NEWS OF THE WORLD (20/6/24)


•  Με πικρά λόγια μίλησε ο πρώην μπασίστας των Deep Purple, Glenn Hughes για τα τρία μέλη τους Ian Gillan, Roger Glover και Ian Paice και τη συμπεριφορά τους τη βραδιά εισαγωγής των Τιτανοτεράστιων στο Rock & Roll Hall Of Fame, το 2016. «Δεν θα μιλήσω ποτέ ξανά σε κανέναν από αυτούς, ήταν αγενείς», λέει ο Hughes. «Και ο Roger, ο Ian και ο Gillan ήταν αγενείς με τον David Coverdale και εμένα. Και οι 2 είμαστε πολύ πληγωμένοι. Ήμουν ο  μόνος νηφάλιος άνθρωπος εκεί. Δεν με νοιάζουν αυτοί οι τύποι. Ο Gillan ήταν αγενής μαζί μου στη σκηνή, όταν πήρε το βραβείο και πήγα να τον συγχαρώ. Με κοίταξε στα μάτια σαν να ήμουν ένα τίποτε. Ο τύπος έχει ένα πρόβλημα μαζί μου.  Προσπάθησα να χτίσω μια σχέση μαζί του τόσα χρόνια, αλλά ο Gillan δεν ήθελε. Ο David Coverdale κι εγώ δεν υπάρχουμε γι αυτόν. Του εύχομαι μόνο τα καλύτερα, αλλά πραγματικά δεν έχω χρόνο για τέτοιες συμπεριφορές». Η συνέντευξη δόθηκε στο Guitar Interactive Magazine.

•  Ακόμα ένα τραγούδι από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ του παρουσίασε ο David Gilmour. Τίτλος του Between Two Points , διασκευή των Montgolfier Brothers από το 1999 και τραγουδάει η κόρη του Romany Gilmour που παίζει κι άρπα. «Είχα επιλέξει αυτό το τραγούδι από την πρώτη στιγμή που το άκουσα» λέει ο Gilmour «Ζήτησα από τον Romany να το τραγουδήσει και κατάλαβα ότι είχε το σωστό τόνο».



• Πουλώντας 7,200 αντίτυπα, το box set των Black Sabbath, Anno Domini: 1989-1995, μπήκε στο Νο3 του chart της Αμερικής. Πάντως, στην Ελλάδα ήλθαν ελάχιστα αντίτυπα και οι fans δεν το βρίσκουν να το αγοράσουν. Μένοντας στα νέα για τους Black Sabbath κι ο μπασίστας Geezer Butler είναι πολύ πρόθυμος για μια τελευταία συναυλία κι όχι περιοδεία με τον Bill Ward στα ντραμς.
 • Το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Zantea Chronicles: The Nightmare Awakens
κυκλοφόρησαν οι Forbidden Myth. Το καινούργιο άλμπουμ είναι η συνέχεια του
 προ τριετίας Zantea Chronicles: The Dream Dominator με την ιστορία που έγραψαν οι Μυρτώ Γρηγοριάδη και Αντώνη Αδελφίδη, να διαδραματίζεται στο χώρο του φανταστικού, με φόντο ένα πετρωμένο δάσος, ένας αθάνατος φρουρός, ένας ταπεινός βυρσοδέψης και μια ξεχασμένη απειλή. Όλα αυτά συνθέτουν ένα θεματικό epic prog rock δίσκος που προχωράει την ιστορία και τον μύθο του κόσμου της Zantea. Εννέα τραγουδιστές, αναλαμβάνουν τους ρόλους σε μια ιστορία που εξελίσσετε μέσα από 12 τραγούδια, συνολικής διάρκειας 70 λεπτών. Το χαρακτηριστικό της μουσικής είναι η απουσία της ηλεκτρικής κιθάρας/μπάσου, σε έναν δίσκο που “κινείται” από το rock (classic, art, pomp, prog, epic, hard) και φτάνει μέχρι το metal και θα σας ταξιδέψει ηχητικά πίσω στην δεκαετία του εβδομήντα!
Ο δίσκος κυκλοφορεί αποκλειστικά μέσω της σελίδας της Hydraulis Records στο
Bandcamp (σε ψηφιακή μορφή με digital booklet και σε 300 limited jewel case cds) και σαν lyric movie στο YouTube!
https://youtu.be/OZEnFPiup_w
Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ
https://antonisadelfidis.bandcamp.com/album/zantea-chronicles-the-nightmare-awakens
Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Αποστόλης Τσιώλης, η μουσική και οι στίχοι είναι του Αντώνη Αδελφίδη και οι τραγουδιστές που συμμετέχουν είναι οι Δημήτρης Κοϊδάκης Storyteller, Γιώργος Κατσάνος Ovaris, Μωυσής Κορδάκης  Vosar, Αντώνης Κομνηνός  Derolt, Αγγελική Ανδρίτσου Hill Myna, Δήμητρα Πρεαρή Nantou, Στράτος Κανιμάς  Kasamman, Veandok Dibladiel και Ειρήνη Τηνιακού Jahat
Παίζουν οι Γιώργος Κατσάνος  Acoustic Piano, Minimoog, Theremin, Tape Effects, Μπάμπης Κατσιώνης Synth Solo(6), Νίκος Τζουάννης Acoustic Piano Solo(10), Αποστολής Τσιώλης Synth Solo(4), Αντώνης Αδελφίδης  Acoustic Piano, Electric Pianos, Hammond Organ, Combo Organs, Mellotron, Hohner Clavinet, Digital and Analog Synthesizers, Rheem Kee Bass και ο Σουηδός ντραμς.
• Μια πολύ παλιότερη ηχογράφηση των John Lennon και Yoko Ono για το τραγούδι You Are Here (από το 1968), κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε video, ενόψει της κυκλοφορίας του  boxset του Mind Games. Το Mind Games ήταν το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Lennon και ηχογραφήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο της προσωπικής του ζωής, η οποία τον ενέπνευσε στο LP. Όχι μόνο είχαν χωρίσει αλλά οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν επίσης να τον απελάσουν από τη χώρα. Ωστόσο, το «You Are Here» αποτυπώνει την αγάπη που εξακολουθούσε να έχει για την Ono αλλά και είναι ένα μάρτυρας για την καθημερινότητα 50 χρόνια και πλέον πίσω. Μόδα, κουρέματα, αυτοκίνητα. Το βίντεο γυρίστηκε στις 30 Ιουνίου 1968, στην γκαλερί Robert Fraser του Λονδίνου, όταν ο Lennon ετοιμαζόταν να παρουσιάσει την πρώτη του μεγάλη έκθεση τέχνης, με τίτλο You Are Here, με τους Beatles να τελειώνουν το White Album.Εννοείται ότι ο τίτλος You are Here αναφέρεται στην Ono. Άλλοι που συμμετέχουν στο video είναι οι Derek Taylor, Jill Johnston, Kevin Harrington, Neil Aspinall, Richard DiLello και Robert Fraser, που ήταν ιδιοκτήτης της γκαλερί που στεγαζόταν την έκθεση. 

• Σε συνέντευξή του στην Linda Advocate, ο τραγουδιστής των Disturbed David Draiman χαρακτήρισε τον Roger Waters “ παραπλανημένο παλιό φρικιό, αντισημίτη, τέρας  και βρισκόμενο στη λάθος πλευρά της ιστορίας». Πατήστε εδώ για να τη δείτε.
• Η Schiffer Publishing θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Martin Popoff, Hallowed Be Thy Name: The Iron Maiden Bible το οποίο όμως δεν είναι εγκεκριμένο από το συγκρότημα. Το Δελτίο Τύπου, το χαρακτηρίζει σαν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην πολυτάραχη ιστορία των Iron Maiden, όπου ο συγγραφέας του έχοντας πρόσβαση σε όλα τα μέλη του
συγκροτήματος, μάνατζερ και αποκλειστικά αρχεία, παρουσιάζει μια δυνατή  ματιά στη ζωή και στην καριέρα του συγκροτήματος, από το ταπεινό ξεκίνημά τους στα σκοτεινά κλαμπ του Ανατολικού Λονδίνου μέχρι τις κορυφαίες αρένες και τα φεστιβάλ παγκοσμίως. Η ιστορία της μπάντας είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αδυσώπητης αφοσίωσης στο παρόν. Μπορείτε να το προπαραγείλλετε από εδώ 

• Ο Ελβετός κατασκευαστής ρολογιών Franck Muller, παρουσίασε 2 περιορισμένης έκδοσης ρολόγια με το λογότυπο των AC/DC, με βάση την 50η επέτειό τους. Κάθε ρολόι κατασκευάστηκε ΜΟΝΟ σε 50 υπέρ περιορισμένα κομμάτια και το καθένα στοιχίζει 9.000$. Σέβομαι απόλυτα τη δουλειά του, αν και ο σχεδιασμός τους δεν με τρελλαίνει, αλλά το φτωχό μυαλό μου δεν μπορεί να καταλάβει γιατί μόνο 50 κομμάτια. Το έκανες που το έκανες, κάνε περισσότερα, να πέσει η τιμή να είναι προσιτά στον κόσμο! Για να τα …αποκτήσετε, πατήστε εδώ

• Μια από τις καλύτερες Γαλλίδες τραγουδίστριες, η Françoise Hardy, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Είχε ξεκινήσει την καριέρα της τη δεκαετία του 1960, ως μέρος του κινήματος yé-yé και σε ηλικία 18 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο μικρό δίσκο της μες το τραγούδια Tous les garçons et les filles. συνέχεια γνώρισε πολλές επιτυχίες και η φωνή της, χαρακτήρισαν τη γαλλική pop μουσική. Εκτός από το τραγούδι, έπαιξε και στις ταινίες Château en Suède του Roger Vadim και  Masculin féminin του Jean-Luc Godard, αν και η μουσική παρέμεινε το κύριο πάθος της και παρέμεινε πιστή μέχρι τέλους.
• Δύο μεγάλα συγκροτήματα του λεγόμενου Κλασικού Rock, οι Foreigner και οι Styx για να ενισχύσουν την αμερικάνικη περιοδεία τους, κυκλοφόρησαν το live άλμπουμ Renegades & Juke Box Heroes, έχοντας στην μια πλευρά τραγούδια των Styx και στην άλλη των Foreigner.

To Renegades & Juke Box Heroes είναι διαθέσιμο στις συναυλίες τους, στα web sites τους κι από τις 12 Ιουλίου και στο Amazon.  To άλμπουμ κυκλοφορεί σε picture disc ή σε ασημένιο βινύλιο και το cd περιέχει 13 τραγούδια καθώς περιέχει και 3 τραγούδια του John Waite που ανοίγει τις συναυλίες τους!



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου