HARD RAIN: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ


 Οι Hard Rain ήταν ένα Βρετανικό συγκρότημα του μελωδικού rock, που σχηματίστηκε στο Birmingham το 1996, αφήνοντας πίσω του 2 άλμπουμ και τίποτε περισσότερο.
Όμως η παρουσία τους δεν ήταν τόσο απλή, αφού σχηματίστηκαν από τα 2 βασικά μέλη των Magnum, τον τραγουδιστή Bob Catley και τον κιθαρίστα, βασικό συνθέτη  Tony Clarkin, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τις καριέρες τους και να ακουστούμν πιο εναλλακτικοί, πράγμα που δεν κατάφεραν..
Μετά την εμπορική αποτυχία του Rock Art(1994) και μετά από μια σειρά καλών άλμπουμ, ο Tony Clarkin, παίρνει τη βαριά απόφαση να διαλύσει τους Magnum και να επανέλθει με ένα νέο σχήμα, που θα έπαιζε πιο alternative μουσική! Κάλεσε τον τραγουδιστή των Magnum, Bob Catley να τραγουδήσει κάποια demos, τα οποία αποδέχτηκε η γερμανική εταιρεία Sophomore GmbH κι έτσι οι δύο τους πλέον, αποφάσισαν να προχωρήσουν με ένα καινούργιο σχήμα, αφήνοντας τους Magnum στο ράφι. Σχεδόν για 10 ολόκληρους μήνες  του 1996 ηχογραφούσαν το πρώτο άλμπουμ τους Hard Rain (1997) με τα περισσότερα τραγούδια του να έχουν γραφτεί πριν ακόμα διαλύσουν οι Magnum. Για να δώσουν άλλον αέρα στα τραγούδια, προσέλαβαν την τραγουδίστρια Sue McCloskey (πρώην μέλος των Silver Convention με το όνομα Zenda Jacks) που τελικά περιορίστηκε στα backing vocals. Τα άλλα μέλη των Hard Rain ήταν ο οργανίστας Paul Hodson, ο μπασίστας Al Barrow κι ο αδελφός του, Rob Barrow στα ντραμς.

Ο τελευταίος μπήκε στο σχήμα την τελευταία στιγμή, αντικαθιστώντας τον Kex Gorin. Η πρώτη κυκλοφορία τους ήταν το single Stop Me From Loving You με τις Jackie και Wendy από τους Asia Blue να κάνουν φωνητικά. Η κυκλοφορία του πρώτου ομότιτλου άλμπουμ τους πέρασε μάλλον αδιάφορα, εξ’ άλλου οι διαφορές με τον ήχο των Magnum δεν ήταν τέτοιες για να δημιουργήσουν ένα άλλο κοινό. Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο γιατί μόνο και μόνο η ύπαρξη των βασικότατων μελών των Magnum, σαν frontmen στους Hard Rain, δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Έκαναν περιοδεία στη Μ.Βρετανία, παίζοντας τα καινούργια τραγούδια τους αλλά και …Magnum για να κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο του 1999 το δεύτερο άλμπουμ τους, When the Good Times Come που ηχογραφήθηκε με drum machine και κάποια στοιχεία Blues/jazz. Η δεύτερη συνέχομενη εμπορική αποτυχία του άλμπουμ τους, οδήγησε τον τραγουδιστή Bob Catley να αποφασίσει να φύγει από τους Hard Rain και να ξεκινήσει προσωπική πορεία, κυκλοφορόντας το άλμπουμ The Tower(1998) με συνθέσεις του κιθαρίστα των Ten, Gary Hughes.

Στους Hard Rain, η Sue McCloskey ανέλαβε πλήρως τα φωνητικά για να φθάσουμε στο Σεπτέμβριο του 2000, με τους Hard Rain να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους χωρίς τον Catley και το συγκρότημα να διαλύεται αρχές του 2001 και  τον Paul Hodson να καταλήγει στους Ten.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

22/7/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου