοφόρησαν το maxi single Daydream όταν ακόμα τραγουδούσαν αγγλικά που ήταν προπομπός του πρώτου δίσκου τους «Απλές ιστορίες» που κυκλοφόρησε το 1993 από την ανεξάρτητη εταιρεία Έβδομη Διάσταση σε παραγωγή των Νίκου Πατρελάκη και Τέρυ Σιγανού, στο studio του Κυριαζή στο Χαλάνδρι. «Γράφαμε σε 2ιντσα tapes και κάναμε mastering σε μπομπινόφωνο, πράγμα πολύ εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο», με τον πρώτο δίσκο να κυκλοφορεί και σε βινύλιο! Ο ήχος τους κινείται στο pop-rock ύφος της εποχής, όπως λέει ο Στέλιος Τσουκαντάς «με τα άλλα συγκροτήματα της εποχής Υπόγεια Ρεύματα, Σπαθιά, Ενδελέχεια, ηχητικά στεκόμαστε στην ίδια γραμμή, αλλά στην άκρη της». Το video για το τραγούδι «Πες μου εσύ» σκηνοθεσία ο μετέπειτα παραγωγός του Rock FM Γιώργος Μελισσινός. Δες το εδώ.
Το 1996 κυκλοφόρησαν το Ep «Πίσω από τον  ήλιο» με το master να γίνεται στο Abbey Road studio, με τον ήχο τους να είναι αμιγώς κιθαριστικός, straight rock. To 1997 κυκλοφόρησαν το «Δεύτερο Αμάρτημα» από την Warehouse Records και τρία χρόνια αργότερα, το 2000 το τρίτο άλμπουμ τους «Κατάσταση Ανάγκης»

Για να έλθουμε στις ημέρες μας, από το Νοέμβριο του 2023 έχουν ξεκινήσει να ανεβάζουν στο Spotify, YouTube και Facebook, καινούργια τραγούδια, συνολικά μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, 8. Δυο από αυτά είναι ο «Μονομάχος» όπου στο video παίζει ο Χρήστος Βαλαβανίδης και το «Τι να πω» σε καινούργια εκτέλεση (η πρώτη εκτέλεση ήταν στο άλμπουμ «Απλές Ιστορίες»).Μόλις γίνουν 10 θα κυκλοφορήσουν σε cd ή βινύλιο σε περιορισμένη έκδοση
Όμως πριν προηγηθούν όλα αυτά, το 1991 όταν το συγκρότημα είχε πρωτοδημιουργηθεί, ήταν η εποχή που είχε πεθάνει ο Παύλος Σιδηρόπουλος και οι Δημήτρης Πουλικάκος, Απροσάρμοστοι, ο Γιώργος Δημητριάδης και οι pop horns είχαν φτιάξει μια μπάντα για να παίξουν μια συναυλία στη μνήμη  του Παύλου. «Μάς πήρε τηλέφωνο ο Κουτσούμπας του An Club και μας πρότεινε να ανοίξουμε τη βραδιά και πράγματι, σε ένα γεμάτο An, με πολύ κόσμο να βρίσκεται απ΄έξω, ανεβαίνουμε στη σκηνή και παίζουμε το πρώτο τραγούδι. Από κάτω επικρατεί μια απίστευτη παγωμάρα, δεν χειροκροτεί κανέανας. Τότε από τα παρασκήνια πετάγονται οι Απροσαρμοστοι φώναζοντας μας «Μπράβο είστε μάγκες, γαμώ τις μπάντες» και το κοινό ζεστάθηκε. Αυτό ήταν η πρώτη εμφάνισή μας!» λέει ο Στέλιος Τσουκαντάς.

Από το 1992 συνεργάζονται τακτικά στα live με τους Απροσάρμοστους, ενώ το 1994 παίζουν στο Διεθνές Φεστιβάλ ΒΑΜ στην Βαρκελώνη (εκπροσωπώντας την ΕΡΤ), το 1996 παίζουν με τον Paul Rodgers στο Ρόδον όπου ξαναπαίζουν το 1997 με τους Stranglers.

Την ίδια χρονιά εμφανίζονται στο Rockwave Festival στη Ριζούπολη, με Flowers of Romance, Διάφανα Κρίνα, New Model Army και Sisters of Mercy. Διάσταση). Έχουν κυκλοφορήσει επίσης τα video clip Τι να πω (Νίκος Πατρελάκης, Δημήτρης Γαλάνης), πρώτος δίσκος), Ψηλή Κορφή (Νίκος Σμαραγδής) δείτε το εδώ, Τώρα (Βαγγέλης Ζήσης) και Μέρμηγκας (Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου).

Ο τίτλος προέρχεται από μια ατάκα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης
του Στέλιου Τσουκαντά.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

16/7/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου