Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: KING CRIMSON / BLITZKRIEG / AMERICA (Live)

 


Μια παλαιότερη συναυλία των King Crimson, από το 1982 στη Γαλλία, θα κυκλοφορήσει σε 2πλό βινύλιο 200 γρμ και μονό cd στις 6 Σεπτεμβρίου. Τίτλος του άλμπουμ Sheltering Skies (Live in Fréjus, August 27th 1982) και είχε ηχογραφηθεί κατά την περιοδεία του άλμπουμ Beat όταν η σύνθεση των King Crimson ήταν Robert Fripp, Bill Bruford, Tony Levin and Adrian Belew.

Ένα από τα πρώτα και ιστορικά NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) συγκροτήματα, οι Blitzkrieg επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο που έχει για τίτλο το όνομά τους και θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. Έχοντας περάσει 43 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου ιστορικού single τους Blitzkrieg/Buried Alive(1981), ο ήχος του επηρέασε πολλά μετέπειτα Heavy συγκροτήματα μεταξύ αυτών και τους Metallica που διασκευάσαν το Blitzkrieg (στο άλμπουμ Garage Inc και  B-side στο single Creeping Death. Το συγκρότημα διαλύθηκε μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους A Time of Changes(1985) για να επανέλθουν από το 1991 και ένθεν, έχοντας εντείνει τις κυκλοφορίες τους από το 2013 και μετά. Το Blitzkrieg θα κυκλοφορήσει σε CD, βινύλιο και ψηφιακά.



Να τι μπορεί να βρεις, αν σκαλίζεις τα ράφια με τις παλιές ταινίες! Το μέλος των America, Dewey Bunnell, θυμάται την ηχογράφηση που έγινε στις 3 Αυγούστου στο  Hollywood Bowl του Los Angelesμε τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας που διεύθυνε ο παραγωγός George Martin. To άλμπουμ τιτλοφορείται America – Live From the Hollywood Bowl 1975,περιέχει 20 κλασικά τραγούδια τους και θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Το America – Live From the Hollywood Bowl 1975, αντιπροσωπεύει τη μόνη πλήρη συναυλία ζωντανή ηχογράφηση των τριών America και μερικά τραγούδια που περιέχει είναι και τα Muskrat Love, I Need You, Don't Cross the River, Ventura Highway, Hollywood, Daisy Jane, Sister Golden Hair, A Horse With No Name κ.α.

17/7/24





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου