STEVE HACKETT: 4 ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ/ ΤΟ NOW WE ARE SIX ΤΩΝ STEELEYE SPAN ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΚΑΙ CD


 Τα πρώτα 2 άλμπουμ της δισκογραφίας του Steve Hackett με κλασική μουσική θα επανακυκλοφορήσουν σε βινύλιο. Πρόκειται για τα Bay Of Kings(1983) και Momentum (1988) που θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο κι χρωματιστό βινύλιο και διπλό εξώφυλλο στις 2 Αυγούστου. «Η αγάπη μου για την κλασική κιθάρα, καταγράφεται σε αυτά τα 2 άλμπουμ. Ήταν το αντίθετο του Rock 'n Roll… Μια πιο ρομαντική και προσωπική προσέγγιση που είχε παρουσιαστεί μέσα από τη μουσική Genesis όσο και τη προσωπική  δουλειά μου. Είμαι χαρούμενος που αυτά τα 2 άλμπουμ ξανά βγαίνουν στην αγορά» είπε ο Hackett. Το Bay Of Kings κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με το έκτο στούντιο άλμπουμ του Hakett, Highly Strung αλλά τότε η δισκογραφική ετιαρεία του Charisma, αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ, θεωρώντας το μη εμπορικό και κυκλοφόρησε στην εταιρεία Lamborghini (που ανήκε στον Patrick Mimran, ιδιοκτήτη της εταιρείας φροντίδας Lamborghini). Αργότερα κυκλοφόρησε στην Camino Records του ίδιου του Hackett με ένα διαφορετικό εξώφυλλο (η τότε σύζυγος του Χάκετ, Kim Poor είχε ζωγραφίσει τον αρχικό γυμνό πίνακα, ο οποίος άλλαξε. Το Momentum, είναι το δεύτερο άλμπουμ με κλασική μουσική του Steve  Hackett και αρχικά κυκλοφόρησε στην Start Records, πριν επανεκδοθεί από την Camino το 2001.


Παράλληλα με τις επανακυκλοφορίες των 2 παραπάνω άλμπουμ, άλλα 2 άλμπουμ του επανακυκλοφορούν σε βινύλιο 180 γραμ.. Πρόκειται για τα Feedback 86 (2000) που ήταν το 15ο άλμπουμ της πολύ πλούσιας δισκογραφίας του, με τις συμμετοχές των τραγουδιστών Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band), Bonnie Tyler και Brian May, Ian Mosley και Pete Trewavas και οι 2 μέλη των Marillion.O ήχος του Feedback86 είναι κοντά στο A.O.R, αφού τα τραγούδια είχαν γραφτεί για το άλμπουμ των GTR και τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν. Το δεύτερο είναι το Till We Have Faces (1984) που ήταν το 8ο προσωπικό άλμπουμ του και η μουσική του κατεύθυνση περιέχει πολλά στοιχεία world music, και βραζιλιάνικης μουσικής. Ο τίτλος του άλμπουμ προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο του C.S.Lewis, ενώ το εξώφυλλο ζωγράφισε η τότε σύζυγός του, Βραζιλιάνα εικαστικός Kim Poor.


Το folk αγγλικό συγκρότημα των Steeleye Span, θα δει το 6o άλμπουμ της δισκογραφίας του, Now We Are Six να επανακυκλοφορεί στις 12 Ιουλίου σε CD και βινύλιο.Η καινούργια remastered επανέκδοσή του γίνεται με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του. Τη συμπαραγωγή είχε κάνει ο Ian Anderson(ναι, ο γνωστός) και στο τραγούδι To Know Him Is To Love Him, φωνητικά κάνει ο David Bowie. Η καινούργια έκδοση περιλαμβάνει ακόμα σπάνιες ηχογραφήσεις τους στο BBC sessions.

20/6/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου