ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SKID ROW (Live) /GRAND SLAM / D.A.D.

Μετά από 35 (!) χρόνια, οι Skid Row ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του πρώτου live άλμπουμ τους με τίτλο Live In London, που ηχογραφήθηκε/βιντεοσκοπήθηκε στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2022. Το Live in London είναι καταγραμμένο με τραγουδιστή τον Erik Grönwall (πρώην H.E.A.T.), ο οποίος αποχώρησε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και αντικαταστάθηκε προσωρινά από την Lzzy Hale (Halestorm) και ήδη το συγκρότημα έχει εντοπίσει κάποιους πιθανούς αντικαταστάτες του Gronwall. Το Live In London περιέχει 16 κομμάτια και μεταξύ αυτών τα 18 And Life, Monkey Business, I Remember You, Time Bomb, Tear It Down και το Slave to the Grind που μπορείτε να δείτε το video.


Μέρος της ιστορίας του κλασικού rock και των Thin Lizzy, οι Grand Slam σχηματίστηκαν το 1984 μετά την αποχώρηση του Phil Lynott από τους Thin Lizzy. Το συγκρότημα δεν ηχογράφησε κανένα studio άλμπουμ με τον Lynott κι ότι κυκλοφορούν είναι live bootlegs και demos. Ο θάνατος του Lynott δεν έβαλε τέλος στο συγκρότημα που συνεχίζει με τον κιθαρίστα Laurence Archer (το μόνο αρχικό μέλος), και τους Mike Dyer τραγούδι, Rocky Newton μπάσο(Lionheart) και Benjy Reid ντραμς. Το 2018 οι Laurence Archer, Mike Dyer, Dave Boyce και Benjy Reid ηχογράφησαν το άλμπουμ Hit the Ground (2019) με παραγωγό τον Matt Terry καινούργια τραγούδια, από ,τα οποία ήταν υλικό που είχαν δουλέψει με τον Phil Lynott. Πάντα θα αιωρείται ένα What if?'s, στην αιώνια υποθετική ερώτηση (και απάντηση) τι θα γινόταν αν οι Grand Slam με τον Lynott, συνέχισαν.


Η παραπάνω σύνθεση των Grand Slam, επανέρχεται στις 7 Ιουνίου με καινούργιο υλικό και το άλμπουμ που τιτλοφορείται Wheel Of Fortune και θα κυκλοφορήσει σε cd και ψηφιακά. Το συγκρότημα δημοσιοποίησε το τραγούδι Come Together (In Harlem), αφιερωμένο στη μνήμη του Lynott όπου οι στίχοι αναφέρονται σε αυτόν.


«Το Come Together (In Harlem) είναι το μόνο τραγούδι του άλμπουμ που προέρχεται από τις πρώτες ημέρες μας του 1984» είπε o Laurence Archer.»Ήταν μια εποχή που ο Phil κύτταγε προς την pop μουσική για αυτό και οι μελωδίες του, είχαν αρκετή δόση Pop μουσικής και στη σύγχρονη έκδοση του τραγουδιού, έχω προσθέσει αρκετά rock στοιχεία». Ακούστε το τραγούδι και προσέξτε πόσο Thin Lizzy ακούγεται και πόσο η φωνή του τραγουδιστή Mike Dyer έχει το ηχόχρωμα της φωνής του Lynott!

Επιστροφή στη δισκογραφία για τους Δανούς D-A-D, με το άλμπουμ Speed Of Darkness που θα είναι το 13ο άλμπουμ τους. Ήδη το συγκρότημα έχει παρουσιάσει 2 τραγούδια, τα The Ghost και 1st, 2nd & 3rd, με ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ την 4η Οκτωβρίου.


8/6/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου