NEWS OF THE WORLD (13/6/24)


 • Την έκπληξη έκανε ο 76χρονος κιθαρίστας Tony Iommi και μιλώντας στην εκπομπή Full Metal Jackie, είπε ότι δουλεύει πάνω σε ένα προσωπικό άλμπουμ! Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal, μας θυμίζει ότι ο Iommi κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ το 2005. Παράλληλα, θυμήθηκε τη συμμετοχή του στο προσωπικό άλμπουμ του Ozzy, Patient Number 9(2002, λέγοντας ότι πέρασε πολύ καλά
• Πάνω από μια δεκαετία μετά τη διάλυσή τους, οι πρωτοπόροι του εναλλακτικού rock και τα 4 μέλη των R.E.M. ξανά βρέθηκαν μαζί στο studio της εκπομπής CBS Mornings (η εκπομπή θα προβληθεί στις 13 Ιουνίου), καλεσμένοι από τον παρουσιαστή της σειράς, Anthony Mason. Αυτή θα είναι η πρώτη τους ομαδική συνέντευξη με την αρχική σύνθεση μετά από περισσότερα από 30 χρόνια και γίνεται με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της εισαγωγής τους στο Songwriters Hall of Fame.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο ντράμερ του ska συγκροτήματος των Selecter, Arthur ‘Gaps’ Hendrickson, μετά από σύντομο διάστημα μάχης με τον καρκίνο.
• Η πορεία του 60χρονου σήμερα, παραγωγού αλλά και δισκογράφου Rick Rubin είναι τεράστια, γιατί εκτός από παραγωγός σε πολλές επιτυχίες και μάλιστα διαφορετικών ειδών μουσικής, είναι συνιδρυτής (με τον Russell Simmons) της Def Jam Recordings, ιδρυτής της American Recordings και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Columbia Records. Απλά για να θυμίσω  ότι έκανε παραγωγή σε μεγάλες επιτυχίες των Beastie Boys, Run-DMC, Public Enemy,LL Cool J, Danzig, Metallica, Slayer, Cult, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, Strokes, Weezer), Audioslave, Aerosmith, System of a Down),Johnny Cash κ.α. Έχοντας δουλέψει με όλα τα παρά πάνω μεγαθήρια, ο  Rubin ρωτήθηκε “‘ποιο ήταν το συγκρότημα ή καλλιτέχνης που τον εντυπωσίασε περισσότερο» κι αυτός απάντησε ΟΙ SLAYER!  «Την πρώτη φορά που τους είδα ήταν live, δεν τους είχα ακούσει ποτέ.
O Rick Rubin είναι στη μέση

Ήταν τη στιγμή που έπαιζαν τόσο γρήγορα που δεν μπορούσες καν να πεις τι έπαιζαν, ήταν τόσο θολούρα. Ήταν κάτι που δεν είχα ξανά ακούσει ποτέ.» Οι Slayer αντιπροσωπεύουν το heavy metal balls-to-the-wall κι ο Rubin πιθανότατα να παρατήρησε κάποια στοιχεία πανκ στον ήχο τους. Θυμηθείτε ότι ο Rubin εμφανίστηκε σε μια εποχή που το σκληροπυρηνικό πανκ κυριαρχούσε στο underground, και αυτό το είδος της έντασης ήταν κάτι που επικεντρωνόταν στους Slayer, κυκλοφορώντας ακόμη και το άλμπουμ Undisputed Attitude. O Rubin έκανε συμπαραγωγή μαζί τους στα άλμπουμ Reign in Blood (1986), South of Heaven(1988, Seasons in the Abyss(1990), Divine Intervention (1994), Undisputed Attitude(1996),  Diabolus in Musica(1998), God Hates Us All(2001), Christ Illusion(2006), World Painted Blood (2009) και στο 2πλό live Decade of Aggression.

• Οι Robert Plant και Alison Krauss παρουσίασαν μια live εκδοχή του τραγουδιού των Led Zeppelin, When The Leveee Breaks, που πρωτοηχογραφήθηκε από τους Memphis Minnie και Kansas Joe McCoy το 1929. Οι Led Zeppelin το διασκεύασαν στο άλμπουμ τους Led Zeppelin IV. Οι 2 καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει ήδη την κοινή περιοδεία τους η οποία θα τελειώσει στοVail Gerald R. Ford Amphitheater του Colorado. Σας προτείνω να ακούσετε την διασκευή η οποία είναι πολύ καλή.
• Μια από τις καλύτερες Γαλλίδες τραγουδίστριες, η Françoise Hardy, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Είχε ξεκινήσει την καριέρα της τη δεκαετία του 1960, ως μέρος του κινήματος yé-yé και σε ηλικία 18 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο μικρό δίσκο της μες το τραγούδια Tous les garçons et les filles. συνέχεια γνώρισε πολλές επιτυχίες και η φωνή της, χαρακτήρισαν τη γαλλική pop μουσική. Εκτός από το τραγούδι, έπαιξε και στις ταινίες Château en Suède του Roger Vadim,  Masculin féminin του Jean-Luc Godard καιUne Balle au Cœur, αν και η μουσική παρέμεινε το κύριο πάθος της και παρέμεινε πιστή μέχρι τέλους. Ειδικά όμως για την τελευταία ταινία, σε σκηνοθεσία Jean-Daniel Pollet, υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, αφού γυρίστηκε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 1965 κι ο ελληνικός τίτλος ήταν
"Μια Σφαίρα στην Καρδιά", με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και συμμετείχαν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί, ενώ στο γύρισμά της συμμετείχαν κι Έλληνες τεχνικοί. Διαβάστε μερικά ονόματα ονόματα Ελλήνων ηθοποιών για να καταλάβαιτε το μέγεθός της: Τζένη Καρέζη(!), Σπύρος Φωκάς, Γιώργος Μούτσιος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μαρίνος, Βιβέτα Τσιούνη, Ζαννίνο, Αρτέμης Μάτσας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Μυράτ. Χρήστος Νέγκας κ.ά. Όλοι, ένας κι ένας.
• Ακόμα ένα τέλος εποχής ήλθε. Ο 80χρονος σήμερα τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey είπε ότι στην μάλλον τελευταία προσωπική περιοδεία του που ήδη ξεκίνησε στην Αμερική, δεν θα περιλαμβάνει την εμβληματική κραυγή του στο Won’t Get Fooled Again». Ο τραγουδιστής θα περιοδεύσει στη Βόρεια Αμερική, ξεκινώντας από την Pennsylvania και θα παίξει τραγούδια τόσο από την προσωπική καριέρα του όσο κι από τους Who! H συγκεκριμένη κραυγή στο Won’t Get Fooled Again(1971) ήταν και φυσικά είναι, από τις χαρακτηριστικότερες στο χώρο του rock αλλά και της μουσικής. Μετά από 55 χρόνια, δεν θα κάνω την κραυγή, θα την κάνει το κοινό για εμένα. Είναι βάναυσο στις φωνητικές χορδές μου» είπε στο Billboard. Για εμάς τους 65χρονους, αυτή η κραυγή ήταν μια τεράστια στιγμή στην εφηβεία μας! Ακούστε την μοναδική studio ηχογράφηση του Won’t get fooled again αλλά ΔΕΝ σας λέω σε πιο χρονικό σημείο ακούγεται η κραυγή του Daltrey για να ακούσετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το τραγούδι.











Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου