HOOCHIE COOCHIE MEN - LIVE AT THE BASEMENT


 Οι Hoochie Coochie Men είναι ένα αυστραλέζικο blues rock συγκρότημα που σχημάτισαν ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Tim Gaze με τον μπασίστα Bob Daisley (Rainbow, Ozzy Osbourne, Gary Moore, Uriah Heep) και τους Rob Grosser ντραμς και Jim Conway φυσαρμόνικα. Πήραν το όνομά τους από το ομώνυμο τραγούδι του Willie Dixon και το 2001 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Hoochie Coochie Men, που πέρασε απαρατήρητο. Ξαφνικά, το 2003 κι ενώ κανείς δεν τους ήξερε αλλά και δεν ασχολούταν μαζί τους, η παρουσία του Jon Lord στην Αυστραλία και μια μικρή σειρά περιστατικών, έκανε το συγκρότημα γνωστό, τουλάχιστον στους Deep Purple fans.
Το 2003, ο Jon Lord βρέθηκε στο Σίνδευ για να παρουσιάσει το έργο του Concerto for Group and Orchestra(23-26 Ιανουαρίου 2003) και την ίδια περίοδο, δέχτηκε πρόταση από την Queensland Orchestra  για να παίξει μαζί τους στην παρουσίαση ενός καινούργιου έργου. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να προωθήσει το καινούργιο, τότε, άλμπουμ του Pictured Within .Έτσι με την Queensland Orchestra έκλεισε 3 ημερομηνίες όπου στην τελευταία τραυμάτισε στον αριστερό αντίχειρά του, επιδεινώνοντας έναν παλιό τραυματισμό των συνδέσμω στο χέρι τουν, κάτι που έκανε σχεδόν αδύνατον να παίξει κλασικό πιάνο.  Στενοχωρημένος με τον τραυματισμό του, αλλά και θέλοντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, επικοινώνησε με τον μπασίστα Bob Daisley (Rainbow, Uriah Heep, Gary Moore, Ozzy) που είχε επιστρέψει στην Αυστραλία και είχε σχηματίσει τους Hoochie Coochie Men για να παίξει μαζί τους.  Κάνοντας μόνο μια πρόβα που κράτησε 4 ώρες και με την προσθήκη του τραγουδιστή Jim Barnes (Cold Chisel και μια εποχή υποψήφιος για τη θέση του Ian Gillan στους DP), εμφανίζονται στο Basement Club του Σίνδευ όπου στο 2πλό cd Live At The Basement, με τη σύνθεση που διαβάσατε πιο πάνω, η μπάντα 22 κομμάτια, τα περισσότερα διασκευές κλασικών blues συνθέσεων. Θα μείνω στα Hideaway που είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μου blues κομμάτια και στα Baby please don’t go, Hoochie Coochie Man (πατήστε εδώ να δείτε το video), Dallas, Dust my broom κ.α. όπου όλα τα αποδίδουν με την ενέργεια που τους πρέπει, εκτός του Strange Brew (των  Cream) που η διασκευή τους είναι ανατρεπτική και δεν μου άρεσε καθόλου. Θα ήταν δύσκολο, η παρέα με τον Lord στο Hammond να μην παίξει ένα τραγούδι των Deep Purple κι αυτό λόγω της ατμόσφαιρας, επέλεξαν το When a Blind man Cries που το ερμηνεύει σπαρακτικά(!) ο Jimmy Barnes. Δείτε το video όπου ο φυσαρμονίστας Jim Convay παίζει σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κρίνοντας από τις λήψεις, το club πρέπει να ήταν μικρό, προσέξτε πόσο μικρή είναι η σκηνή και με τη μια κάμερα, σχεδόν κολλημένη στον ώμο του Lord. To Live at the Basement δεν είναι κάποιος δίσκος του σύγχρονου blues που θα μνημονεύεται για τις επόμενες δεκαετίες, αλλά το καλό και δεμένο παίξιμό του και τα βαριά πλήκτρα του Lord, το κάνουν να ξεχωρίζει.



Η έκδοση συνοδεύεται κι από τρίτο cd που περιέχει συνέντευξη του Lord, 3 live και 2 demo.

TRIVIA

  • O Tim Gaze το διάστημα 1985-1987 ήταν μέλος των Rose Tattoo.
  • Ο Jon Lord συμμετείχε σαν καλεσμένος και στο άλμπουμ τους Danger. White Men Dancing(2007)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

29/7/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου