ΟΙ LED ZEPPELIN ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΤΟ 1973/O TED NUGENT LIVE ΣΤΟ STRAGLEHOLD




 Εκπληκτικός ο Ted Nugent σε μια 11λεπτη (πιστέψτε με, δεν θα το βαρεθείτε καθόλου)live εκτέλεση του κλασικού Stranglehold. Μαζί του οι Derek St. Holmes τραγούδι, κιθάρα, Rob Grange μπάσο και Cliff Davies ντραμς. Το video προέρχεται από το αρχείο της αμερικάνικης εκπομπής Midnight Special.
Όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο είναι να αποκαλυφθούν παλαιότερες, αρχαίες στην περίπτωση, Live ηχογραφήσεις συγκροτημάτων όπως αυτήτων Led Zeppelin στις 16 Μαρτίου 1973 στο Wiener Stadthalle χωρητικότητας 16.000 ατόμων στην Αυστρία που εμφανίζεται στον λογαριασμό YouTube από τη LedZepFilm. Σκεφτείται ότι μιλάμε για εποχές που οι ερασιτεχνικές κάμερες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, η ιδέα να την πάρεις (σ.σ. κουβαλήσεις) μαζί σου, επίσης εκτός πραγματικότητας και να που όλο και παρουσιάζονται live footage  ηλικίας μισού αιώνα. Σκεφτείται ότι ΔΕΝ σβήστηκαν και κυρίως ΔΕΝ είναι κινηματογραφημένα σε studio αλλά σε συναυλιακούς χώρους.
  Η ταινία γυρίστηκε αρχικά από τον Mead Eblan, ο οποίος φοίτησε στο Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο της Βιέννης στην Αυστρία, ενώ το υλικό συντηρήθηκε από τη Nicki Coyle, συντηρήτρια στο The Negative Space στο Littleton, CO με την έγχρωμη εργασία ολοκληρώθηκε από τον Nuff και την Pink Floyd Research Group. Όπως θα δείτε και θα ακούσετε, τα πλάνα είναι συναρμολογημένα από σύντομα κλιπ, οπότε η μουσική είναι κάπως κατακερματισμένη, αλλά ο Robert Plant έχει ξεκάθαρα παιχνιδιάρικη διάθεση, προσποιούμενος ότι σπάει τον αέρα στο μικρόφωνο και μιλάει. Ο John Paul Jones, ο οποίος πάσχει από κολικούς,  παίζει καθιστός!
Το βλέπετε μόνο για αρχειακούς λόγους! Και μια προσωπική-πικρή-παρατήρηση. Πόσο κοντά ήταν η Βιέννη από την Αθήνα, αλλά και πόσο μακριά…..τότε. Ούτε στο  όνειρό μας να τους βλέπαμε….


ΕΠΑΜΕΙΝΩΔΑΣ  ΚΟΛΙΟΣ

21/7/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου