NEWS OF THE WORLD (27/6/24)


 • Ένα ξεχωριστό βιβλίο σε μορφή κόμικ, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οξύ Comics, με θέμα την ιστορία του εμβληματικού Freddie Mercury και με τίτλο «Σκιές στο φως». Ο αγγλικός τίτλος είναι Shadows Illuminated, συγγραφείς του είναι οι Camilla Zhang και Tres Dean και εικονογράφοι, οι Jason Ullmeyer και Courtney Menard.
• Σε συνέντευξη του με το καναδικό The Metal Voice, ο πρώην frontman των Iron Maiden, Paul Di'Anno, είπε ότι η αργή αποθεραπεία του οφείλεται σε αυτόν γιατί ο βρίσκεται σε μόνιμη περιοδεία, για να συγκεντρώσει χρήματα. Λέει μάλιστα ότι τα έξοδα αποθεραπείας του είναι πολύ φθηνότερα στην Κροατία απ΄ότι στην Αγγλία. Πάντως, τον τελευταίο καιρό έχει κολλήσει δύο λοίμωξη με αποτέλεσμα το  ανοσοποιητικό να έχει διαταραχθεί, λόγω των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων.
• Δείτε τους Richie Faulkner (Judas Priest) και Ronnie Romero (παντού και με όλους!) να ανεβαίνουν στη σκηνή του Rock Imperium Festival στην Καρθαγένη της Ισπανίας  (Τετάρτη 19 Ιουνίου) και να συνοδεύουν τους Uriah Heep στο κλασικό Easy Livin. Οι Faulkner και Romero μαζί με τον μπασίστα των Uriah Heep, Dave Rimmer και τον ντράμερ των Accept, Christopher Williams είναι και μέλη των Elegant Weapons.
• Αντί του αστρονομικού ποσού του 1.270.000.000$, η Sony Music αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών των Queen. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα δικαιώματα ονόματος και ομοιότητας, ανοίγοντας πιθανώς την πόρτα σε μιούζικαλ, εμπορικές και κινηματογραφικές δραστηριότητες  merchandising κ.α. Να θυμίσουμε ότι η αυτοβιογραφική ταινία του συγκροτήματος Bohemian Rhapsody(2018) απέφερε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η Disney και η Universal Music Group θα διατηρήσουν μόνιμα τα δικαιώματα διανομής των δίσκων των Queen στη Βόρεια Αμερική, αλλά το μερίδιο του συγκροτήματος από τα δικαιώματα θα πηγαίνει πλέον στη Sony Music. Για τον υπόλοιπο κόσμο, αυτά τα δικαιώματα αναμένεται να μεταφερθούν από τους σημερινούς κατόχους UMG στη Sony Music είτε το 2026 είτε το 2027. Σύμφωνα με το Variety, τα έσοδα από ζωντανές εμφανίσεις δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία και τα ιδρυτικά μέλη Brian May και Roger Taylor θα συνεχίσουν να εμφανίζουν ζωντανά με τον τραγουδιστή Adam Lambert.
• Και το Africa των Toto μπήκε στο club του 1 δις (1.000.000.0000) stream του Spotify, ενώ έχει ξεπεράσει και το 1.000.000.000 views στο YouTube. Πατήστε εδώ για να δείτε το video και προσέξτε τους στίχους όπου αναφέρεται κι ο Όλυμπος. 
• Ένα ακόμα ένα video single παρουσίασαν οι Foghat από τον καινούργιο δίσκο τους Sonic Mojo(2023). Πρόκειται για το Black Days & Blue Nights που είναι ένας φόρος τιμής στον αρχικό κιθαρίστας τους Rod Price. Το Sonic Mojo πέρασε από το No1 του  Billboard's Blues Albums chart και πολλά από τα τραγούδια του ήταν ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Kim Simmonds των Savoy Brown.
• To ποσό των 6.260e συγκεντρώθηκε από την ετήσια φιλανθρωπική συναυλία των Rock’n’Roll Children, σε συνεργασία με το club Κύτταρο και τον Αλέξανδρο Γιακουμέλο και προσφέρθηκε για τη στήριξη του έργου της Εξέλιξης Ζωής, τον μη κερδοσκοπικό φορέα στην Ελλάδα, που από το 2018 υποστηρίζει και ενδυναμώνει έφηβους και νεαρούς ενήλικες που διαβιούν σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας στην Ελλάδα …. Η φιλανθρωπική συναυλία των Rock’n’Roll Children γίνεται κάθε Μάιο εδώ και 14 χρόνια στο Κύτταρο πραγματοποιώντας ένα θαύμα αγάπης προς το συνάνθρωπο.
«Όλα τα μπράβο του κόσμου σε σας λοιπόν αγαπητοί φίλοι, στη διεύθυνση του Κυττάρου για την δωρεάν διάθεση του χώρου εδώ και μία δεκαετία ανελλιπώς, στους συναδέλφους τραγουδιστές/μουσικούς/καλλιτέχνες που κάθε φορά λαμπρύνουν το θεσμό με την ανιδιοτελή υποδειγματική παρουσία τους και για φέτος στην Εξέλιξη Ζωής που μας δίνει ελπίδα, συγκινώντας μας με το τόσο σημαντικό έργο που επιτελεί», γράφει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Παπανικολάου.

• Όχι ότι παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αλλά οι Vixen ανακοίνωσαν την Rosa Laricchiuta (Trans Siberian Orchestra, Headpins) σαν αντικαταστάτρια της Lorraine Lewis, πίσω από το μικρόφωνο.
• Ένας μικρός δίσκος 45 στροφών των Beatles όπου τυπώθηκαν ΜΟΝΟ 250 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, βγάνει σε δημοπρασία κι αναμένεται να πιάσει ένα ποσό μεταξύ  £7,000 και £9,000. Ο μικρός δίσκος έχει τυπωμένο λάθος το όνομα του Paul McCartney, γράφοντας ‘McArtney’ και πρόλαβαν και τύπωσαν μόνο 250 αντίτυπα. Τα 2 τραγούδια που περιέχει ο μικρός δίσκος είναι τα ‘Love Me Do’ και ‘P.S. I Love You’.
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους V, παρουσίασαν οι Black Country Cummunion. Πρόκειται για το Letting Go που μπορείτε να δείτε.
• Ο λόγος ακύρωσης της συναυλίας του Ara Malikian που θα γινόταν στις 25 Ιουνίου στο Λυκαβηττό, ήταν γιατί δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη μεταφορά του συνόλου του εξοπλισμού της παραγωγής, λόγων των μέτρων προφύλαξης κι απαγόρευσης εισόδου σε όλους τους χώρους πράσινου στην Αττική (πυρκαγιές). Με ανακοίνωση στο facebook η διοργανώτρια εταιρεία ενημέρωσε ότι το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους με τον τρόπο που αυτά αγοράστηκαν.
• «Δεν θα ησυχάσω αν δεν δω την ταινία με θέμα τη ζωή του Keith Moon να βγαίνει στους κινηματογράφους». Αυτό λέει ο Roger Daltrey που έχει καταλήξει στο σενάριο και ψάχνει τον κατάλληλο σκηνοθέτη. Για το ρόλο του Keith Moon αρχικά είχε προταθεί στον Mike Myers, αλλά χωρίς τον σκηνοθέτη δεν μπορούν να προχωρήσουν.
• Δείτε το Animated video για το νέο τραγούδι των Rotting Christ, Pix Lax Dax.Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο καινούργιο δίσκο τους Pro Xristou που έχει ήδη κυκλοφορήσει.















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου